Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Sunday 3 July 2011

Flathead Forever Treffen Gemert 2011

Door Onno “Berserk” Wieringa
                         Flathead Forever Rally 2011

Het Flathead Forever Treffen, dit jaar voor de tweede maal op de nieuwe locatie, stond ook ditmaal weer in het teken van gezelligheid, kleinschaligheid en uiteraard, veel oude motoren. Zijkleppers te kust en te keur, de bescheiden rally zag ook ditmaal weer meerdere bijzondere zijkleppers waaronder naast de veelvuldig aanwezige Harley-Davidson’s, ook menig fraaie Indian.



Jack, eigenaar van het in Gemert gevestigde Motorcycle Rescue, organiseert de Flathead Forever Rally alweer voor de zevende maal. Eerst vijf maal in de prachtige natuurtuin van het kasteel in Gemert, nu voor de tweede maal is het Flathead Forever Treffen op een kleine gezellige familiecamping richting het Brabantse Bakel.




De deelnemers zijn allen bekenden van elkaar en er hangt dan ook altijd een vriendschappelijke sfeer en iedereen kent elkaars motor. Dit jaar werd er aandacht besteed aan het Kika-fonds, Nico van de bevriende Alemite Club, had weer een mooi kunstwerk gemaakt van oude motoronderdelen en hij had er zelfs een stukje van een gitaar in verwerkt. Deze schaalmotor werd per inschrijving geveild en de opbrengst gaat naar Kika, evenals de donatie van €10,- die alle deelnemers aan het Flathead Forever Treffen deden. Een hartverwarmend initiatief en wat de strijd tegen die vreselijke rotziekte weer wat extra financiële steun geeft.
Nico had weer iets moois gemaakt en de opbrengst werd aan Kika gedoneerd
De toertocht van het Flathead Forever Treffen ging ditmaal over kleine wegen door kleine dorpjes en de stoet kachelde rustig door tot bij het afremmen opeens de voorrem van een van de Liberators met zijspan vast sloeg en de twee berijders tot hun schrik met geblokkeerd voorwiel pardoes naar de linkerkant schoten, de berm in en met een heel kleine ‘plof’ nog net een boom raakten. Helaas, vork krom en spatbord beschadigd, de rijders kwamen met de schrik vrij. Naderhand kon er gelukkig al vrij snel weer om het onfortuinlijke voorval gelachen worden;  ‘Je bent wel een van de weinigen die kan zeggen dat je een Liberator hebt die een heel goede voorrem heeft’ en dat soort opmerkingen kreeg de eigenaar te horen. Van je vrienden moet je ’t maar hebben… de toerrit had een lengte van zo’n honderd kilometer en voerde de oude zijkleppers langs plaatsjes als Helenaveen en Griendsveen.


Naderhand bij terugkomst op het Flathead Forever Treffen terrein eerst hete koffie met een verse stroopwafel en even later gezamenlijk happen & tappen; de BBQ en de bar waren algauw het middelpunt van de Flathead Forever Rally.
Organisators Jack & Erica van Motorcycle Rescue
Jack en zijn vriendin Erika hadden ook ditmaal de Flathead Forever Rally met z’n tweeën georganiseerd, samen met de hulp van bekenden en bezoekers wisten zij er weer een leuk treffen van te maken waar iedereen een gezellig weekend had.
Vroeger kwam de WegenWacht nog in stijl naar de pechklanten toe

Geen Flathead maar wel mooi, gestripte H-D Electra Glide


In de  avondschemer stonden de oude motoren tikkend af te koelen en een enkel drupje olie viel geruisloos in het gras. Glanzende fraai gerestaureerde motoren zij aan zij met oorlogsveteranen in hun matgroene kleuren, Burger-WL’s naast een bobber, als al die motoren toch ’s praten konden… hun verhalen, hun geschiedenis konden vertellen… Flatheads Forever!


Meer foto’s van het Flathead Forever Treffen binnenkort op de site; www.madnessphotography.nl                                                                                                                                                                           Een verslag over het Flathead Forever Treffen lees je binnenkort in Bigtwin Magazine.
Met hartelijke dank aan de organisatie en alle deelnemers van het Flathead Forever Treffen! 


                           

No comments:

Post a Comment