Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Monday, 23 September 2013

Nationaal Veteraan Treffen Woerden 2013

Nationaal Veteraan Treffen Woerden 2013 
 

Klassiekers en Oldtimers, oude motorfietscultuur, de geschiedenis van de gemotoriseerde tweewielers trok puffend en walmend voorbij. Cromwell helmpjes, stoere stofbrillen, smoezelige Belstaff vetpakken. Stoffige oude boeken met daarin plaatjes van motoren waar je nog nooit van hebt gehoord. Bakken roestige onderdelen die opeens veel geld waard blijken te zijn. Net als oude kleding, die jarenlang in een hoek van het schuurtje heeft gehangen wordt nu te koop aangeboden als zijnde ‘Vintage’. Oude mannetjes trappen dapper Nortons en BSA motoren aan die ooit de snelste machines waren die rondreden. 
Benzinewalmen en vettige tweetaktuitlaatgassen, een olielekkende motor, de geuren van weleer, een nostalgisch, bijna weemoedig aandoend moment voert je ver terug in de tijd van de Cafe Racers; mannen voorovergebogen over de lange tank, woeste blik in de ogen en met het obligate witte sjaaltje om de nek werd van kroeg naar kroeg geracet. ‘Ton-Up’ oftewel meer dan 100 mijl per uur rijden was toen nog weggelegd voor slechts een exclusief clubje motorrijders. Maar je ziet ze weer in Woerden, tijdens het Nationaal Veteraan Treffen. De modernere versie, de Superbikes uit de tachtiger jaren zoals de Kawasaki en Honda zescilinders, de Suzuki GS1000 en de Honda 750 Four, ook zij staan broederlijk zij aan zij met oude Terrots, Ariels en BMW’s uit lang vervlogen tijden. Sparta’s en Kreidlers komen aangescheurd, de tegenhangers van deze snelle buikschuivers; de Puch en Tomosrijders met lang haar en in spijkerjack laten zich niet onbetuigd en hebben ook de tocht naar het Nationaal Veteraan Treffen Woerden 2013 ondernomen. Sommige liefhebbers van klassiekers zijn sleutelend met een bak vol onderdelen op pad gegaan met een Dnepr zijspancombinatie met een snelheid van hooguit 80 km per uur, een oud Duits motortje komt zacht pruttelend voorbij schiet, een authentieke Harley-Davidson Knucklehead met aan z’n zij een fraaie oude Indian komt dreunend langsrijden, Nimbus, Indian, Junak en Solex, er staat zelfs een uiterst zeldzame NSU / Munch geparkeerd… Het is een wereld op zich die in Woerden tijdens het Nationaal Veteraan Treffen 2013 samensmelt. Dit jaar vond voor de 23ste keer het Nationaal Veteraan Treffen plaats op het Excersitieveld van Woerden. Honderden bezoekers kwamen al dan niet met hun klassieker, genietend van de gezellige sfeer en tot grote vreugde van iedereen bleef het de hele dag droog! De indeling van het Nationaal Veteraan Treffen Woerden 2013 was veranderd, er was nu meer ruimte voor de komende en vertrekkende bezoekers. 
Maar ook voor de rijders die de bekende Kaasrit van zo’n 40 km lengte reden, was het nu makkelijker om vanaf het startpunt, over het podium waar zij kort wat over hun oude machine konden vertellen, en vervolgens over de geïmproviseerde brug te rijden en zo aan hun rit te kunnen beginnen. De bekende Kaasrit die als startpunt het  het Nationaal Veteraan Treffen in Woerden heeft, voert door het mooie gebied rond Woerden, het zogeheten ‘Groene Hart’. Langs plaatsen als Kamerik en Kockengen, over kleine wegen door de groene weilanden is het een geliefde rit voor Oldtimers.De bekende onderdelen en andere kramen stonden weer op het Nationaal Veteraan Treffen Woerden om het middenveld heen, onderdelen, documentatie, kleding en gereedschappen en oude snuisterijtjes waren volop aanwezig. Achteraan bij het podium waren de eterij en drinkerij te vinden en links achterin de vele clubstands waar leden hun motoren showden en belangstellenden informatie konden krijgen. 


Het 23ste Nationaal Veteraan Treffen 2013 in Woerden was weer een groot succes waar honderden en hnderden motoren en bromfietsen te zien waren en waar je je weer even in ‘vroeger tijden’ waande…

Wil je alle 400 foto's zien, klik dan HIERNo comments:

Post a Comment