Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Monday, 27 October 2014

Old Skool Bike & Car Show Ghent

Old Skool Bike & Car Show Ghent

Inmiddels al een begrip in België en ver daarbuiten bij alle liefhebbers van old skool choppers; de Old Skool Bike & Car Show van Ghent 81.Een grote bikeshow trekt de aandacht van het publiek, wat bewonderend de choppers bekijkt. Onder leiding van de altijd vriendelijke Danny worden de motoren die meedoen in de bikeshow in de grote hal neergezet. Uit die vele motoren moet de jury ’s middags de prijswinnaars kiezen,
iets wat niet meevalt. 


Maar voor het zover was keken we buiten rond op de parkeerplaats waar ook meer dan genoeg moois te zien was. Veel choppers en oude motoren kwamen kijken, het is alweer de zesde maal dat de Old Skool Bike & Car Show door de mannen van HAMC Ghent met veel enthousiasme wordt neergezet en het evenement wordt elk jaar leuker, groter en drukker. Ditmaal was er ook een fraaie stuntshow bij en er speelden er superleuke bandjes, maar liefst vier live bands waaronder twee die uit de USA kwamen! En er waren meer Lifestyle stands dan afgelopen maal. Maar ook de traditionele standhouders waren met hun spulletjes naar Wetteren gekomen Het evenement groeit en dat is een goed teken. Ook de auto’s waren goed vertegenwoordigd, van custom Mini’s tot trucks en Amerikaanse Vans en customcars. 
Zo liep iedereen van buiten naar binnen om te genieten van al het moois. Airbrush en pinstripe-demo’s, maar ook Rockabilly artikelen trokken de aandacht maar uiteraard ook de bar was een hotspot. Met temperaturen die ver boven het gemiddelde waren en een heerlijk warm zonnetje aan de blauwe hemel was het perfect motorweer dus de parking tot eind van de dag  stampvol met motoren

.

Als de band haar laatste muzikale noten van het podium blaast, wordt het even stil. De spanning stijgt onder de deelnemers… Danny voert het woord en kondigt de gelukkige winnaars aan. Rijen dik staan coole choppers te pronken en de jury wist met moeite de eerste drie eruit te pikken. Dat zijn:

3de plaats Pascal H-D Shovelhead Early Chopper.2de plaats Ken met Triumph Early Chopper.


1ste plaats Janus van Schapekoppen met zijn chopper.

(Thanks aan Gino voor de foto's van de prijsuitreiking!)


De Ghent 81 Old Skool Bike & Car Show was daarmee bijna afgelopen en onder de nog immer blauwe hemel keerden we tevreden naar huis terug. Het is een aanrader voor iedereen die van customs houdt, in het bijzonder de Old Skool Choppers!

Thanks aan HAMC Ghent voor de gezelligheid en gastvrijheid!  

Kijk voor alle foto’s van de Ghent 81 Old Skool Bike & Car Show op www.madnessphotography.nl bij Photo Galleries 2014  

No comments:

Post a Comment