Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Monday, 26 January 2015

Twintigste Noordelijke Motorbeurs Groningen

Twintigste Noordelijke Motorbeurs Groningen

Tekst en fotografie Onno “Berserk” Wieringa & ’13-Crew’

De jubileumuitgave van Dé Noordelijke Motorbeurs had leuke verrassingen voor het publiek. In de hallen van het Martini Plaza complex waren ditmaal nieuw op de beurs te zien een bescheiden custombike show, een studio met photo shoots van modellen & motoren, een werkplein met live bike building, diverse workshops en live muziek.

De custombike show op Dé Noordelijke Motorbeurs Groningen was een bescheiden begin, in het noorden wordt erg veel zelfbouw gedaan en de reacties waren allemaal positief op de motoren die tentoongesteld stonden. MCS had voor alle deelnemers een leuke goodie bag en wat mooie onderdelen voor de meest creatieve bikes beschikbaar gesteld. Het werkplein wat door Peter Barselaar en zijn Motorcycle Academy in samenwerking met Wielenspecialist Simon Poelma was opgezet, trok veel belangstelling. 
Ernaast was te zien hoe ´live´ een Bagger werd gebouwd door het team van Franky´s Motorcycles uit Sneek. In weer een andere hal van de Dé Noordelijke Motorbeurs Groningen was de crew van Madness Photography druk om de motoren die in de bikeshow stonden in de studio met leuke modellen erop vast te leggen op de gevoelige plaat. 

Hans Koopman had zijn motoren naar Dé Noordelijke Motorbeurs Groningen meegenomen waarmee hij Classic Bike Tours organiseert, een rij prachtig gerestaureerde motoren uit de zeventiger en tachtiger jaren in geheel originele staat stond te pronken en Hans gaf tekst en uitleg aan vooral oudere jongeren die ´hét gevoel´ van rijden op een motor uit hun jeugd graag weer eens zouden beleven.


Muziek, bodypaint, een gezellig horecaterras, een paar mooie Amerikaanse custom cars en verder natuurlijk hallen vol met motoren, accessoires en kleding. Helemaal uit Londen, Engeland waren de heren van City of Leather naar Dé Noordelijke Motorbeurs Groningen gekomen met hun collectie leren custom kleding met eigen ontwerpen en hoogste kwaliteit; een welkome aanvulling op het zo bekende dertien in een dozijn motorkledingaanbod.  


Nieuwe en gebruikte motoren stonden op Dé Noordelijke Motorbeurs Groningen te koop, veel custombikes stonden in de spotlights te glimmen. De bekende gereedschapshops waren aanwezig om de thuisknutselaars van de juiste tools te voorzien,maar ook veel reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in motorreizen lieten het publiek met de mogelijkheden van mooie motortrips kennismaken. 


Electric Motorcycles was aanwezig tijdens Dé Noordelijke Motorbeurs Groningen met de nieuwste modellen en de customuitvoering van de Empuls, KTM gaf demo´s met elektrische trial motoren. Een stuntshow liet het publiek ademloos toekijken en natuurlijk stonden er de bekende standjes met hebbedingetjes en bikergoodies, vaak met interessante aanbiedingen. Sharon met haar zaakje Bikerchick.nl had een collectie speciaal voor de vrouwelijke motorrijders meegenomen. Alle grote bedrijven uit het noorden maar ook de rest van Nederland, ja. zelfs uit Engeland, Duitsland en België waren naar De Noordelijke Motor Beurs in Groningen getogen om er een goede en interessante beurs van te maken. Duizenden bezoekers genoten van al het motormoois en motornieuws en ook voor volgend jaar heeft de Noordelijke Motorbeurs weer leuke verrassingen in petto!

 


 Kijk voor alle 400 beursfoto’s en nog eens 400 studiofoto's van Dé Noordelijke Motorbeurs Groningen 2015 op www.madnessphotography.nl
bij Photo Galleries 2015

No comments:

Post a Comment