Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Monday, 23 May 2016

`The XLR Competition'H-D Iron van West Coast Motors wordt winnaar Battle of the Kings Benelux Finale, Amsterdam 2016

Winnaar H-D Benelux Battle of the Kings Competition 
is geworden
`The XLR Competition - A Factory Outlaw Race Bike by West Coast Motors`

Na een jaar vol spanning werden de inzendingen van de Battle of the Kings wedstrijd, georganiseerd door Harley-Davidson, gisteren in Amsterdam gejureerd en werd de winnaar bekend gemaakt. In een oude barbershop met naastgelegen bar werd een feestje georganiseerd. De Battle of the Kings motoren werden naar binnen gereden en de finalisten wachtten in spanning af wat de uitslag zou worden. Soms zijn er wedstrijden waarbij de winnaar al van te voren bekend is. Niet door match fixing of door andere vormen van valsspelen, maar gewoon omdat de winnaar de beste is, die zo’n enorme voorsprong op de concurrentie heeft dat je al duidelijk ziet wie er gaat winnen.


Dat gevoel had ik direct toen ik de eerste foto’s van de inzending van de Battle of the King inzending van West Coast Motors uit Alkmaar onder ogen kreeg. “Dit is de winnaar,” stelde ik zelfverzekerd vast, “Alle voorrondes, jurybesprekingen en publieksstemmingen kunnen ze overslaan Bas, als jullie niet met deze H-D Iron winnen, begrijpt niemand meer iets van
customizen,” zo riep ik enthousiast uit toen ik de fotoreportage maakte en de technische details opnam. 

Ja inderdaad, ze stonden echt op MIJ te wachten
Het bleek inderdaad zo te zijn, gelukkig maar, want het is een bijzondere motor waar echt aan elk detail aandacht is besteed en die zo strak en mooi is geworden, dat hij zo de H-D fabriek uit zou kunnen rollen.
Bas Leek, West Coast Motors Alkmaar, 
geeft tekst en uitleg over de Competition XLR


“Met een slijptol werd het frame doorgeslepen, de achterkant werd rigoureus verbouwd waarbij een brede achtervork en monoshock demper werden gebruikt, “legt Bas Leek, eigenaar van West Coast Motors enthousiast uit, “De benzinetank ging ook doormidden en het achterste gedeelte is de olietank geworden, we wilden iets echt vernieuwends bouwen, iets wat nog niet gedaan is, maar wel heel goed rijdbaar is, maar niet op basis van een bestaande stijl.” Met een minutieuze afwerking en spuitwerk wat identiek is aan de H-D 2016 modellen, is het een sublieme motor geworden. 

 


 


Uit alle Benelux inzendingen werd de West Coast Motors XLR Competition terecht eerste en mag naar het Wheels & Waves Festival in Biarritz begin volgende maand voor de Europese finale.   

'Ook te gebruiken als champagnefleshouder...'
Hopelijk ook in Biarritz!
Binnenkort zien jullie een uitgebreide reportage in Bigtwin Magazine, waar we wat dieper op de techniek en custom touch van de Iron in zullen gaan. Team West Coast Motors, van harte gefeliciteerd!


Tekst & fotografie Onno “Berserk” Wieringa – www.madnessphotography.nl  

No comments:

Post a Comment