Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Sunday 10 July 2011

Harleydag Woerden 2 juli '11

Door Onno “Berserk” Wieringa
Harleydag Woerden 2011

De Harleydag Woerden heeft elk jaar een solide basis; je weet wat je kan verwachten qua locatie, sfeer, drukte en gezelligheid, maar elk jaar weet de Harleydag Woerden ook het publiek steeds weer opnieuw te verrassen met allerlei leuke zaken zoals stuntrijders, demo’s, live-muziek en allerlei attracties. 

Op het Exercitieveld in het centrum van Woerden weet de organisatie elke keer een fantastisch evenement neer te zetten waar duizenden Harley-liefhebbers op af komen.  De elfde Harleydag Woerden op zaterdag 9 juli kwam door het regenachtige weer wat later op gang, maar toen begin van de middag de regen was weggetrokken en de zon doorbrak, werd het op de Harleydag Woerden algauw druk en gezellig! Muziek, motoren en een goede opzet van de Harleydag Woerden zijn de bekende gegevens waardoor iedereen het centraal gelegen Woerden elk jaar weer opzoekt.

En zoals gezegd, Harleydag Woerden weet elk jaar weer leuke en vernieuwende dingen te verzinnen om het de bezoekers te vermaken. Zo liet Alex van den Broek, één van Nederlands meest getalenteerde trialrijders, het publiek genieten van de mooiste en knapste staaltjes motorrijtechniek. Op een ‘onmogelijk’ parcours reed hij zijn trialmotor via tractorbanden en betonblokken naar een springschans waar metershoge jumps werden gemaakt, maar wel met dien verstande dat hij zijn motor op de centimeter nauwkeurig weet te laten landen! Als je het ziet kan je je ogen gewoon niet geloven. Waanzinnig wat een techniek en balans deze man heeft. Ademloos stond het publiek van de Harleydag Woerden dan ook toe te kijken.
http://www.alexvandenbroekevents.com/
Een paar vrijwilligers mochten op de grond gaan liggen en Alex weet met zijn motor, zónder springschans, er zo overheen te springen! Nadat hij dit enkele malen succesvol had gedaan, met steeds meer mensen tot er wel zes op een rij lagen, had hij nog een laatste stunt op de Harleydag Woerden in petto; tot grote hilariteit van het publiek van Harleydag Woerden ‘vergat hij te springen’ en reed hij als een Thaise massage gewoon over ze heen…  Nou is Alex gelukkig erg licht en zijn motor helemaal, dus iedereen vond het prachtig.
Thaise massage...
Hulde aan de vrijwilligers die de moed hadden aan deze stunt deel te nemen, zeker de twee meiden van de band. Waarna de band, ‘Strike2’ dus weer rustig en met nog steeds de voltallige bezetting, verder kon spelen. Nou ja rustig, ze speelden vol enthousiasme en brachten de sfeer er goed in. Lekkere muziek, veel goede covers en recht-toe-recht-aan Rock die de vele bezoekers van de  Harleydag Woerden goed konden waarderen.
De band 'Strike 2' speelde rock covers http://www.strike2.nl/

Op de smalle weg naast het veld reed tijdens de Harleydag Woerden stuntrijder Arian van Zweden snoeihard zijn Suzuki Bandit op afwisselt het voor- en het achterwiel heen en weer, hij scheurde met veel herrie over de smalle weg, stoppies en wheelies wisselden elkaar af, burn-outs en gekkigheid vulden dat perfect aan. Over aanvulling gesproken, de twee mooie jongedames, Nikki en Esmeé, rijden tegenwoordig mee in het AvZ team en gezamenlijk maakten ze er op de Harleydag in Woerden een mooie show van! De Fire burn-out van Arian van Zweden was letterlijk en figuurlijk het klapstuk, vette vlammen en een enorme rookwolk, waarna een doffe klap volgde van de band die de strijd opgaf, vormde het eindspektakel van hun show.
Langzaam verdwenen Nikki, Esmeé & Arian in de rookwolken
Let the Motherf*cker burn,burn Motherf*cker, burn...
Arian , Nikki en Esmeé http://www.avz-stuntriding.com/
Op het veld was het tijdens de  Harleydag Woerden een komen en gaan van motoren. Wel was het iets minder druk dan voorgaande jaren, slecht weer in de ochtend en misschien door alle negatieve berichtgeving van de laatste tijd over Harleydagen, speelden daar ongetwijfeld een rol in. Maar degenen die waren gekomen hadden een heerlijke dag en er waren naast alle attracties natuurlijk ook de lange rijen motoren om te bewonderen.
Hans met zijn zijklepper, "Hoe vindt je ´m klinken Fred, mooi he?!"
Coole Ironhead
Mooie, doorleefde Hydra Glide
Mooi uitzicht vanuit de hoogwerker over het Exercitieveld
De toegangspoort voor de H-D's tijdens de Harleydag Woerden

Van moderne High Necks tot stokoude zijkleppers stonden er. Op het grote veld van de Harleydag Woerden stonden de motoren in het midden, in een lange rij stonden de standhouders langs de zijkanten. In de rechterhoek het podium, springkussen voor de kids en ook waren er pijl en boogschieten demonstraties. Het terras bij de Vreterij & Tapperij was als gewoonlijk het ontmoetingspunt. Chris, een van de organisatoren van  Harleydag Woerden, zorgde ervoor dat vanaf grote hoogte mooie overzichtsfoto’s konden worden gemaakt; A Big Thanks! 
Chris bracht de fotografen op 'grote hoogte'. Bedankt!

Rond het veld stonden erorm veel stands met biker goodies


Dikke rookwolken en een wanhopig krijsende achterband, de Kawa hield met pijn en moeite een minutenlange burn-out vol, maar de achterband gaf het op... Aan spektakel en sensatie geen gebrek tijdens de elfde Harleydag in Woerden!  

Meer foto’s van de Harleydag Woerden binnenkort op de site; www.madnessphotography.nl                                                                                                           Een verslag van de Harleydag Woerden lees je binnenkort in Bigtwin Magazine.
Met hartelijke dank aan de organisatie van Harleydag Woerden voor een perfecte Harleydag! www.harleydagwoerden.com   
v.l.n.r. : Geschift, Liefde van m'n leven, Aanstaande Schoonmoeder, & mag ik dus alleen iets aardigs over zeggen...

No comments:

Post a Comment