Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Friday, 28 November 2014

Le Salon Moto Légende Paris

Oldtimerbeurs Le Salon Moto Légende Paris, 2014. 

Het bekendste motorblad in Frankrijk, Motolégende-lvm, richt ieder jaar eind november een show en verkoopbeurs in Parc Floral, Porte de Vincennes, een oldtimerbeurs. Café Racers en sportieve motoren, maar ook Japanese legenden uit de jaren zeventig waren de hoofdtoon.


Bij de ingang, waren clubstanden, Benelli, Dollar, Sportieve sportbrommers, scooterclub de France, enz. De buitenruimte was matig bezet, maar de grote hal, was om de vingers eventjes af te likken.Naast designmotoren als de 'Nurb' van Fred Krugger, was er het veilingshuis Bonhams, met gerestaureerde Brough Superiors, maar ook Yves Campion met Gillet topklasse motoren. Er werd ook heel wat gesigneerd door topcoureurs, auteurs van motorboeken en het magazine
Café Racer was heel wat klanten bij en blij aan het maken.In het 2de gedeelte waren vooral verkoop stands, zo was er onder andere ook een grote stand van de familie Van Genechten. Maar ook stands met Engelse motoronderdelen, maar ook heel wat memorabilia als emaille reclameborden, oliebussen en posters. Wat te  veel  'nieuwe' kleding en werkmateriaal, deze hadden beter vervangen geweest door een aanbod van voor 1940.Voor een verzamelaar als Johan Schaeverbeke uit België, eigenaar van het oldtimer motoren museum in Oudenburg, was het toch genieten, veel contacten leggen, ideeën opdoen. "Maar 300 km rijden, en om 5 uur 's morgens opstaan, is niet iets dat ieder op zondag  wil doen. En nu op naar Aarschot voor de volgende beurs!"

(Met dank aan Johan Schaeverbeke www.oldtimermotorenmuseum.be)

No comments:

Post a comment