Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Friday, 23 March 2012

H-D Point verhuist van Leeuwarden naar Drachten

Door Onno “Berserk” Wieringa

In recordtempo verhuist H-D Point van Leeuwarden naar Drachten

“Toen de beslissing in december eenmaal genomen was, ging alles in ongekend hoog tempo,” aldus dealer principal van H-D Point, Freerk van der Goot, “Nadat het hele traject van vergunningen aanvragen doorlopen was, konden we verder met de onderhandelingen met de eigenaar van het pand.” Freerk ziet de verbouwing en de verhuizing van H-D Point erg optimistisch in; “Het is een geheel nieuw pand, wat oorspronkelijk gebouwd is voor automotive. Het is nog nooit gebruikt, alles is dus nog splinternieuw. Bijzonder goed geschikt voor ons dus, bovendien op een perfecte zichtlocatie langs de A7. Het pand is nog helemaal nieuw, maar alle benodigde faciliteiten zoals telefoon, alarminstallatie, gas water en licht en dergelijke zijn al aanwezig. Dat scheelt enorm veel tijd en werk.” In het pand is een grote lift aanwezig om de motoren van H-D Point op de juiste verdieping te kunnen krijgen. Ideaal dus en ook dat scheelt weer veel extra werk.Freerk geeft een rondleiding door het nieuwe onderkomen van H-D Point en vertelt; “In de kelder komen de motoren te staan die voor de werkplaats komen of klaar zijn, die afgeleverd moeten worden en voor winterstalling. De begane grond wordt de werkplaats van H-D Point, met in een hoek een magazijn voor snel lopende producten en onderhoudsmiddelen. Een aparte ruimte wordt gebruikt voor alle ‘vuile’  werkzaamheden als las- en slijpwerk. Boven, op de eerste verdieping, komt de showroom, de kledingshop en de ontvangstbalie. Ook is er een ruimte die ideaal is om als magazijn te worden ingericht. Er is een apart kantoor waar rustig met klanten kan worden gepraat. Uiteraard komt er een gezellige koffiehoek, net als in het pand van H-D Point Leeuwarden!”

Het ziet er allemaal al prachtig uit en duidelijk is dat Freerk op de kleinste details let en precies weet hoe alles moet worden. Vol enthousiasme gaat Freerk volgas door met de nieuwe zaak, de planning is zelfs om in april al open te kunnen gaan. “Het interieur van H-D Point is grotendeels door mij zelf ontworpen en ik wil dat het een mooie, luxe uitstraling heeft. Niet industrieel, maar met warme kleuren zoals de houten vloer en balie.” Het pand van H-D Point is stukken groter dan het huidige pand in Leeuwarden. “De zaak gaat in eerste instantie verder met de huidige bezetting, mocht het nodig zijn dan komt er personeel bij, misschien met een ontvangstbalie voor de werkplaats.”


Niet alleen Freerk en zijn personeel zijn positief over de verhuisplannen, ook zijn klanten vinden het een hele verbetering, ook al had H-D Point in Leeuwarden een leuke en gezellige zaak. “Vooral de klanten uit Groningen en Noord-Drenthe zien het als een positieve ontwikkeling, we zijn nu stukken beter bereikbaar,” aldus Freerk. “We hebben hier ook veel meer mogelijkheden wat betreft activiteiten als Open Dagen en dergelijke, er is erg veel ruimte om het pand van H-D Point. Na elf jaar in Leeuwarden te hebben gezeten met H-D Point, kreeg ik deze prachtkans, die ik waarschijnlijk nooit weer zal krijgen en ik heb ‘m dan ook met beide handen aangegrepen!No comments:

Post a Comment