Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Tuesday, 26 January 2016

Dé Noordelijke Motorbeurs Groningen 2016

Dé Noordelijke Motorbeurs Groningen 2016

Ondanks het slechte weer, wat technische problemen en de gebruikelijke ‘haken & ogen’ die bij een eerste maal iets organiseren naar boven komen, kunnen we stellen dat het een mooie custom bike show op Dé Noordelijke Motorbeurs was waar iedereen van heeft genoten. 


Vanuit het publiek kwamen veel positieve reacties en ook de organisatie van Dé Noordelijke Motorbeurs kijkt tevreden terug op de belangstelling die de Custom Bike Show kreeg.
Maar, er was meer, veel meer te zien en te doen op Dé Noordelijke Motorbeurs! Er was een leuk parcours uitgezet waar je met een elektrische KTM kon rijden, en voor degenen die nog geen rijbewijs hebben bood motorrijschool 1-2-Ride de mogelijkheid om onder begeleiding
voorzichtig de eerste meters op een motorfiets te rijden, uiteraard op een afgesloten gedeelte!


  Muziek, eten en drinken en veel gezelligheid, het was voor de bezoeker maar lastig om te kiezen wat ze wilden doen en zien. In hal 1 was er het Techniek Plein, waar PowerPlus Tools, Peter Barselaar’s Motorcycle Academy, Simon ‘De Wielenspecialist’ Poelma en HK Suspension uitleg en advies gaven over motorfietstechniek. Bij veel grote bedrijven waren demo’s te zien en uiteraard waren er weer vele interessante beursaanbiedingen.

Veel aandacht kreeg de Custom Bike Show, die na de voorzichtige start van vorig jaar nu een goed vervolg kreeg. Hoofdsponsor Motorcycle Storehouse stelde een prijzenpakket samen met een retailwaarde van liefst €2500,00! De MCS producten zijn verdeeld over de winnaars op zondagmiddag bij de prijsuitreiking. MCS: “Wij hopen dat jullie er erg blij mee zijn en dat de onderdelen een stimulans vormen om weer een nieuw project te beginnen of een bestaand project nieuw leven in te blazen.” Alle deelnemers kregen een MCS Goodie Bag, waarin een onder andere speciale MCS pet die niemand anders heeft, dus die mag met trots worden gedragen! De nieuwe MCS catalogus staat boordevol coole custom parts en heeft genoeg keuze voor elke smaak, dus vergeet niet om die bij de bouw van je project erbij te pakken. En ook daarvan werden er een aantal gratis weggegeven aan publiek en deelnemers.

PowerPlus Tools maakte alle Custom Bike Show deelnemers blij met een magneetbakje, onmisbaar bij elk sleutelklusje om bouten, moeren en kleine onderdelen in te bewaren. Bovendien stelden zij een stevige inrijklem ter beschikking die Henk Batterman in ontvangst mocht nemen. Hij had maar liefst 7 motoren in de Custom Bike Show geplaatst!De 21ste editie van Dé Noordelijke Motorbeurs zag dit jaar opvallend veel klassieke racemotoren, oldtimers en youngtimers die bij de bezoekers vaak mooie herinneringen opriepen. Naast collecties oude racemotoren, was er ook een selectie van de oude legervoertuigen uit het museum van te zien, kon er genoten worden van het hoogtoerige gejank van een racemotor op de Dynobank en liet trialkampioen Alex van de Broek letterlijk zien dat geen obstakel hem hoog genoeg kan zijn!

Op naar de 22ste Noordelijke Motorbeurs in Groningen, waar je ook weer zult worden verrast door hallen vol motorplezier en ook dan staat er weer een Custom Bike Show gepland.


Tekst & fotografie Onno “Berserk” Wieringa / www.madnessphotography.nl 

Kijk voor alle (500) foto's van 
Dé Noordelijke Motorbeurs Groningen 2016 op www.madnessphotography.nl bij Photo Galleries 2016

No comments:

Post a Comment