Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Tuesday, 21 January 2014

Dé Noordelijke Motorbeurs Groningen 2014

Dé Noordelijke Motorbeurs 2014 in Groningen weer een succes !

Dé Noordelijke Motorbeurs 2014
Ook dit jaar weer veel te zien en te doen in Martiniplaza!


Dé Noordelijke Motorbeurs is gestart in 1996 en is een jaarlijks terugkerend evenement en het was ditmaal alweer de negentiende editie. Een goed bezocht weekend met veel spektakel en actie, waaronder diverse modeshows, stuntshows, de Wall of Death en demonstraties en Workshops waren zaken waar het publiek tijdens Dé Noordelijke Motorbeurs van genoot en aan kon deelnemen. De beurs is inmiddels uitgegroeid tot één van de grotere motorbeurzen van Nederland en elk jaar weer komen er duizenden bezoekers op af.


Met drie goed gevulde hallen en de foyer van Martiniplaza, waren er op Dé Noordelijke Motorbeurs zo’n 110 bedrijven en organisaties die hun producten en diensten aanboden. Naast de vele nieuwe en gebruikte motoren, die er in grote getale stonden, alle merken en modellen waren ruim vertegenwoordigd, waren er ook kleding, accessoires, toerisme, verzekeringen, rijopleidingen, gehoorbescherming en gereedschappen in ruime mate aanwezig. Daarnaast zagen we diverse organisaties en (overheids-) instanties die op Dé Noordelijke Motorbeurs aanwezig waren zoals de Politie en de MAG. Op grote stands waren bekende motormerken vertegenwoordigd waaronder KTM, Brammo, Suzuki, Kawasaki, Honda, Yamaha, BMW, Triumph en Harley-Davidson.

H-D Dealer H-D Point, Drachten

Rijschool 1-2-Ride

Electric Motorcycles Nederland 
presenteerde de Brammo Enertia Plus

Bij Electric Motorcycles Nederland op De Noordelijke Motorbeurs in Groningen in het Martiniplaza was een primeur te zien; de volledig elektrische Enertia Plus. Marcel Bulthuis van Electric Motorcycles Nederland vertelt: “Met Brammo introduceert Electric Motorcycles Nederland dit jaar in ons land een serie vol-elektrische Amerikaanse motorfietsen. Met de Enertia Plus laat Electric Motorcycles direct zien dat het merk Brammo staat voor kwalitatief hoogwaardige motorfietsen met bewezen technologie. De Enertia Plus vertrouwt bijvoorbeeld op een van Brembo afkomstig remsysteem, een voorvork van Marzocchi en vanzelfsprekend een elektrische Brammo Power aandrijflijn met Direct Drive (zonder koppeling en versnellingen) in combinatie met een krachtig lithium-ion batterijpakket.” Waarna hij de motor aanzet, en een korte uitleg geeft, “Gewoon ‘gas’ geven en alles gaat vanzelf. Veel plezier!” Als een van de eersten in Nederland mag ik vast een bescheiden ritje met de Brammo maken. En dat is een heel bijzondere ervaring, de motor heeft enorm veel koppel vanuit stilstand, maar elke keer als je de gashendel een zwieper geeft knalt de Brammo er enthousiast vandoor! “Volgende keer mag je een grote rit maken, maar binnenkort komt de Empulse in Nederland, een echte coole naked bike, die de uitstraling van een Ducati Monster dan wel Buell heeft!”  Dat wordt dus nog een spannende belevenis, want met de Emulse kan naar keuze ook ‘geschakeld’ gereden worden, zes versnellingen, bovendien heeft de Brammo Empulse 90 Nm en een top van bijna 170 km/u. De Brammo Enertia Plus heeft een topsnelheid van zo’n 110 km/u en een elektrische actieradius van ruim 130 km. 


