Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Wednesday, 7 May 2014

Pietersen Roll & Rock III

Pietersen Roll & Rock III 
- An all American Sunday in Rotterdam! 

Tekst & Fotografie Onno “Berserk” Wieringa & ’13 Crew’


Pietersen Roll & Rock III
 Een groot stuk van de Waalhaven voor het bedrijf van Pietersen was op 6 pril jongstleden afgezet, daar stonden de motoren al rijen dik en toen begin van de middag de stoet motoren die deel hadden genomen aan de Ride Out de rest van de weg vulde, was het Pietersen Roll & Rock III een groot feest.
De jaarlijkse Harley Ride Out van Pietersen Roll & Rock is een toertocht van 100 kilometer en voert de deelnemers over fraaie wegen in de Regio Rotterdam en daarbuiten. De deelnemers kregen ’s ochtends een lekker ontbijt en ’s middags een Amerikaanse lunch voorgeschoteld, waarna rond half tien de deelnemers vertrokken. In de loop van de ochtend werd het gaandeweg goed druk langs de Waalhaven.Pietersen weet als geen ander om een evenement als dit op te zetten. Een perfecte organisatie die verzekert van een goede samenwerking van de politie van District Tien en de Zeevaart politie, werpt zijn vruchten af. Een keurig verloop gedurende de hele dag van het evenement, wat groots was opgezet, was het gevolg. Niet alleen motoren, maar ook honderden Amerikaanse auto’s, van netjes gerestaureerde oldtimers en omgebouwde vans tot muscle cars en custom cars maakten hun opwachting. 

De parkeergarage aan de overkant was op een gegeven moment zelfs helemaal vol en de Amerikanen moesten ook op het buitenterrein parkeren. De Heartbeat Corvette Club kwam met veel leden in wat voor velen de ‘ultieme American Sportscar’ is. Een groot gedeelte was dan ook gereserveerd voor de Chevrolet Corvettes die in grote getale naar het Roll & Rock evenement van Pietersen waren gekomen.
In de zijstraat waar ook het honk van het Rotterdam Chapter gevestigd is, was een gezellige markt met de bekende kramen. Een echte US Market met een groot assortiment aan Amerikaanse spullen, maar ook de speciale custom cruiser fietsen van Freakshow Bicycles, die met een mooie actie voor de bezoekers van Pietersen Roll & Rock III nog een uiterst coole fiets weggaven!Begin van de middag kwam de Ride Out, met ruim 150 motoren, onder leiding van Theo Verkamman en zijn zoon in een oude Chevrolet Police Car bij Pietersen Roll & Rock III binnen. Een imposant gezicht en toren zij met veel kabaal bij Pietersen aan kwamen rijden werd dat met een groot applaus van de enthousiaste menigte beloond.


Petra Potters, PR & Marketing Pietersen US Cars & Bikes: “Wij vroegen dit jaar een inschrijfgeld van €10,- voor de Ride Out. Daarvan is € 6,25 gereserveerd als sponsoring voor de Stichting DaDa. Het restant van € 3,75 is een kleine bijdrage in de kosten. Stichting DaDa zet zich in voor een betere zorg voor kinderen in Nederland. Zij realiseren projecten die niet vanuit de reguliere middelen van het ziekenhuis of de gezondheidszorg gefinancierd kunnen worden. Van de opbrengst van de activiteiten tijdens Roll & Rock deelt DaDa knuffels uit op de kinderafdelingen van de Rotterdamse ziekenhuizen.”

Pietersen Roll & Rock III - An all American Sunday in Rotterdam! 
Nu ging de dag pas echt goed van start en de liveband Embers speelde er lustig op los. Een vakjury had ondertussen alle voertuigen bekeken en had drie auto’s en een motorfiets, een oude Indian, uitgekozen. Zij wonnen allen als prijs bij Pietersen Roll & Rock III een foto van hun voertuig op canvas.
 De MPM-Harley Dragracer van het Haas Brothers team stond prominent voor de zaak. De broertjes lieten hun vernieuwde MPM-Harley Dragracer niet alleen zien, maar ook horen en ruiken! Want de onmiskenbare geur van Nitro is een genot en verslavend voor elke racefan!


“Pietersen Roll & Rock is er voor de liefhebbers van Amerikaanse auto’s en motoren, en voor iedereen die zin heeft in een leuk Amerikaans feestje. We hebben gelukkig weer redelijk goed weer, en zoals je ziet is het weer grandioos druk, heeft iedereen het naar zijn zin en we hebben er weer alles aan gedaan om de dag vlekkeloos te laten verlopen, “ aldus Jaco Smith, directeur van Pietersen US Cars & Bikes. Terwijl hij dat vertelt, schieten we in de lach als er opeens een rij wel heel bijzondere auto’s langzaam voorbij komt rijden. 
Het zijn zogenaamde Low Riders, geïnspireerd op de auto’s die vroeger exclusief voor Mexicaanse eigenaren weggelegd waren. Zij hebben hydraulische veersystemen, waarmee zij hun vering individueel omhoog en omlaag kunnen laten gaan. Daardoor kunnen zij hun auto’s ‘dansend’ laten rijden. Vreselijk cool om te zien, en de eigenaren hadden er duidelijk net zoveel plezier in als het publiek bij Pietersen Roll & Rock III.


Een ‘Garage Sale’ van Partscenter Holland en Slager Automaterialen, zusterbedrijven van Pietersen US Cars & Bikes, trok veel aandacht, kijken naar de rijen auto’s en motoren en natuurlijk lekker eten en drinken op z’n Amerikaans waren verder highlights op de Roll & Rock. Allerlei colors liepen er tijdens het Pietersen Roll & Rock III evenement, zowel leden van de Hell’s Angels, Demons, Satudarah en andere 1% MC leden. Na afloop wordt de vraag bij de politie, die op normale wijze aanwezig is, neergelegd, of iedereen zich netjes gedragen heeft. Met een brede glimlach, tevreden gezicht en de duim omhoog wordt een volmondig ‘Ja!’ beantwoordt.

Alle vooroordelen en stemmingmakerij van de media en Opstelten ten spijt…

Klik HIER voor alle 300 foto's van het Pietersen Roll & Rock III evenement 

No comments:

Post a Comment