Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Sunday, 30 October 2011

MotoVAK 2011



MotoVAK 2011
Door Onno “Berserk” Wieringa
“MotoVAK is hét business-to-business platform om het productnieuws op het gebied van Gemotoriseerde Tweewielers van het nieuwe seizoen  bij de afnemers onder de aandacht te brengen,”  aldus organisator RAI. Een bezoek aan de MotoVAK 2011 bleek niet alleen leerzaam en interessant te zijn, het was er gezellig en een goede plaats om nieuwe contacten te leggen en oude aan te halen.
GP Products, importeur van Akrapovic uitlaten, had de wereldberoemde 'Morsus' op de stand staan
Motorcycle Storehouse stand
MotoVAK is een jaarlijks terugkerende vakbeurs gericht op de aftermarket voor de GT branche. Hier vinden de presentaties plaats voor dealers van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onderdelen, accessoires, kleding en helmen. MotoVAK wordt georganiseerd door de afdeling GT van RAI Vereniging.  MotoVAK 2011 vond plaats op zondag 23, maandag 24 en dinsdag 25 oktober in het Intres hallencomplex in Hoevelaken.
Berlinda en Anders op de stand van Jofama (Halvarssons en Lindstrands motorkleding)
http://www.jofama.se/
HOCO Parts
http://www.hocoparts.com/

Vele bekende bedrijven presenteerden tijdens de MotoVAK  2011 vooral alle nieuwe producten, maar ook oude vertrouwde, soms al jaren in het assortiment zittende zaken als gereedschappen, onderdelen, onderhoudsmiddelen en kleding werden onder de aandacht gebracht. Vertrouwde merken en nieuwe merken die nog onbekend zijn zagen we. De beurs is er voor de handel, niet voor particulieren. Dat betekend dat het rustig is en er geen ‘sticker- en folderjagers’ zijn die elk gesprek te pas en vooral te onpas onderbreken.
Op de IGM / Grand Canyon Bike stand veel Richa kleding

In de twee hallen die de MotoVAKbeurs beslaat stonden zo’n twintig stands van importeurs en groothandels. Waaronder vele die ook bekend zijn in de custombike wereld; Motorcycle Storehouse, Torq, (onderdelen en accessoires voor H-D en Metric Cruisers) GP Products (o.a. Akrapovic uitlaatsystemen voor alle types motoren, ook voor H-D) HOCO Parts, (onderdelen, accessoires, toebehoren en onderhoudsmiddelen) Jofama,(Halvarssons en LIndstrands motorkleding uit Zweden) Evolution (motorkleding) en MotoDistri, (Motorkleding en onderhoudsmiddelen) De laatste is recent importeur van Ixon motorkleding geworden. Verder waren zo’n beetje alle bekende importeurs als Motana, IGM, Shark, DC Afam, Putoline, NNTG, MDI, Ledrie, EM Motor Supplies, Perier Motorsports aanwezig.
EM Motor-supplies
MotoDistri is recentelijk importeur van Ixon motorkleding geworden
MotoDistri; importeur van Ixon met complete motorkledinglijn voor dames 

Op de MotoVAK 2011 was ook de Innovam met de Tweewieler Academy aanwezig, waar nieuwe monteurs worden opgeleid en de instroom van jong bloed in de motorbranche gestimuleerd en bewerkstelligt wordt. Interessante trainingen en cursussen worden er gegeven en nieuw lesmateriaal wordt er ontwikkeld voor de motorbranche.
Tweewieler Academy verzorgt trainingen voor de motorbranche

MotoVAK is een goede manier om voor de handel met elkaar in contact te (blijven) komen, nieuwe bedrijven te leren kennen en nieuwe producten te mogen bewonderen. De motorbranche staat onder zware druk en verkeert in zwaar weer. Toch zien de bedrijven het positief in voor de toekomst, zo bleek tijdens de MotoVAK 2011. En als je ziet wat voor mooie, innovatieve producten zijn uitgedacht en op de markt komen, dan kan het bijna niet anders dan dat het weer beter moet gaan.   

Berlinda laat de nieuwste Jofama collectie zien tijdens de MotoVAK 2011

In de hal van MotoVAK 2011 te zien; mooie advertenties uit de oude doos!


De HOCO Parts stand op de MotoVAK 2011, enorm groot en met een compleet ingerichte motorwerkplaats 
Akrapovic stand op de MotoVAK 2011 met de 'Morsus' bike
Akrapovic uitlaatdempers www.akrapovic.com

No comments:

Post a Comment