Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Monday, 1 June 2015

Landelijke Motor Zijspandag

Tweede Landelijke Motor Zijspandag Wanroij

De Tweede Landelijke Motor Zijspandag was het logische vervolg op de Zijspandag die een paar jaar geleden voor het eerst in Soesterberg werd georganiseerd, “gewoon om eens een leuke dag te hebben en te zien hoeveel zijspannen er op afkomen,”aldus Mark en Clemens, de twee mannen die al hun tijd en energie in de LMZ staken. 

 
Soesterberg was mooi centraal in het land en het was een prachtige dag waar ruim 500 zijspannen op afkwamen. De reacties waren zonder uitzondering zeer positief en Mark en Clemens werden sindsdien dagelijks bestookt met de vraag of er een vervolg zou komen.  
Ondanks de enorme hoeveelheid werk en tijd die er in gaat zitten, dan hebben we het nog niet eens over de investeringen (vergunningen, terreinhuur, borgsommen, etc.) die gedaan moeten worden, gingen de twee, gekscherend ‘De Sidecar Brothers’ genoemd, weer aan de slag en vonden het terrein van recreatiepark De Bergen in Wanroij, grofweg gelegen tussen Uden en Boxmeer, geschikt om er de tweede Zijspandag te houden. Lag het aan de slechte weersvoorspellingen of aan de wat afgelegen plaats dat er wat minder dan de verwachtte bezoekersaantallen op kwamen dagen? Geen idee, maar ondanks dat waren er toch zo’n 200 a 250 zijspancombinaties naar de LMZ in Wanroij gekomen. 

BSA met gezellig rookpluimpje

Rijen dik stonden de leukste zijspannen geparkeerd, van kindvriendelijke bakkies tot de meest fantasierijke gekke zijspancombinaties stonden er terwijl de eigenaren met elkaar in gesprek waren en ervaringen uitwisselden. De tijd dat een zijspan werd aangezien voor een armelui’s auto of alleen voor een gehandicapte zou zijn, is gelukkig allang voorbij. De zijspan is leuk om mee te rijden en menig solo motorrijder wordt verrast door de wendbaarheid van een goede zijspancombinatie, die vaak sneller een bocht kan nemen dan een solomotor. Nieuwe materialen en nieuwe technieken zorgen voor een betere wegligging, meer comfort en veel meer plezier tijdens het rijden. 

Met de tweeling op pad, en als goede 'Ollanders
lopen ze op echte houten klompjes!


Om te laten zien wat er tegenwoordig allemaal wel niet mogelijk is qua zijspanaanbouw, waren de belangrijkste zijspanbouwers op de Landelijke Motor Zijspandag aanwezig. Zo stonden EML / TripTeq – MotoPort Hengelo, LBS Zijspantechniek, Enigma, Lak Zijspannen, en Motor Werk uit Duitsland er. Voorlichting kon je krijgen bij Zijspanclub Het Derde Wiel en de Nederlandse Vereniging Van Zijspanrijders. In en om de hallen waren vele activiteiten, ook voor de kids want uiteraard wordt zijspanrijden ook veel voor familiegebruik benut. 
Gelukkig bleef het tijdens de Twee Landelijke Motor Zijspandag bij een enkel klein miezerbuitje en bleef het de hele dag droog. Wie zei er dat zijspan rijden niet leuk is?!

Mooie Nimbus zijspancombinatie


Edwin met coole BMW combinatie

BMW blok saai? Nu niet meer!

Laten we hopen dat er weer een vervolg op de Landelijke Motor Zijspandag komt, want het initiatief van Mark en Clemens verdient veel lof en bij deze namens alle zijspanners bedankt voor hun geweldige inzet! Alle foto's van de Tweede Landelijke Motor Zijspandag 2015 op www.madnessphotography.nl bij Photo Galleries 2015 en binnenkort een uitgebreid verslag in Bigtwin Magazine.

Triumph en aanhanger in de Union Jack getooid

Je zou bijna denken dat je hier je 'groot' rijbewijs voor nodig hebt!

Kawasaki opgetuigd als Indian met bakkie eraan
 

Tekst & fotografie Onno “Berserk” Wieringa

Brian en zijn combinatie

Mark Biere, een van de organisatoren
van de Landelijke Motor Zijspandag

 


Zijspanclub Het Derde Wiel

Lak Zijspannen met een blaffend tapijtje van 70 kilo

Vier wielen, het is bijna een oottoo
Dat hebben we vaker gehoord...We maken er een gezellige picknick van!

Zeus zijspancombinatie met Peugeot turbo motorblok

Ik ga op reis en neem mee:....

VW's zijn toch ergens goed voor: als koffiebar!

Iconische Kawasaki Z1300 zescilinderNet zo'n idee als de oude Indian Flexi Car,
die meehelde in de bocht.  

Door LBS zijspantechniek gebouwde V-Rod combinatie.

Oude BSA met bakkie. Pure nostalgie.


De EML / TripTeq stand met Remco en Goos

Motormarkt Mannen

 

1 comment:

  1. wat een originele zijspannen allemaal. Vooral die met die botswagen is erg leuk!

    ReplyDelete