Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Tuesday, 28 January 2014

Auto- en Motorsalon Brussel 2014

Auto- en Motorsalon Brussel 2014
Indian en Norton in de spotlights


Met de introductie van Indian in België en de presentatie van de Norton modellen wisten beide merken die in de vorige eeuw ten onder waren gegaan een prachtige comeback op de Auto- en Motorsalon Brussel 2014 te maken. Beide roemruchte merken hebben een enorm trouwe schare fans en zijn weer tot leven geroepen; retro looks met moderne technologie, gebruik makend van de emoties die beide merknamen oproepen en met een slimme marketing om ook jongere, zich van de rest van de meute onderscheidende motorliefhebbers te bereiken, doen de Amerikaanse en Engelse motoren het erg goed. De styling, het ontwerp, de gevoelens die ze oproepen zijn direct terug te voeren op de machines van weleer. Vintage, Classic, Retro, het zijn dé trefwoorden voor de trends zo als we ze nu zien in de motorfietsindustrie, waarbij Norton bovendien een graantje extra meepikt door de huidige Café Racer hype.


Hogere bezoekers cijfers en zeer tevreden exposanten 
voor de 92ste Auto- en Motorsalon!
Zo bleek zondagavond, toen sloot het Auto- en Motorsalon van Brussel de deuren van de voorbije 92ste editie. Met in totaal circa 585.000 bezoekers knoopt het Salon opnieuw aan met groeicijfers van de bezoekersaantallen (561.555 en 2012). Die grotere opkomst is wellicht ook een indicatie van een herwonnen optimisme en vertrouwen bij onze bezoekers. Dat zou zich moeten vertalen in een dynamischere markt en een goed commercieel jaarbegin voor onze exposanten. Die exposanten waren over het algemeen bijzonder tevreden : het aantal contacten dat werd gelegd en het aantal offertes dat werd uitgeschreven overtrof haast ieders verwachting en zijn een goeie basis voor succes.


Maar het Salon is tegenwoordig veel meer dan een belangrijk commercieel moment voor de auto- en motorbranche. Het is een dagje uit onder vrienden of met het gezin; het is een dag van amusement en spektakel ; of het is een dag van verdieping in de mobiliteitsbranche en haar toekomst. Ook op dat vlak heeft het Salon alle verwachtingen ingelost. Febiac kijkt trots en tevreden terug op Job on Wheels en de aandacht voor automobielopleidingen en beroepen. Maar ook het European Automotive Forum en het mobiliteitsdebat met de politieke partijen waren belangrijke momenten in het kader van dit salon.


Febiac dankt alle bezoekers en exposanten voor het prachtige evenement dat zij er samen met ons van gemaakt hebben en wij geven graag al afspraak in januari van volgend jaar voor het Salon voor Lichte bedrijfsvoertuigen, Vrijetijdsvoertuigen en Motorfietsen én voor Truck&Transport.
Kijk voor alle foto's van het Salon Brussel 2014 op www.madnessphotography.euNo comments:

Post a Comment