Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Wednesday, 26 June 2013

Leidsche Rijn Motoren / BACA Dag De Meern

Leidsche Rijn Motoren / BACA Dag De MeernTekst & fotografie Onno “Berserk” Wieringa

Leidsche Rijn Motoren (LRM) in De Meern heeft jaarlijks een Open Dag, in samenwerking met Bikers Against Child Abuse (BACA). Zaterdag 22 juni was et de tweede maal dat deze dag, voor bikers en voor kinderen plaatsvond.


Grauwe luchten en een gure wind de Hollandse zomer laat zich weer eens van har beste kant zien… Toch komen veel motorrijders langs om steun te betuigen aan BACA en van de gezelligheid te genieten. LRM heeft ook ditmaal weer haar best gedaan, zo is er live muziek van de bekende (beruchte?) zanger Arjo (voorheen de zanger van Pluis en de Struikrovers) en er is eten en drinken. Maar echt in het middelpunt staan de kinderen, voor hen is er de mogelijkheid om geschmikt te worden, er staat een springkussen om de overtollige energie kwijt te raken, ze mogen mee om een rondje op een trike te rijden of in ’n Ferrari, ja zelfs met een echte brandweerauto mee te rijden! De brandweer De Meern steunt dit mooi initiatief van harte en rijdt met zwaailichten en sirene de kids over het industrieterrein. En elk rondje komen zij de trike tegen, meestal precies op ’n plek waar zij elkaar niet of nauwelijks kunnen passeren. Op de vraag waarom zij niet dezelfde richting rijden, antwoordt de brandweerman laconiek; “Dat zijn wij nou eenmaal zo gewend, als er brand is rijdt iedereen er zo snel mogelijk bij weg, terwijl wij er juist zo snel mogelijk naar toe rijden!” Lachend; “Dus vandaar, maar het is ditmaal wel iets moois, om zo die kinderen blij te kunnen maken, dat is voor ons ook prachtig!”
  
Wat is de doelstelling van BACA? We vragen het aan de BACA ‘State PR Officer’, Robert ‘Hobo’; ”We zijn een grote landelijke groep motorrijders die seksueel misbruikte en mishandelde kinderen een motorrijder als buddy geeft. We zijn gericht op het herstellen van verloren zelfvertrouwen en proberen dit te bereiken door het aanbieden van langdurige en onbeperkte vriendschap aan deze kinderen.”

Robert vervolgt; “Het bestaan van BACA is voor zowel de motorwereld als voor misbruikte en mishandelde kinderen een goede zaak. Voor de motorwereld, zodat zichtbaar is dat er meer is dan evenementen afzeggen door allerlei verdenkingen, doemdenkers en biker verkettering. En voor misbruikte en mishandelde kinderen omdat die een biker als buddy krijgen via BACA. Dus geen ‘rondje om de kerk’ en dan niks meer. Maar langdurige zorg, hulp en vriendschap, 24-7-365. Juist in deze tijd van het demoniseren van motorrijders, op TV noemen ze ons al ‘motorduivels’ en in de pers zijn we allemaal ‘bendeleden’,  is het goed om regelmatig te vertellen wat er voor goeds uit de motorwereld komt. En dat een wereldwijde groep als BACA rond 40.000 leden heeft wereldwijd, met 180 chapters.  In Nederland 170 vrijwilligers waarvan 50 leden die kinderen verzorgen.”Marc, LRM

Stef

'Condor', BACA


De BACA-dag in De Meern is opgezet zodat motorrijders, clubs, jeugdwerkers, hulpverleners, kinderopvang centra en andere betrokkenen kennis kunnen maken met BACA en de mensen erachter. Ook leggen de leden van BACA graag uit hoe zij werken, hoe kinderen bij hen terecht komen en wat bikerbuddy betekent.


En deze combinatie met Leidsche Rijn Motoren bevalt alle partijen erg goed. Er is een bescheiden Biker Market waar standhouders als Global Design, Vulcavite, diverse stands met spullen waarvan de opbrengst naar BACA gaat en uiteraard ook stands van LRM en BACA zelf. Er is van alles te koop, zo zien we als we de stands langslopen; snuisterijen, sieraden, kleding, accessoires en onderdelen. Er is een loterij met leuke prijzen en zo is er voor iedereen wat te doen en te zien vandaag. Een geslaagd evenement, waarmee BACA en Leidsche Rijn Motoren een goed initiatief hebben getoond! 
 Tot volgend jaar op de BACA Dag 
bij Leidsche Rijn Motoren in De Meern!No comments:

Post a Comment