Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Sunday, 7 June 2015

‘Fast ‘n Loud!’ - Meeting Silent Gray Fellows Ulicoten

Silent Gray Fellows Meeting 2015
‘Fast ‘n Loud!’

Het thema van het twaalfde Silent Gray Fellows treffen was ditmaal ‘Fast ’n Loud!’ De club, die sinds 2003 bestaat, hield wederom haar treffen op camping Ponderosa in Ulicoten, ten zuidoosten van Breda en op een steenworp afstand van België.


De Silent Gray Fellows, genoemd naar een van de beroemdste vooroorlogse H-D modellen, is een club voor Amerikaanse motoren die zijn gebouwd tot en met 1965. Sinds enkele jaren is een groepje VMC leden als vaste bezoekers op het SGF treffen te vinden, veelal op Engelse motoren. 


De rondrit vertrok om één uur zaterdagmiddag, en via kleine wegen was een prachtige route uitgezet. Een tussenstop bij een particuliere verzameling Sarolea motoren stond op het programma. Vlakbij Kalmthout in België, heeft de eigenaar van het kleine museum een mooie
verzameling van zo’n 25 oude motoren op zijn verbouwde zolder staan. 


De collectie omvat ondermeer Sarolea en wat andere merken motoren, onderdelen, olieblikken en borden en documentatie. Echt een leuk adres voor motorfanaten om daar eens een bezoek te brengen dus!
Ging het eerste stuk van de Silent Gray Fellows toerrit, die overigens over prachtige binnendoor weggetjes in België voerde, al niet vlot, veel sneller ging de rit terug naar het pittoreske Ulicoten ook niet bepaald, met een gemiddelde gezapige snelheid van rond de veertig kilometer per uur en met weinig herrie bovendien, werd het thema Fast ’n Loud weinig eer aan gedaan!  Op het terrein terug kon de boardtrack racer van Ton Cornelissen bewonderd worden. De bike stond op een podium in de langzaam ondergaande zon te pronken, de XLCR Café Racer van Benno paste er mooi bij.   Op de Silent Gray Fellows meeting waren hoofdzakelijk Harley’s, maar ook enkele Indians en zelfs een viercilinder Henderson maakten hun opwachting.  Eind van de middag ging de BBQ aan en konden de buikjes gevuld worden, waarna de feestavond met veel bier (we zijn tenslotte in Brabant!) van start ging.Tekst & fotografie Onno “Berserk” Wieringa

Bekijk al de 350 foto's van het Silent Gray Fellows treffen 2015 op www.madnessphotography.nl bij Photo Galleries 2015
Binnenkort reportage van het Silent Gray Fellows treffen 2015 in Bigtwin Magazine 

No comments:

Post a comment