Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Saturday, 2 April 2016

Motormarkt Hardenberg - nog steeds groeiende!

Motormarkt Hardenberg 
Nog steeds groeiende?!

Twee maal per jaar, op de laatste zaterdag van maart en de eerste zaterdag van oktober, wordt door motor- en bromfietsminnend publiek de pelgrimstocht naar het oosten des lands ondernomen, om in alle vroegte de Motormarkt in Hardenberg te bezoeken. Een waar ‘mannenevenement’ waar een vrouw een uitzondering was. Iets wat gelukkig langzaam aan het veranderen is, ook al zijn het hoofdzakelijk stoere mannen, ‘oudere jongeren’ die verwoed in de duizenden bakken kisten met veelal oude, gebruikte onderdelen staan te graaien, hier en daar zien we gelukkig ook gezellige dametjes rondscharrelen die  zich gelukkig prijzen met de steeds toenemende hoeveelheid prullaria en spulletjes, die schijnbaar hand-in-hand erg goed samengaan met de aangeboden bromfiets- en motorrijwiel onderdelen, accessoires en gereedschappen. Van oud kookgerei uit de zestigerjaren tot kleding, schrijf- en naaimachines en brocante kapstokjes, de Motormarkt Hardenberg verzekert zich hiermee met een breed, zeer breed aanbod waar moeder de vrouw ook plezier in het ‘markten’ heeft.Maar maak je niet ongerust; Motormarkt Hardenberg is nog steeds een echte brommer en motormarkt, een van de grootste (zo niet de grootste?!) op dit gebied en trekt al bijna veertig jaar altijd weer massa’s liefhebbers van oude tweewielers die enthousiast en met volle knip al ruim voor de openingstijd van acht uur ’s morgens, staan te dringen om op zoek te gaan naar onderdelen of een compleet restauratieproject. 
Het gigantisch grote buitenterrein staat altijd vol met kramen, sommigen zetten slechts een grote, goed gevulde aanhanger neer en verkopen daaruit, anderen verkopen vanaf een groot stuk zeil. In de manege staan vele handelaren, het geliefde ‘vakblad’ Het MotorRijwiel is aanwezig met enorm veel documentatie en in de grote tent naast de manege staat ook werkelijk van alles te koop, van oude en nieuwe onderdelen tot mooi gerestaureerde motoren en  opvallend is dat elke handelaar zijn al jaren ‘op Hardenberg’ zijn eigen stekkie heeft en behalve een ‘enkele’ hier en daar opstekende haar, er ogenschijnlijk weinig schijnt te veranderen op de Motormarkt. 
Schijn echter bedriegt, want elke keer is er weer een nieuw, gevarieerder aanbod en daarom is het telkenmale weer dik de moeite waard om naar Hardenberg te gaan. Ook ditmaal, want mede door het stralende weer was het een topdrukte. Ook vanuit het buitenland komen steeds meer handelaren en bezoekers, die naast een speurtocht naar onderdelen, Motormarkt Hardenberg als een soort familiere├╝nie zien, een begin en afsluiter van het seizoen.   

Tekst & fotografie Onno “Berserk” Wieringa


Alle 166 foto’s van de Motormarkt Hardenberg vind je op www.madnessphotography.nl bij Photo Galleries 2016.  

No comments:

Post a Comment