Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Friday, 19 December 2014

Custombike2014 Bad Salzuflen Custom Bike Show Germany

Custombike2014 Bad Salzuflen

Tekst & fotografie Onno “Berserk” Wieringa

 Bad Salzuflen, een slaperig stadje in het noorden van Duitsland, wordt elk jaar in het weekend van Sinterklaas opgeschrikt door duizenden custombike liefhebbers. Vooral op vrijdag en zaterdag was het dusdanig druk, dat al het verkeer vastliep en er binnen in de Messe geen stap meer gelopen kon worden.


De tiende editie weer als in de beginjaren, met de indeling die jaren geleden de gezelligste en meest succesvolle bleek; met drie hallen waarvan de achterste een onder- en bovenverdieping heeft, allemaal  vol met motoren en alles wat ermee te maken heeft en elke bezoeker de hemel op aarde aan customizing bood. Alle grote H-D dealers uit de regio en zelfs ver daarbuiten, elk zichzelf respecterend bedrijf wat motoren ombouwt en alle Duitse bike builders waren weer
naar Bad Salzuflen getrokken om hun nieuwste creaties te showen en te zien wat er gaande is in de Duitse customscene.


BMW stand met veel Custom BMW's. 
Wie had dat enkele jaren geleden durven denken?!‘H-D is passé - dé nieuwe trend is BMW’  Het rijmt, om maar in Sinterklaas sferen te blijven, maar nog nooit stonden er zoveel bedrijven met omgebouwde BMW´s op een beurs, heb ik nog nooit zoveel BMW gerelateerde bedrijven (zoals ook BMW zelf met een grote custombike stand met veel prominente BMW custombikes!) gezien en opeens leek elk bedrijf ooit met een BMW begonnen te zijn in een ver verleden. Ook in de bikeshow stonden de Bavarian Murder Weapons in grote getale te pronken. 


Leuk dat er een grote foto hing bij SSC en de tweeling die het bedrijf ooit begon, hadden bijna letterlijk hun eerste BMW chopper opgegraven en ten toon gesteld. 


Heel mooi was de stand van Kingston Custom, waarvan de eigenaar Dirk Oelerking een wereldprimeur had neergezet; twee Boxers in een boksring. Compleet met touwen, bokshandschoenen, bokszak en entourage. Dirk is in mijn ogen een van de meest vooraanstaande en getalenteerde bike builders in Duitsland die helemaal zijn eigen koers vaart en eigen lijn heeft. Veelal met Boxertwins, maar ook met andere oude klassieke motoren.  
Je gooit er wat Bier en 'n Bratwurst in en ze slapen als een Baby!

The Coolest Toilet Ever!
Custombike2014 wordt door liefst acht vooraanstaande magazines georganiseerd. De bikeshow is enorm groot, maar van de honderden deelnemers waren er velen niet of nauwelijks showwaardig. Erg veel nieuws was er niet te zien op de beurs, maar het blijft een erg leuk evenement om naar toe te gaan. Boven speelde een liveband, beneden in de entreehal was het Live Biker Build-Off te volgen tussen de Spaanse customizer Sergio Bayarri – SBAY Motorcycles en de Duitser Arno Kruth – Toxic Bikes die slechts heel kort ervoor hoorde dat degene die in eerste instantie mee zou doen het toch niet wilde en toch op het laatste moment de strijd aandurfde en “een frame pakte er een stapel onderdelen tegenaan smeet,” zo vertelde hij, en daar zag de motor ook wel een beetje naar uit. De... Lees meer in de komende editie van Bigtwin Magazine. 
Kijk voor alle (300) foto's van Custombike 2014 - Bad Salzuflen op www.madnessphotography.nl - Photo Galleries 2014

No comments:

Post a Comment