Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Wednesday, 7 May 2014

Oldtimerbeurs Hamont-Achel

Oldtimerbeurs Hamont-Achel


Net over de grens bij Valkenswaard, in Hamont - België, werd voor de negende maal de Oldtimerbeurs Hamont georganiseerd in samenwerking met de familie Slegers. Anita Slegers verwelkomt ons hartelijk en vol enthousiasme begeven we ons naar de ingang. De Oldtimerbeurs Hamont is internationaal bekend en naast Belgen zijn er veel Nederlanders, maar ook Engelsen, Fransen en Duitsers. Anita Slegers (li) en een gedeelte van het team wat Oldtimerbeurs Hamont organiseert

De Oldtimerbeurs Hamont trekt veel bezoekers, die ook ditmaal weer tevreden genoten van al het mooie, oude spul. Gelukkig met goed weer, want veel van de beurs wordt in de open lucht gehouden. Wat maakt een beurs als deze, de Oldtimerbeurs Hamont, nou zo bijzonder, zo aantrekkelijk, dat er jaarlijks steeds meer bezoekers en standhouders komen? Een beurs staat of valt met een aantal basiszaken, zoals een goede organisatie, leuke en aparte onderdelen en motoren, een goede indeling, redelijke prijzen voor entree en geboden waren, maar ook gezelligheid en sfeer. De Oldtimerbeurs Hamont heeft dat allemaal, zelfs meer. Want met het team wordt er alles aan gedaan om het de mensen naar hun zin te maken. Er is een DJ in de feesttent, maar met speakers wordt de muziek over het hele terrein ten gehore gebracht, wat een leuke sfeer geeft. Goed eten en dat voor een normale prijs, een gezellige bar voor de drankjes en een steeds wisselende indeling dragen er ook aan bij dat Hamont een graag bezocht evenement is. 


Van heel oude olieblikken tot complete motoren, documentatie, rommelbakken waar je kan uitzoeken, gereedschappen en motoren die nog gerestaureerd moeten worden, bij Hamont vindt je het. Brommers en onderdelen, kleding en motormemorabilia en ook die oh zo moeilijk te vinden speciale onderdelen zijn op de Oldtimerbeurs Hamont goed vertegenwoordigt. Belgische gemoedelijkheid en de eensgezindheid van echte motorliefhebbers maken het verhaal compleet. 
Bij binnenkomst liepen we eerst links het terrein op, waar een breed pad vol met stands staat. Onze aandacht wordt getrokken door een olieblik van Shell, heel bijzonder en het is in een driehoekige vorm, dus uit de twintiger jaren. Een goede vriend in Amerika spaart dit soort dingen en na een stevige onderhandelingsronde hebben wij weer een mooi cadeau om volgende keer mee te nemen. 


Teruglopend naar de entree, gaan we ertegenover de grote tent in, waar ook een zeer breed, gevarieerd aanbod op ons wacht. Wat is er toch nog veel moois in omloop! Aan het eind staan buiten ook weer leuke standjes met spullen die zo uit de zestiger jaren lijken te komen... 

Om de hoek staan een BMW en een H-D WL op een nieuw baasje te wachten,
 ze hebben in elk geval veel bekijks!Onder de overkapping staat een prachtselectie complete motoren. Allerlei merken, types en jaartallen, van heel gewoontjes en jong tot zeer bijzonder en stokoud. 


Ernaast is een ruim terras met een gezellige bar en de tent met de DJ. Daar nemen we wat te drinken, genieten van de sfeer en nemen daarna op het achterliggende gedeelte een kijkje. 
Om de hoek staan een BMW en een H-D WL op een nieuw baasje te wachten,  ze hebben in elk geval veel bekijks! Onder de overkapping staat een prachtselectie complete motoren. Allerlei merken, types en jaartallen, van heel gewoontjes en jong tot zeer bijzonder en stokoud. 


Prachtig allemaal en net als iedereen, blijven wij ook om nog een tweede ronde te maken. Maar voor we daaraan beginnen, kijken we eerst op de parkeerplaats voor motoren van bezoekers, want daar staan ook juweeltjes tussen. 
Ook hier is een mix van motoren en jaartallen, die goed reflecteert wat een verschillende bezoekers Hamont trekt. Een geweldige Guzzi, prachtige Piaggio driewieler, heftige Harley en een bedaarde BMW staan er, tezamen met een Honda Dream, diverse Engelse machines en een fraaie Ural zijspancombinatie. Maar ook moderne motoren staan er genoeg, liefhebbers komen kijken en praten gemoedelijk met elkaar en zelfs diverse brommers komen, met de bekende blauwe tweetaktwalm in hun kielzog, vrolijk aangeprutteld. Met een hese brul strijkt er zelfs nog een vette Honda Six neer, toentertijd was het al een vliegtuig, maar nu lijkt ie alleen maar mooier en imposanter te worden! 


Bij de entree lopen de eerste geluksvogels al met onderdelen onder hun arm trots naar buiten. Zadels, sturen, tassen met kleine delen als bougies en carburateurs, trots wordt de buit aan iedereen geshowed. We lopen nog een keer het terrein over en de tweede keer zie je altijd weer meer, het oog valt op een NSU éénpitterblokje, een 350cc waar de Wehrmacht mee reed, een halfvergaan blok wat waarschijnlijk ooit een Jawa heeft aangedreven en ook de ongerestaureerde (zijn ze zo niet allermooist?!) Gillet Herstal is een verschijning waar je niet omheen kunt. Urenlang amuseren wij ons kostelijk, tot we echt huiswaarts moeten. Afscheid nemen is geen pretje, maar met de gedachte dat we er volgend jaar weer een bezoek komen brengen, kijken we nog één keer blij in de spiegel als we Hamont weer uitrijden!Wil je alle 270 foto's zien die we op de Oldtimerbeurs Hamont maakten, klik dan HIER of ga naar www.madnessphotography.eu en kijk bij Photo Galleries 2014


Met dank aan Anita Slegers en haar team van de Oldtimerbeurs Hamont-Achel!  

No comments:

Post a Comment