Black Hills Motor Tours

Baton Rouge, 
een gezellige Motorherberg in de Belgische Ardennen

Maar er waren ook veel vakantieaanbieders op Dé Noordelijke Motorbeurs, waaronder Eagelrider die mooie motortochten door de USA maar ook bijvoorbeeld Zuid-Spanje organiseren, Baton Rouge, waarvan eigenaren Ben en Hettie motorliefhebbers zijn, hebben een leuke in de Ardennen gelegen motorherberg van waaruit je lekker kunt rijden en genieten, Black Hills Motor Tours was aanwezig met motorreizen door Amerika en zo stonden er nog meer aanbieders die je een perfecte motorvakantie kunnen bieden. Zo’n beetje alle merken motoren waren tijdens Dé Noordelijke Motorbeurs te zien, ook de nieuwste modellen waaronder de Ducati 899 Panigale bij Motoport Leek, de MV Augusta Rivale 800 bij Motoport Assen, en bij Kobo Motoren zagen we de KTM 1290 Superduke. Mooie motorkleding werd bij Dé Noordelijke Motorbeurs geshowd door Paula’s Motorkleding, de modellen liepen modeshows waarbij de Steile Wand van Jan Laurens, ‘Sala Motordrome’ onderdeel van de catwalk was! Bij Honky Tonk Women werden ook dagelijks diverse modeshows gelopen, aan leuke Rock ’n Roll kleding en mooie modellen geen gebrek! De Wall of Death hoeft nauwelijks introductie, Jan en Durk, de rijders in de Steile Wand ‘Sala Motordrome’, halen de meest waanzinnige stunts uit en tarten zwaartekracht als zij rondjes rijden en ondertussen de gekste dingen uithalen, zoals zonder handen rijden, met een blinddoek voor, zittend met de benen aan een kant en met de handjes in de lucht, het kan hen niet gek genoeg! En dat op prachtige Indians uit 1924.De catering was perfect!Modeshow verzorgd door Honky Tonk WomenModeshow verzorgd door Paula's Motorkleding
Xtreme-Wear met kleding en Galvania Helmen

Vulcanet 'Wassen zonder Water'
Live Interviews, demonstraties van Motorrijschool 1-2-Ride en interessante Workshops  brachten nog wat extra ‘roering’ tijdens Dé Noordelijke Motorbeurs. In de workshops waren er onder andere onderwerpen als Veilige Motorkleding(Paula’s Motorkleding), Onderhoud en Revisie (van Houten Motoren), Tuning / Veerafstelling (Motorhuis Langezwaag) en Veiligheid (Politie Noord-Nederland).  

Diverse Workshops werden voor het publiek gegeven


Voor nog veel meer roering in de zaal zorgde het enthousiaste stuntteam North Side Freestyle, die vier keer per dag op Dé Noordelijke Motorbeurs een spetterende Stuntshow indoor gaven. Krijsende banden, wheelies, stoppies en vooral veel technische stunts op het zeer kleine en bovendien spekgladde stuk vloer deden het massaal toegestroomde publiek keer op keer versteld staan.

Combi Verzekeringen, 
gespecialiseerd in verzekeringen voor motorrijders

Nooit meer de weg kwijt! Waypoint Notter 
is gespecialiseerd in GPS, Communicatie 
en Camera-apparatuur voor op je motor

BMW en de Politie? 
Leuker kunnen we het niet maken, wel mooier!
Met een Topless dame...

En zo was er drie dagen lang een leuk en gevarieerd programma tijdens Dé Noordelijke Motorbeurs voor het publiek, waarin alle aspecten van het motorrijden belicht werden. En, daar horen traditiegetrouw ook leuke dames bij! Ditmaal in de vorm van diverse Bodypaint Acts, waarbij de modellen met verf ‘mooi aangekleed’ worden. 
Dé Noordelijke Motorbeurs 2014 mag terugkijken op een geslaagd weekend waarin vele motorrijders konden profiteren van mooie beursaanbiedingen, veel en leuk entertainment en een gezellige sfeer!

Meer foto's op www.madnessphotography.eu kijk bij Photo Galleries 2014. 
Veel kijkplezier!

No comments:

Post a Comment