Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Sunday 21 August 2011

Jeff Decker in Michael Lichter’s Motorcycles as Art Exhibition, Sturgis Rally 2011

Door Onno “Berserk” Wieringa
Jeff Decker in Michael Lichter’s Motorcycles as Art Exhibition, Sturgis Rally 2011.          ‘Slant Artist – An Eccentric View on Motorcycles and Art’

In de Buffalo Chip Exhibition Hall was tijdens de Surgis Motorcycle Rally & Races 2011 op dinsdagavond de besloten party van niemand minder dan topfotograaf Michael Lichter, die een tentoonstelling met en over artiest Jeff  Decker liet zien, genaamd ‘Slant Artist – An Eccentric View on Motorcycles and Art’ 'Jeff Decker in Michael Lichter’s Motorcycles as Art Exhibition, Sturgis Rally 2011.'
Jeff Decker
Beide heren gaven samen een exclusieve rondleiding en vertelden over het ontstaan van de custom scene, de MC’s, de eerste choppers en alles wat ermee te maken heeft. Bijzonder uniek materiaal was te zien wat gedeeltelijk uit Jeff’s privécollectie komt en wat verder door  vrienden, bekenden en andere artiesten is samengebracht. Geanimeerd vertelden Michael en Jeff over hun jeugd, hun biker-ervaringen en de ene anekdote na de andere werd verteld, soms met interessante discussies tussen Michael en Jeff, die beide met hun mening en inzicht over bepaalde zaken goed geargumenteerd elkaar grandioos aanvulden.
Jeff Decker en Michael Lichter
Zo werd een hele reis door de geschiedenis van de bikerscene van net na WOII tot aan de zeventiger jaren gemaakt. Oude MC Colours, van MC’s die al rond de vijftiger jaren ontstonden waren te zien bij de Jeff Decker in Michael Lichter’s Motorcycles as Art Exhibition, Sturgis Rally 2011. Uniek materiaal dus, tot en met de colours van de oprichter en president van de Bones MC toe. Deze MC is ontstaan uit Amerikanen die na WOII in Duitsland, Frankfurt, gelegerd waren en later overgegaan zijn in de Hells Angels MC.
De geschiedenis van de colours van veel bekende en minder bekende MC’s is een boeiend onderwerp, waarbij eerst, toen de eerste Outlaw motorclubs ontstonden,  slechts een groot embleem ‘back patch’ op de jack’s geborduurd waren, de evolutie tot later, de bekende colours zoals ze tegenwoordig nog steeds zijn; met in het midden het clubembleem, erboven ‘de top rocker’ met de naam van de club, onder het clubembleem de ‘bottom rocker’ met de naam van het land, en met de letters MC apart.


Authentieke choppers uit diverse tijdperken, van oude zestiger jaren Triumph’s met girder voorvorken tot Vincents, van Flathead racers tot Panhead choppers en oude Indians, en uiteraard Jeff’s ride; een hardtail Knucklehead en nog onvoorstelbaar meer uiterst zeldzame motoren stonden op de Jeff Decker in Michael Lichter’s Motorcycles as Art Exhibition, Sturgis Rally 2011.
Biker memorabilia zoals oude jacks met emblemen, ‘Courtesy Cards’ zoals ze in de zestigerjaren door leden van MC’s werden gegeven aan mensen die ze ‘On the Road’ ontmoetten en dat alles opgesteld tussen tien bronzen sculpturen van Jeff waaronder het levensgrote Knucklehead sculptuur van ‘Joe Petrali’ die op 13 maart 1937 op Daytona Beach met deze racer een nieuw 'One Mile Motorcycle Speed Record' van 136.183 mph vestigde, maakten de 'Jeff Decker in Michael Lichter’s Motorcycles as Art Exhibition, Sturgis Rally 2011 voor mij tot een high light tijdens Sturgis Bike Week 2011.


With special thanks to my friends Michael Lichter and Jeff Decker                www.lichterphoto.com / www.jeffdeckerstudio.com  
Op de foto met Michael Lichter
(photo courtesy Frank Sander, http://www.thunder-media-service.com/)
Op de foto met Jeff Decker
(photo courtesy Frank Sander, http://www.thunder-media-service.com/)

Meer foto’s van Michael Lichter’s Motorcycles as Art Exhibition, Sturgis Rally 2011  binnenkort op de site; www.madnessphotography.nl                                                                                                               Een verslag van  Michael Lichter’s Motorcycles as Art Exhibition, Sturgis Rally 2011 lees je binnenkort in Bigtwin Magazine.
                                                       Thanks Jeff!

No comments:

Post a Comment