Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Monday, 1 April 2013

Bigtwin Biker Fest Ahoy Rotterdam 2013

Bigtwin Biker Fest Ahoy Rotterdam 2013
(Photo's in random order; enjoy!)

Tekst & fotografie Onno “Berserk” Wieringa

Bigtwin Biker Fest, Ahoy
De Kick-Off van het nieuwe motorseizoen! 
Met een goed gevuld programma, waarin zes goede bands, een stuntshow en vele leuke attracties de hoofdrol speelden, zou je denken dat de twee hallen waarin het eerste Bigtwin Bikers Fest in Ahoy plaatsvond, binnen een mum vol zouden lopen. Helaas waren de weersomstandigheden erg slecht, bleken achteraf veel mensen niet te weten dat het evenement plaatvond en werd het pas op de zondagmiddag gezellig druk. Erg sneu voor de bands die op zaterdag speelden, vooral Virgil and the Accelerators uit Engeland speelde een waanzinnig mooie set met gitaarsolo’s waar je het kippenvel van op je armen kreeg, zo mooi. Later op de dag was het Eric Steckel, de slechts 22-jarig jonge Amerikaan die het weinige publiek in vervoering bracht met zijn gitaarspel.

Ongelooflijk zo goed als die jongen zijn Southern Blues Rock speelt! Het Custom Stuntz Team verdient een extra grote pluim, op de zeer gladde en extreem korte baan zetten de 28-jarige Johnnie en slechts 24-jarige Stephanie op hun Buell en H-D Sportster een prachtshow neer. Zoals het hoort met rokende banden, kunstige wheelies, mooie stoppies en met tussendoor prachtige balanceerkunsten gepaard gaande stunts deden zij hun best! En ondanks het uiterst korte stukje waar zij op konden spelen, wist Johnnie met de Sportster enkele knappe high-speed acts neer te zetten, driftend en met krijsende slidings joeg hij de Harley het baantje over en zelfs de ‘high chair’, oftewel zittend op de tank een bijna 90 graden wheely maken, schuwde hij niet. Echt fantastisch. Zoals gebruikelijk trokken de striptease acts veel belangstelling, voor de kids was er een springkussen, een clown met leuke ballonfiguren, glittertatoeages en meer. De ouderen konden genieten van bodypainting en er was een compleet airbrushpaviljoen neergezet waar diverse airbrush en custom paint artiesten de fijne kneepjes lieten zien.
Jammer dat er weinig publiek kwam op de eerste editie van het Bigtwin Biker Fest, want alle ingrediënten voor een leuk feestweekend waren aanwezig. De standhouders waren toch niet helemaal ontevreden, de meesten van hen hadden een redelijke omzet behaald. Veelgehoord minpunt was wel dat de beloofde Custom Bikes en Hot Rods niet aanwezig waren. Het zou ook misschien een goed idee zijn om volgende keer de Tattoo Convention en het Bigtwin Biker Fest wat meer tot een geheel samen te voegen, en één toegangsprijs voor beide evenementen te berekenen. Voor wie niet geweest is; het was een leuk weekend waarin veel goede muziek live werd gespeeld en vele leuke attracties te zien waren.     


No comments:

Post a Comment