Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Monday, 1 July 2013

All American Day Mill 2013

All American Day Mill 2013
Zondag 30 juni werd in het Brabantse Mill de All American Day Mill gehouden. Het is de opvolger van de Fifties- en Sixtiesday die in de vijf voorgaande werd georganiseerd.
(tekst & fotografie Onno "Berserk" Wieringa)En dat met zomaar onverwacht prachtig weer, waarbij de temperaturen ver door de 20 graden schoten en een blauwe hemel met een stralende zon de vele Amerikaanse motoren en auto’s liet sprankelen. Vette V8’s en vele V-Twins reden door de straten, op zoek naar een parkeerplekje. Van origineel tot heftig verbouwde auto’s en motoren reden af en aan en de eigenaren lieten zich trots met hun mooie voertuigen door de vele belangstellenden bekijken en fotograferen. Jong en oud amuseerde zich kostelijk, er was dan ook veel te doen en te zien in Mill tijdens de All American Day. Naast vele coole custombikes en custom cars waren er ook een zeldzame originele brandweerwagen en enkele supergave Hot Rods te zien. 


 

 


De terrasjes zaten algauw vol, de mensen genietend van de gezellige sfeer en alle muziek die op de All American Day Mill ten gehore werd gebracht. Op twee podia speelden afwisselend de bands Blue Monday en de Eight Ball Boppers, die swingende Rock ’n Roll muziek maakten. Dansgroepen als de Pink Ladies zetten gekleed in passende outfits hun beste beentje voor, en soms hoog in de lucht, prachtig om te zien! 


Tijdens de All American Day Mill zijn er naast Amerikaanse auto’s, motoren en muziek ook vele stands in de hoofdstraat, waar snuisterijen en spulletjes uit de fifties en sixties verkocht worden, denk aan oude folders en posters van Amerikaanse auto’s en motoren, complete Diner sets en jukeboxen, Rock ’n Roll kleding en meer. Uiteraard werd in de zon van lekker eten en drinken genoten, kids konden mooi geschminkt worden en langs de lange rij auto’s lopend, die op het plein in een aparte, maar toch leuke ambiance van een portretten expositie geparkeerd stonden, kreeg je weer het gevoel van vroeger, toen dit soort dagen leuk en gezellig waren, niet al te commercieel van opzet waren en iedereen zich welkom voelde. De All American Day Mill is niet al te groot, voor iedereen gratis toegankelijk en de gemoedelijke sfeer houdt het publiek lang vast. De Eight Ball Boppers maakten een leuke show samen met de dansgroepen die daarmee de perfecte sfeer neerzetten tijdens de All American Day Mill 2013.  
 

 
 

De All American Day in Mill 2013 was goed, gewoon ‘Keigoed’ zoals de Brabo’s dat plegen te zeggen. Volgend jaar weer!
 

No comments:

Post a comment