Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Monday, 28 May 2012

American Day Hell's Angels Zeist 2012

Tekst & fotografie Onno “Berserk” Wieringa

               American Day Zeist 2012


Het Vrijheidsplein in Zeist was dit jaar wederom het centrale punt van de American Day Zeist 2012. Inmiddels wordt de American Day Zeist alweer heel wat jaartjes georganiseerd, het was de Elfde maal en de Hell’s Angels MC Zeist hadden dit jaar prachtig weer besteld, het was zelfs erg warm met temperaturen van ruim 25 graden.  Het was een komen en gaan van vette Amerikaanse auto’s en veel motoren. En ook dit jaar werd de American Day Zeist 2012  gezellig met elkaar doorgebracht, zonder de gevreesde problemen die de overheid, gevoed door op sensatie beluste media, al jaren ‘voorspeld’.

 Ook de buurtbewoners komen in grote getale op de American Day Zeist af, om de motoren en de berijders ervan te bekijken en te luisteren naar de muziek. De eerste band die speelde was ‘Wirelock’ die stevige rock produceren. Vier jonge jongens die enthousiast en goed speelden en wat door iedereen gewaardeerd werd. De ene na de andere Harley-Davidson kwam aanrijden en door het warme weer bleven de meesten niet al te lang, even wat drinken, motoren kijken en een babbeltje maken en weer rijden om afkoeling te zoeken was bij de bezoekers vaak het devies. Bij Bar “The South” van waaruit de  American Day Zeist door de Hell’s Angels Zeist wordt georganiseerd, was het een gezellige drukte en veel Hell’s Angels van andere chapters kwamen een kijkje nemen. De kids konden de draaimolen in, snoepjes en ijs eten en er werd geschminkt en tijdelijke tatoeages werden gezet. Een lange rij kraampjes met hebbedingetjes en de bekende biker T-shirts stond langs de straat waar de motoren geparkeerd stonden, aan de andere kant stonden Amerikaanse auto’s voor de vele terrasjes waar een verkoelend drankje nuttigen geen overbodige luxe was.

De muziek was dit jaar helemaal top, leuke bands die vanaf het podium goede muziek over de American Day Zeist lieten weerklinken. Tussen de motoren stond weer van alles om te bewonderen, oude choppers en honderd procent originele motoren, oud spul en leuk verbouwde motoren, het stond er allemaal. Bozzie’s was weer met een heel gevolg naar de American Day Zeist 2012 gekomen en de custombike bouwer uit Utrecht had weer exotische bikes bij zich.

Bij de auto’s was het vooral de ‘Pink Cadillac’ die terecht veel aandacht kreeg. Compleet met een ‘Drive-In’ tray aan het raam met hot dog, colaflesje en dergelijke erg cool om te zien. Mooie Mustangs, een side-step Chevy Pick-up, de Pontiac in Candy Apple Red en de Chevrolet stationwagen waren mooie custom cars, de Mercury met gechopt dak en matzwarte paint zag er lekker wreed uit.

Enkele enorme Amerikaanse trucks waren er en die maakten weer een imposante indruk! Eind van de middag gingen de meeste bezoekers van de American Day Zeist 2012 naar huis, bij vertrek van enkele motoren moest de helpende hand worden geboden met een duwtje of startkabels om de V2 weer tot leven te wekken.  Het was weer een gezellige American Day Zeist, de elfde editie was weer afgelopen en daarna met zulk mooi weer lekker naar huis rijden is dan geen straf! Thanks aan de Hell’s Angels Zeist en tot volgend jaar!


1 comment:

  1. Mooie foto's en goed, positief verslag. Thanx. René hamc utrecht

    ReplyDelete