Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Friday, 11 November 2011

Master Technician Contest 2011

Tekst & fotografie Onno “Berserk” Wieringa – Stage fotografie Horst Rösler

Master Technician Contest 2011

Tijdens de Bigtwin Bike Show & Dealer Expo 2011 in Rosmalen werd weer fel gestreden om de titel ‘Master Technician of the Year’ Het MTC (Master Technician Contest) werd vorig jaar voor het eerst tijdens de Bigtwin Bike Show & Dealer Expo 2011 in Rosmalen georganiseerd door Peter vd Barselaar in samenwerking met de Tweewieler Academy (onderdeel van de Innovam). In 2010 werd alleen door H-D monteurs zo goed, zo snel en zo netjes mogelijk gesleuteld en Mark v/d Laar won afgelopen jaar voor het eerst de felbegeerde titel Master Technician 2010.
Tomas wisselt een inlaatklep
De titel Master Technician 2011 zou dit jaar tijdens de Bigtwin Bike Show & Dealer Expo 2011 in Rosmalen een nog veel zwaardere strijd worden. Het MTC is erg populair en vele monteurs wilden meedoen. Ditmaal was er daarom een Contest verspreid over drie dagen; op vrijdag was het de beurt aan  de Junior Technicians, zaterdag werd voor de titel Home Technician gestreden en gesleuteld en zondag was er de finale voor de titel Master Technician 2011. Mark v/d Laar moest zijn titel verdedigen! Op een prominente plaats op de Bigtwin Bike Show & Dealer Expo 2011 in Rosmalen had medesponsor Bigtwin Magazine een enorme stand neergezet waar het Master Technician Contest 2011 van de Tweewieler Academy plaatvond. Het publiek kon de monteurs goed zien terwijl die druk aan het sleutelen waren. Zodiac had mooie prijzen ter beschikking gesteld, Datona had de complete werkplaats geleverd en al het gereedschap voor de monteurs klaargezet. De Tweewieler Academy organiseerde het Master Technician Contest 2011 in samenwerking met Barselaar Auto & Motortechniek.
Ramon is bezig met het aansluiten van de alarmichten
Peter controleert of de koppelingshendel goed gemonteerd is en de koppeling goed afgesteld is
Jelle mag de nokkenassen van het Sportsterblok monteren
Junior Technician 2011
Junior Technicians, dat zijn monteurs in opleiding, die enthousiast op vrijdag, de eerste dag van de Bigtwin Bike Show & Dealer Expo 2011 in Rosmalen, met elkaar op de stand van de Tweewieler Academy de strijd aangingen. Jong en gedreven, niet gewend aan veel belangstelling laat staan publiek en fotografen om zich heen, wisten de jongens toch heel goed te presteren! De vier opdrachten voor de Junior Technician luidden: bij een Kawasaki zelf een bedradingschema tekenen en vervolgens aan de hand daarvan alarmlichten aansluiten, de koppelingshendel van een H-D Street Glide vervangen, de nokkenassen van een H-D Sportster blok vervangen en als laatste het vervangen van de inlaatklep van een losse cilinderkop.
Tomas ruilt de inlaatklep van een cilinderkop om
Jelle zoekt in het werkplaatsboek de gegevens op van de nokkenastiming
Er werd door alle monteurs netjes en goed gewerkt, petje af!

