Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Tuesday, 25 March 2014

Oldtimerbeurs BOM Berlare – België

Oldtimerbeurs BOM Berlare – België

“Onze eerste Oldtimer beurs was een groot succes. Op naar nummer twee !De plannen waren er al lang, en opnieuw dankzij de inzet van onze William en het voltallige BOM-team, zal dit ongetwijfeld een succes worden” zo las de uitnodiging. En inderdaad ook deze editie op zondag 2 maart '14 van de B.O.M. Oldtimerbeurs op het mooie festivalterrein bij Donk, Berlare, was een gezellige en goede beurs. Met een grote en een klein zijhalletje was er veel moois op motor- en brommergebied te bewonderen. Antoine Adam heet ons van harte welkom en haast zich gelijk te zeggen; ‘Wij doen het allemaal samen hè, de club bestaat uit vele enthousiaste leden en met elkaar organiseren wij deze beurs, maar ook de beroemde BOM’s Veteranen Tour.’ Die gaat in twee dagen van Berlare naar Houffalize en weer terug naar Berlare. De deelnemers krijgen een roadbook met daarin de aanwijzingen voor de te volgen route, er zijn controleposten en het gaat nadrukkelijk om het plezier van het motorrijden, niet om zo snel mogelijk van A naar B te rijden. Meer info over de B.O.M.’s Veteranen Tour vindt je op www.bomberlare.be. 

Binnen zijn er talloze stands en kramen met motoren, onderdelen en accessoires, documentatie en reclameobjecten, boeken en gereedschappen die door de eigenaren verhandeld worden aan het publiek wat gretig tussen de vele oude spulletjes aan het zoeken is naar net dat ene missende onderdeeltje of boekje. 

René Gillet
Brondoit Herstal uit 1922 

De sfeer is gezellig en amicaal, zoals we op de meeste Belgische beurzen gewend zijn. Hans Devos heeft in de hal aan de zijkant een mooie opstelling met prachtige oude motoren, sommige zoals ze gevonden zijn, sommige die tot in de puntjes gerestaureerd zijn. Een Brondoit Herstal uit 1922 staat bij hem, daar zijn er nog maar enkele van over, Hans heeft er zelfs NOS onderdelen voor het mooie 250cc motorblokje bij! 


1200cc Harley-Davidson kop-zijklepper uit 1929


Een perfect, tot in nieuwstaat gerestaureerde 1200cc Harley-Davidson kop-zijklepper uit 1929 trekt veel belangstelling, ernaast staat gebroederlijk een Indian Powerplus uit 1918. 


Indian Powerplus uit 1918

BMW R47 racemotor uit 1926 van Paul Greifzu


Hij heeft recentelijk de hand weten te leggen op een unieke BMW racemotor, een BMW R47, uit 1926 die behoorde aan racelegende Paul Greifzu, die er wereldrecords mee heeft gereden. “Een uniek stuk racegeschiedenis, waar ik nooit meer aan zal geraken, mocht ik ‘m ooit verkopen,” aldus Hans, die enthousiast over de BMW R47 verder vertelt, en plots vraagt, “Wil je ‘m horen lopen? Of wil je er wat actiefoto’s van hebben?” Zoiets willen wij maar al te graag en Hans rijdt de motor naar buiten, trapt ‘m met een ferme kick aan en knettert er in volle vaart vandoor. Hij scheurt enkele malen op en neer en we schieten foto’s die we waarschijnlijk nooit meer maken kunnen! Onder luid applaus van de inmiddels toegestroomde menigte wordt de motor weer uitgezet en naar binnen gebracht. 


Hans Devos start de unieke BMW racemotor van legende Paul Greifzu

Een prachtige TriTon Cafe Racer vertrekt net en de trotse eigenaar poseert ook gewillig voor onze camera’s. Iedereen geniet uitbundig van deze prachtige momenten en voor liefhebbers zoals wij is het zowel binnen als buiten een waar paradijs! De eigenaar van het Motor Museum te Oudenaarde bij Gent, Johan Schaeverbeke, vertelt vol enthousiasme over zijn museum en nodigt ons uit om eens te komen kijken, iets wat wij zeer binnenkort gaan doen! Oude mannen, compleet met pet en stofjas discussiëren over een oud onderdeeltje, jonge kerels in Rock ’n Roll kleding en met vetkuif staan bij een coole Norton te kijken. 
We lopen nog een keer de zaal door en moeten dan de reis huiswaarts ondernemen. Twee uur rijden, maar het was dik de moeite waard! Nog even buiten kijken, daar staat ook veel moois!

Voor alle echte motorliefhebbers een tip, kom volgend jaar ook naar BOM Berlare, of nog beter, kom van de zomer ook naar de  BOM’s Veteranen Tour kijken!
 Met hartelijke dank aan alle clubleden van BOM Berlare voor de gastvrijheid!

Wil je alle 200 foto´s zien van de B.O.M. Berlare Oldtimer Beurs
klik dan HIER of kijk op
Veel kijkplezier!

No comments:

Post a comment