Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Monday, 12 November 2012

Alfa College wint Junior Biker Build-Off


Alfa College wint Junior Biker Build-Off

Tekst & fotografie Onno “Berserk” Wieringa – www.madnessphotography.nl


Na drie dagen zwoegen en zweten zijn de leerlingmonteurs van het Alfa College uit Hoogeveen dolgelukkig als de stemmen geteld zijn en zij als winnaar van de Junior Biker Build-Off tijdens de Bigtwin Bikeshow & Dealer Expo uit de bus komen!

Honda Alfa College bij het begin...

En na...

Suzuki Koning Willem I College bij het begin...
En na...
 
Tijdens de Bigtwin Bikeshow & Dealer Expo die afgelopen weekend in het Autotron in Rosmalen plaatsvond, werd de Junior Biker Build-Off georganiseerd door Bigtwin Magazine en Barselaar Auto & Motor Techniek. Sponsoren van de Junior Biker Build-Off waren onder andere Highway Hawk die de benodigde custom parts leverde, Tweewieler Academy / Innovam, Vocor Tools die de gehele werkplaatsinrichting verzorgde, en Bigtwin Magazine die de ruimte en faciliteiten voor hun rekening namen.
 
Alfa Team zaterdagavond
 
KW I Team zaterdagavond
 
Op zondagmorgen werd vroeg begonnen en met gespannen blik in de ogen werd geconcentreerd gewerkt. Wat het zeker niet makkelijker maakte waren de vele ogen van het publiek die op hen gericht waren en de beperkte ruimte waarin gesleuteld werd. Toch wisten beide teams een fantastisch resultaat neer te zetten tijdens deze eerste Junior Biker Build-Off! Het publiek vond het prachtig om te zien hoe deze jongens de uitdaging aangingen en met de motoren en de Vocor gereedschappen op de Bigtwin Bikeshow & Dealer Expo aan de gang gingen. Tussen de spuitnevels door waren de vonkenstralen van de slijptollen en de knetterende lasvlammen een spektakel wat niemand wilde missen.
  
Beide Junior Biker Build-Off teams aan het werk

De leermeesters bekijken het Suzuki ontwerp

Alfa College

Gaby, KW I College, zet rigoureus de slijptol in de Suzuki

Highway Hawk stuur op de Honda monteren

Max, KW I, verlengt de achterbrug van de Suzuki

Hier wordt gewerkt!


 
De twee teams van de Junior Biker Build-Off waren het Alfa College uit Hoogeveen en het Koning Willem I College uit ’s Hertogenbosch. De leerlingmonteurs van deze scholen hadden twee en een halve dag tijd om live op de Bigtwin Bike Show & Dealer Expo de motoren om te bouwen. Het Alfa College koos voor de Honda 250 die zij in de traditionele old school look ombouwden, het Koning Willem I College koos ervoor om de Suzuki in een agressief ogende Streetfighter te veranderen.
  
 
De Honda werd tijdens de ombouw van een geveerd frame naar een hardtail getransformeerd, de Suzuki kreeg een verlengde achterbrug en wild ogende tank/zadel unit. Het pinstriping gezelschap ‘Saints& Sinners’ zette op de zondag mooi pinstripings op beide bikes, de schokbreker van het zadel van de Honda en de benzinetank van de Suzuki werden versierd met fraaie lijnen. Ondertussen werd door de Junior Biker Build-Off teams de laatste hand aan de motoren gelegd, druk werden uitlaten gezaagd, gelast en gevormd en met tape omwikkeld, de wielen werden gespoten, net als de frames en andere delen.

 
 
 
Pinstripen schokdemper
 
Gaby met het ontwerp voor de Suzuki.
Letters barcode corresponderen met de eertse letters namen van de teamleden
 

Pinstriping Suzukitank door Dennis 

Pinstripen van de schokbreker 
Net op tijd waren de motoren klaar, het Alfa College als eerste, maar het KW I College wist zelfs nog op tijd de motor aan het lopen te krijgen en de Highway Hawk verlichting brandde zelfs ook.

Dinanda, Innovam, telt de stemmen

Om 14.00 uur werden de stemmen geteld en bleek het Alfa College met een marginale voorsprong gewonnen te hebben. Het team was dolgelukkig en trots op hun prestatie. Het KW I team was heel sportief toch ook tevreden met de uiterst coole ‘Fighter die zij gebouwd hadden, en feliciteerde het Alfa team uitbundig. Even later werden beide motoren geveild, de Suzuki ging na een lange tijd van bieden met als resultaat ruim €800,- naar Highway Hawk directeur Jaap Bakker, de Honda die inmiddels ook al dik door de  €800,- ging, werd door het Alfa College uit de veiling gehaald, zij waren zo trots op hun Honda dat zij besloten hadden om hem zelf te houden! De opbrengst van de Suzuki wordt door het KW I College gebruikt voor leermiddelen.
 
Winnaar: het Alfa Team!

Op de tweede plaats maar niet minder mooi,
de Suzuki van het het KW I Team!

Jaap Bakker, Highway Hawk, op zijn nieuwe motor!
Met dank aan iedereen die de Junior Biker Build-Off 2012 mogelijk maakte!
 
 
 

 

 

 

 

No comments:

Post a Comment