Gabi was de enige vrouw die het aandurfde, zij had er zichtbaar plezier in!
Rode koppen en met een geconcentreerde blik, zichtbaar gedreven werd door de jongens hard gewerkt om de opdrachten uit te voeren. Het ROC Alfa College uit Hoogeveen was goed vertegenwoordigd met vier leerlingen, welke werden aangemoedigd door twee leraren, Baltus van ’t Hof en Reemt Anholt. Voor deze bijzondere gelegenheid hadden de leerling monteurs mooie nieuwe overalls gekregen. De leraren van het Regionaal Opleidings Centrum (ROC) Hoogeveen waren speciaal op hun vrije dag naar de Bigtwin Bike Show & Dealer Expo 2011 in Rosmalen gekomen om hun leerlingen bij de Tweewieler Academy stand aan te moedigen.
Jelle is klaar met de nokkenassen en zet de zijcover er weer op
Bij de beoordeling door de Tweewieler Academy jury, bestaande uit Jan-Willem Hoek en Peter v/d Barselaar, beide zelf ook werkzaam bij de Tweewieler Academy, werd op alles gelet wat de monteurs deden. Het ging dus zeker niet alleen om de snelheid, (wat veel mensen denken) maar ook de kwaliteit van het sleutelen en de omgang met de gereedschappen werd scherp in de gaten gehouden. Netjes werken, goed gereedschap gebruiken, de motor netjes weer schoon maken en gereedschappen schoonmaken en netjes opruimen zijn ook zaken die zwaar meetellen in de beoordelingen.
Ramon, Junior Technician 2011, wordt gefeliciteerd door Vincent Pels, Zodiac
De Junior Technicians kregen van Zodiac ook allen een goodies bag
Ramon Soer van het ROC Alfa College uit Hoogeveen won de eerste prijs en daarmee de titel Junior Technician 2011 tijdens de Bigtwin Bike Show & Dealer Expo 2011 in Rosmalen! Hij won daarmee een cheque van sponsor Zodiac ter waarde van €250,- en een mooie beker, beschikbaar gesteld door Bigtwin. Tweede prijs Junior Technician werd Jelmer Meetsma van het ROC Alfa College uit Hoogeveen, hij won een motorhefbrug, beschikbaar gesteld door sponsor Datona.
Van de thuissleutelaars bleek René Maaskant het beste te zijn
Home Technician 2011
Zaterdag was het tijdens de Bigtwin Bike Show & Dealer Expo 2011 in Rosmalen de beurt aan de thuissleutelaars, iedereen die zelf sleutelt kan daaraan meedoen en zij kregen dezelfde opdrachten als de Juniors; bij een Kawasaki zelf een bedradingschema tekenen en vervolgens aan de hand daarvan alarmlichten aansluiten, de koppelingshendel vervangen van een H-D Street Glide, de nokkenassen van een H-D Sportster blok vervangen en als laatste het vervangen van de inlaatklep van een losse cilinderkop. Daarin bleek thuissleutelaar René Maaskant de allerbeste te zijn. René, die zelf al enige motoren heeft gebouwd en in zijn vriendenkring zéér geliefd is vanwege zijn sleutelkunsten, werkt uiterst nauwkeurig en heel erg netjes. De jury beoordeelde zijn werk als beste en trots mag hij de titel Home Technician 2011 dragen! Home Technician 2011 sleutelaar René Maaskant verdiende daarmee een cheque van €250,- van sponsor Zodiac en een mooie beker beschikbaar gesteld door Bigtwin.
Alle Thuissleutelaars samen op de groepsfoto
Vincent Pels overhandigde names Zodiac Performance Products for Harley-Davidson's de eerste prijs aan René Maaskant
De monteurs hard aan het werk; onder grote belangstelling werd de strijd om Master Technician 2011 gevolgd op de stand van de Tweewieler Academy tijdens Bigtwin Bikeshow & Dealer Expo.
Master Technician 2011
Zondagmorgen gingen de monteurs de sleutelstrijd om de inmiddels zeer geliefde titel Master Technician  2011 met elkaar aan. Op de stand van de Tweewieler Academy werden onder grote belangstelling de opdrachten door de jongens uitgevoerd. Dat waren bij een Kawasaki zelf een bedradingschema tekenen en vervolgens aan de hand daarvan alarmlichten aansluiten, de cilinder van een H-D Twin Cam motorblok vervangen, de nokkenassen van een H-D Sportster blok vervangen, de inlaatklep van een losse cilinderkop vervangen, en als laatste opdracht, een cover op de belt pulley monteren. Tijdens de Bigtwin Bike Show & Dealer Expo 2011 in Rosmalen ging de strijd om de titel Master Technician 2011 uiteindelijk tussen twee monteurs van Authorised H-D Dealers; Frank van H-D Point uit Leeuwarden en Mark van de Laar, werkzaam bij Motor Saloon Amersfoort.
Marcel tekent een schema om de alarmlichten van de Kawasaki aan te sluiten
Radboud monteert een pullycover op het achterwiel van de H-D
Mark zet een andere inlaatklep in de cilinderkop
Frank wisselt een cilinder van het H-D Twin Cam blok
Onder nauwlettend oog van de strenge jury, publiek en de pers werd er lustig gesleuteld. Altijd weer een prachtgezicht om naar te kijken; waar je zelf uren over doet wordt in luttele minuten door de mannen perfect uitgevoerd, ontspannen en onderwijl met elkaar pratend tijdens het Master Technician Contest 2011 alsof het niets voorstelt. Maar schijn bedriegt, dit zijn de jongens die donders goed weten hoe belangrijk een feilloos functionerende motor voor ons is, die ons helpen als we met pech staan, onderhoud nodig hebben of als we iets aan onze motoren verandert willen hebben. Zij weten als geen ander hoe belangrijk een veilige motor voor ons is.
Mark tekent het schema voor de Kawasaki
Radboud aan de slag met het vervangen van de achterste cilinder van het Twin Cam blok
Mark, zoals altijd met plezier aan het werk!
En ook Frank heeft er lol in!

