Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Monday, 25 July 2011

Indian Super Rally Lemmer 2011


Indian Super Rally Lemmer 2011

De Indian Super Rally in Lemmer was ondanks het slechte weer een fantastisch evenement. In het prachtige Fryslân kwamen donderdag de eerste gasten al aan, op vrijdag werd het nog een stuk drukker.  Op de zaterdag kwamen nog meer mensen die de regen trotseerden en naar de Indian Super Rally in Lemmer kwamen. En niet voor niets want alles was tiptop geregeld en de sfeer was zoals gebruikelijk bij Tony “Indian” Leenes weer meer dan gezellig!
Precies twintig jaar geleden organiseerde Mr. Indian of Holland de eerste Indian Super Rally in Nederland. De Indian Super Rally in Lemmer was in 1991 een van de gezelligste en leukste evenementen ooit en iedereen die erbij was zal dat volmondig beamen. Ruim dertig graden was het met een stralende zon en duizenden bezoekers. Gelijkertijd met de Indian Super Rally in Lemmer werd het Indian museum van Tony “Indian” Leenes geopend en met ontelbare leuke attracties en veel muziek werd het een weekend wat overspoeld werd met motoren en bezoekers.  
Lotte & Hennie "Hendee" verwelkomden de bezoekers
Nu, anno 2011, werd de Indian Super Rally overspoeld met regen. Regen regen regen. De vrijdag was het nog redelijk mooi weer en algauw stond het terrein om het Indian museum vol met tenten en motoren. Gasten uit landen zo ver als Canada, Australië, Zweden, Tsjechië, Engeland, België, Duitsland, Frankrijk, en Italië waren naar de Indian Super Rally Lemmer 2011 gekomen. Jim Parker was uit Australie naar Zweden gevlogen, was daar  op een Indian gestapt en had de ‘laatste’ 1.750 km. gereden.
Tony "Indian" Leenes, Jim Parker en Hennie "Hendee"
En daarmee won hij de trofee voor verstkomende bezoeker met de motor.  En wat is een Indian evenement zonder Henny Kroeze en zijn Wall of Death? Samen met zijn crew had hij de Steile Wand opgebouwd tegenover de entree van de Indian Super Rally in Lemmer en vol spanning keek iedereen uit naar het eerste optreden.
Henny Kroeze

Jagath Perera, Tony "Indian" Leenes en Henny Kroeze
Kijk 's Mama, zonder handjes! Henny Kroeze heeft er altijd weer zichtbaar plezier in!
Sterrijder Jagath uit Sri Lanka, een van de beste, zo niet de beste Steile Wand rijder ter wereld
Karin reed uiterst cool mee voorop bij Jagath!
De fooi wordt 'bovenaan' gewoon opgehaald!
Met originele Indian ‘Wall of Death’ Scouts jaagt hij samen met sterrijder Jagath Perera iedereen de stuipen op het lijf en het kippenvel op de armen, wat een prachtshow geven zij keer op keer! Sinds enige tijd rijdt dochter Kim Kroeze ook mee en net als haar vader heeft zij het duidelijk ‘in’ zich, geweldig! Ook al heb je het al honderd keer gezien, het blijft iets waar je ademloos naar blijft kijken! En dan bedoel ik niet alleen Kim, maar de hele Wall of Death show natuurlijk.
De Indian van Kim was tot haar grote teleurstelling nog niet klaar.
Minstens zo moeilijk, op de kleine Tomos reed Kim ook 'gewoon' naar boven!
Wall of Death Team Henny Kroeze, Jagath Perera en Kim Kroeze
                                     
Ook Femke had de moed om mee te rijden en ze genoot er zichtbaar van!

