Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Wednesday, 20 May 2015

Flanders Chopper Bash 2015

Flanders Chopper Bash 2015
“It’s a Chopper Baby!”
Na het bescheiden succes van de eerste Flanders Chopper Bash vorig jaar, werden ditmaal alle verwachtingen overtroffen. Ondanks het feit dat er weinig ruchtbaarheid aan deze meeting was gegeven, stroomde het terrein bij de Rattlesnakes op vrijdagmiddag al snel helemaal vol. 


Overvol zelfs, want de organisatie moest bij de entree streng gaan selecteren wie er wel of niet met zijn motor het terrein opmocht. Gekeken werd of de motor wel een echt, oude authentieke chopper was en mocht je doorrijden,  anders mocht je de motor langs het toegangspad neerzetten.


Op het terrein was het stampvol, zelfs heel veel buitenlanders hadden de trip naar het kleine plaatsje Axel, onder in Zeeland, ondernomen. Zoals Zweden, Engelsen, Belgen, Italianen, Zwitsers, Duitsers en Fransen die soms dagen onderweg naar de Flanders Chopper Bash waren geweest! Spartaans, met lange vorken, oud type motorblokken in een stijf frame op
minimalistische zadels kwamen er steeds meer chopperfanaten aangereden. 

Sky-High sissybars, nog hogere uitlaten, mooie benzinetankjes en coole stuurtjes, Flanders Chopper Bash was paradijs voor de chopper fanaten. En dat onder een strak blauwe hemel met een warme zon die in het vele chroom schitterde.

Angelo

Angelo en zijn Flanders Chopper Bash crew hadden het goed voor elkaar, er was een leuke bar, goed bij het evenement passende stands en de gebruikelijke snacks. De stands stonden rond het veld opgesteld, in het midden werden de motoren neergezet tot alles volstond. Op het programma stonden diverse bandjes die optraden en verspreid over het terrein stonden luie banken en stoelen waar je lekker kon zitten en genieten van al het moois wat er stond.  


De Flanders Chopper Bash is een unieke meeting waar alleen de echte chopper puristen op afkomen. Zelf bouwen, het echte ‘choppen’ en er een coole motor van maken die ‘Period Correct’ is, oude barn find choppers weer tot leven wekken en rijdend maken, het verzamelen van onderdelen uit de zeventiger jaren, het zijn de gespreksonderwerpen die bij de Flanders Chopper Bash horen en enthousiast in allerlei talen worden gevoerd, vaak letterlijk met handen en voeten.  Bijpassende kleding en metalflake helmen zijn een must, werkschoenen en oude emblemen op de jacks een teken dat je erbij hoort. Ook in deze scene is het duidelijk, iedereen wil er bij horen en laat dat graag zien. Soms met een authentieke chopper en kleding, maar ook retro fusion of hoe je ’t ook wilt noemen (nep?) fietsen en te nieuwe kleren mogen… Ach, het belangrijkste is dat je motor rijdt en er plezier in hebt, en dat is duidelijk het geval bij alle bezoekers van de Flanders Chopper Bash. Van Harley-Davidson (het ooit zo verguisde AMF logo is nu een hot collectors item…) tot BSA choppers staan er, zelfs een enkele Indian en een XS Yamaha zien we op de Flanders Chopper Bash er tussen staan.  In de langzaam wegzakkende zon een plaatje wat zo in seventies genomen had kunnen worden. De goudgele zonnestralen laten het chroom zacht glanzen, laten de flakes in het spuitwerk op de choppers nog even schitteren en dan wordt het tijd om te feesten. 

 Choppers Forever!
Tekst & fotografie Onno “Berserk” Wieringa

Bekijk alle 285 foto’s van de Flanders Chopper Bash 2015 op www.madnessphotography.nl bij Photo Galleries 2015

See all the 285 photo’s of the Flanders Chopper Bash at www.madnessphotography.nl – Photo Galleries 2015

1 comment:

  1. Wat een mooie foto's ook van de eigenaren :). Zelf ben ik bezig met het bouwen van een bobber, inspiratie is altijd welkom.

    ReplyDelete