De cilinder wordt door Radboud met de grootste voorzichtigheid gemonteerd
Elk onderdeel wordt routinematig minutieus door hen bekeken, alles wordt secuur in elkaar gezet met de juiste gereedschappen waardoor wij jarenlang zorgeloos motor kunnen rijden. Kleine dingen die belangrijk zijn voor klanten zoals jij en ik die hun motor in onderhoud hebben zijn zaken als covers die door slechte monteurs op hun kop worden neergelegd, soms zelfs op de vloer! Niet bij deze professionals, die elk onderdeel netjes op volgorde neerleggen, betreft het een cover of iets dergelijks, dan wordt er voor de zekerheid een doekje onder gelegd. Zoals het hoort, en zoals Peter het zo mooi verwoordt; “Voor de klant is hun motor als een baby, die moet je dus goed verzorgen!” De strijd ging lang gelijk op tussen Frank en Mark. Helaas werden de zenuwen Frank iets te veel de baas bij de opdracht elektronica, de alarmlichten op de Kawasaki aansluiten ging net niet helemaal goed en daarmee verloor hij punten. Mark wist binnen recordtijd alle opdrachten feilloos uit te voeren en terecht werd hij daarmee op de stand van de Tweewieler Academy wederom Master Technician of the Year!
Vincent Pels (Zodiac) Mark v/d Laar (Motor Saloon A'foort) en Frank Koldyk (H-D Point Leeuwarden)

De prijswinnaars worden door Peter v/d Barselaar op het podium gefeliciteerd Met dank aan de sponsoren http://www.bigtwin.nl/
http://www.zodiac.nl/
http://www.datona.nl/
http://www.barselaartechniek.nl/
http://www.tweewieleracademy.nl/
http://www.harley-davidson-denhaag.nl/  
Master Technician 2010 & 2011: Mark v/d Laar (werkzaam bij Harley-Davidson Dealer Motor Saloon Amersfoort)
http://www.motorsaloon.nl/
1e prijs Master Technician is geworden de titelverdediger van vorig jaar; Mark van de Laar, werkzaam bij Authorised Harley-Davidson Dealer Motor Saloon te Amersfoort. Naast de felbegeerde titel Master Technician 2011 kreeg hij ook van sponsor Zodiac een cheque van liefst €500,- en een mooie beker van Bigtwin, die ongetwijfeld boven zijn werkbank bij Motor Saloon zal komen te staan!
2e prijs Master Technician: Frank Koldyk van H-D Point Leeuwarden, hij deed een serieuze aanval op de titel van Mark, maar kwam nét iets te kort. Van harte gefeliciteerd mannen!

Wie gaan volgend jaar hun sterke praatjes waarmaken tijdens het Master Technician 2012? Heb jij benzine door je aderen stromen, is een glas olie als een borrel voor jou en poep jij ’s morgens bouten en moeren uit, heb je handen als moersleutels en ben jij diegene die altijd de sleutelklusjes voor anderen mag doen? Wie het aandurft om in een van de drie Contests mee te doen kan zich nu al opgeven. De finale wordt in november tijden de Bigtwin Bike Show & Dealer Expo 2012 gehouden. Maar je bent gewaarschuwd; Mark lust je rauw…

Met hartelijke dank aan de sponsoren die het mogelijk hebben gemaakt: Zodiac, Datona, H-D Den Haag, Tweewieler Academy, Bigtwin Magazine, Barselaar Auto & Motortechniek.

Meer foto’s van het Master Technician Contest 2011 binnenkort op de site; www.madnessphotography.nl                                                                                                           

Een uitgebreid verslag van het Master Technician Contest 2011 waarvan de finale tijdens de  Bigtwin Bike Show & Dealer Expo 2011 in Rosmalen werd gehouden, lees je  binnenkort in Bigtwin Magazine.

Wil je zelf leren sleutelen, of je eigen vaardigheden op een hoger niveau brengen, kijk dan in Bigtwin Magazine voor de mogelijkheden. Diverse cursussen worden door Barselaar Auto & Motortechniek in samenwerking met Bigtwin Magazine georganiseerd. http://www.bigtwin.nl/

Bij de Tweewieler Academy worden trainingen Motorfietstechniek gegeven http://www.tweewieleracademy.nl/

No comments:

Post a Comment