Vrijdagavond werd op  de Indian Super Rally in Lemmer de party al in volle gang gezet met goede live muziek en lekker eten. Naar goed Fries gebruik werd er genoten van de Berenburg en de kleine uurtjes waren aangebroken voor je er erg in had…


Zaterdagochtend werd opgesteld om de toerrit van de Indian Super Rally Lemmer 2011  door het mooie Friese landschap te rijden. En ja hoor, ook dit jaar weer wilde de Indian van onze Tony op het moment suprême niet starten. Het begint een echte traditie te worden, want al enige jaren wordt de Indian door elektrische problemen geplaagd, maar, hoe vreemd het ook is, alleen tijdens de jaarlijkse toertocht?!? Terwijl de rest van het jaar er niets aan de hand is en Tony er hele wereldreizen mee heeft gemaakt. De ANWB zijspancombinatie bracht uitkomst, tot grote hilariteit van alle aanwezigen; een H-D die een Indian aan de praat moet brengen…
Koffiestop in Lemmer
Willem trots bij zijn Indian

De regenbuien werden door de Indian Super Rally deelnemers getrotseerd en de rit ging via Sloten naar het centrum van Lemmer. De stoet oude motoren die knetterend en kuchend aan kwam rijden trok veel bekijks.
Bobchop Indian uit Engeland
Tony "Indian" Leenes, met zijn markante kop en opvallende Indian een fraaie verschijning!


Na de nodige koffie en vele kiekjes later, ging de stoet weer naar het terrein van de Indian Super Rally in Lemmer. Nog was het droog, maar dat zou niet meer lang duren. Er kwam zó veel regen uit de lucht dat er nauwelijks meer water in de oceaan kan hebben gezeten.  Dat drukte de pret helemaal niet voor de honderden bezoekers van de Indian Super Rally Lemmer 2011. De sfeer was opperbest en het werd oergezellig!
Royal Enfield / Indian uit 1959. Slechts enkele exemplaren zijn er nog over van deze oorspronkelijk in zeer gelimiteerde oplage van 400 stuks gebouwde motoren.
Veel mensen namen een bezoek in het Indian Museum, met haar ongekend fraaie collectie een lust voor het oog


Tussen de buien door gezellig buiten zitten bij het kampvuur
The Chief speelde op zaterdagavond. Als je niet beter wist zou je denken dat er een complete band speelde!
http://www.thechief.eu/

Roberto is de ultieme hangjongere met 2.216!


´s Avonds werd het bomvol en de bbq, muziek en spelletjes waren weer helemaal perfect.
Uitgebreide, heerlijke bbq
De Wall of Death gaf nog een laatste spetterende show op de Indian Super Rally Lemmer en werkelijk alles werd uit de kast gehaald om het publiek te doen genieten. Huiveringwekkende stunts die je de adem doen inhouden; diep, diep respect voor Henny, Jagath en Kim! www.steilewand.nl
Marion moest en zou ook 's meerijden en vond het geweldig!
Jagath haalt de fooi bij de mensen op, tot op de milimeter nauwkeurig stuur en graaiwerk!
http://www.steilewand.nl/
ot diep in de nacht werd ook deze Indian Super Rally Lemmer weer doorgefeest. Zondagochtend regende het nog steeds, maar op de terugreis in de stromende regen waar zelfs het regenpak niet tegenop kon, genoot ik met een dikke glimlach nog na van een weekend vol plezier, samen met gezellige mensen en veel mooie motoren. Tony en Hennie, heel erg bedankt voor het organiseren van een geweldig mooi evenement!  
Hennie & Tony zetten een onvergetelijk gezellige Indian Rally neer! Thanks!
Bovenhands brommer met de handen starten valt niet mee. En ja, de starthulp is licht ontvlambaar...


Meer foto’s van de  Indian Super Rally Lemmer 2011 binnenkort op de site; www.madnessphotography.nl                                                                                                           
Een verslag van de Indian Super Rally Lemmer 2011 lees je binnenkort in Bigtwin Magazine.
Met hartelijke dank aan Mr. Indian of Holland; Tony “Indian” Leenes en Hennie “Hendee” voor de gezelligheid, gastvrijheid en het perfecte gastenverblijf! http://www.tonyleenes.nl/  

Yo Tony, ruilen?
Bijzonder mooie 4 cilinder Indian

No comments:

Post a Comment