Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Monday, 13 February 2012

Eerste Swapmeet H-D Vrienden Twente

Door Onno “Berserk” Wieringa

Swapmeet H-D Vrienden Twente
Zondag 12 februari organiseerden de H-D Vrienden Twente voor het eerst een Swapmeet. In Haaksbergen, in een grote hal konden de bezoekers bij zo’n dertig standhouders snuffelen tussen alle aangeboden onderdelen. Hoofdzakelijk Harley-Davidson spul, maar ook voor Indian liefhebbers was een en ander verkrijgbaar. Thijs, een van de vijf mannen (Johan, Erik, Herman, Geert-Jan en Thijs) die deze Swapmeet van de H-D Vrienden Twente organiseerden;  “We hadden een tijdje geleden een praatavond op de club en we kregen het over beurzen, waarvan wij allen vinden dat er veel te weinig H-D spullen worden aangeboden en wat er al verkrijgbaar is, vaak schrikbarend duur is. Bovendien worden er hoge entreeprijzen gevraagd. Johan van onze club opperde; ‘Kunnen wij niet zelf eens zoiets doen?’ en daar hadden wij wel oren naar.”


Tijdens de volgende vergadering bleek dat er meer zo over dachten en zo ontstond deze Swapmeet Twente. Bij toeval konden de H-D Vrienden Twente een grote hal krijgen om de Swapmeet in te houden, voor heel weinig. In eerste instantie werd op zo’n tien standhouders gerekend en ongeveer honderd bezoekers. Maar dat werden al gauw bijna dertig standhouders en de Swapmeet H-D Vrienden Twente mocht uiteindelijk bijna 250 bezoekers ontvangen! Thijs: “Om 13.30 exact was de tweehonderdste bezoeker binnen en deze beste man hebben we in de bloemetjes gezet, en wel bij de buren in de tuin! Er is één bikkel op de motor gekomen en heeft zoals belooft de entree en een broodje knakworst voor niks gehad, maar hij had liever koffie en antivries!”


In een uiterst gezellige stemming werd zaken gedaan, veel werd gekocht en verkocht en de Swapmeet Twente bleek een groot succes. De prijzen waren laag, zo was de entree slechts €2,50 en kreeg je er een kop koffie gratis bij. Wilde je een broodje of nog een bakkie, dan was €1,- een nette prijs, “Er was er maar een die vond dat de koffie te duur was en die hebben we fijn naar huis gestuurd.” Ja, zo gaat dat bij de Tukkers! Thijs vertelt over hun Swapmeet, “We zijn internationaal bezig geweest want we hadden zelfs een handelaar uit Oostenrijk en uit Duitsland die beiden zeer tevreden huiswaarts zijn gegaan. Uiteraard veel Tukkers die een kijkje kwamen nemen maar ook Friezen en Groningers die met handel de Swapmeet Twente kwamen vereren. Qua bezoekers hebben we Twente weer eens lekker op de kaart gezet, want ze kwamen overal weg, zelfs uit de dixi! Grapje!”De handelaren en bezoekers waren zeer positief en er is behoorlijk wat van eigenaar gewisseld wat de stemming ten goede kwam. De opzet van de Swapmeet H-D Vrienden Twente was om een echte ouderwets gezellige, betaalbare swapmeet te organiseren, om weer veel oude H-D onderdelen te koop aan te kunnen bieden voor normale prijzen. En dat hebben de H-D Vrienden Twente goed voor elkaar gekregen. Veel zeldzame oude onderdelen werden te koop aangeboden, zelfs een Knuckleheadblok en een Roadmaster Sportster fiets. Zijklepper onderdelen, documentatie, kleding, echt van alles was te koop, veelal ingebracht door leden van de eigen club; H-DC Twente.


“Wij als organisatie H-D Vrienden Twente zijn ontzettend blij met de opkomst van handelaren en bezoekers en na een kort overleg hebben we besloten dat dit zeker voor herhaling vatbaar is. Tevens willen wij iedereen  bedanken voor een ‘onmeunige’ leuke dag!”

Bedankt voor de gezelligheid en gastvrijheid, tot volgend jaar!

No comments:

Post a Comment