Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Tuesday, 26 May 2015

Harley & European Bike Festival Apeldoorn

Harley Dag Apeldoorn

Klein en Veilig?
Honderden motoren togen naar Apeldoorn voor de Harleydag Apeldoorn. Gelukkig was de vergunning rond en konden we weer eens naar een gezellige Harley meeting, die officieel Harley & European Bike Festival Apeldoorn heet.


De verwachtingen waren hoog gespannen, maar Harley Dag Apeldoorn bleek nog niet half zo groot te zijn als voorgaande jaren. En met meer politie (geüniformeerd en stillen) dan bezoekers en verkeersregelaars die er soms een behoorlijke puinhoop van maakten, was het een ‘gezellige’ binnenkomst.

Verkeersregelaars stonden soms letterlijk met de handen in het haar...


RTL zou er jaloers op worden...

Dat ik geen zin meer in een ijsje had moge duidelijk zijn...

Al bij het inrijden van Apeldoorn stonden onze geüniformeerde vrienden alles en iedereen op de video te zetten. Bij het Marktplein aangekomen, bleek het nog gekker te kunnen, RTL zou er jaloers op worden! Een politiebus met torenhoge mast filmde alles, terwijl in de ronde toren ernaast de blauwe mannen druk waren om alles wat op de Harleydag Apeldoorn bewoog stiekem te fotograferen vanachter hun raampjes. Zijn bikers zo aantrekkelijk voor de politie? Dat er controle moet zijn, oké. Dat er spanningen zijn tussen clubs is bekend. Maar is zo’n enorme politie aanwezigheid daarmee gerechtvaardigd? Het drukt een negatieve stempel op zo’n dag, stemmingmakerij lijkt het. En wie betalen dit alles? Wij, de belastingbetalers. En dat voor een paar honderd motoren die een middag in de stad komen…
Het Raadhuisplein, in voorgaande jaren het gezelligste en drukste 
punt tijdens de Harleydag Apeldoorn, lag er verlaten bij

Was vroeger bijna het hele centrum van Apeldoorn betrokken bij de Harley Dag, nu is slechts het Marktplein over. De kraampjes zijn bijna geen van allen meer druk met biker goodies, maar variëren van kleding tot prullaria die niets met motorrijden te maken hebben. “Het lijkt meer een braderie,” hoor ik iemand mompelen. 
Dan maar even bij de Bike Verkiezing van de Harleydag Apeldoorn kijken. Helaas, ook dat was een teleurstelling, slechts een tiental motoren stond er lukraak door elkaar, geen enkele nieuwe of interessante custom stond er. 


Harley Dag Apeldoorn sponsor H-D Big Rivers had een stand naast het podium, waarop diverse bands speelden. De horeca draaide een goede omzet, zowel biertjes als burgertjes waren niet aan te slepen. Al vroeg in de middag rond een uur of drie vertrokken al vele motorrijders Apeldoorn. Gelukkig bleef het de hele dag droog en was het ondanks wat veel blauw op straat toch een gezellige Harley Dag in Apeldoorn.

Hans Bozzies had weer enkele coole custombikes meegenomen

Wassen zonder Water!De Skull Chopper van Gijs de Rieder stond vol in de belangstelling

Het valt niet mee om selfies te maken, hè dames?!
  
Volgende generatie is er klaar voor

Staat er nou echt Pigs op het verbodsbord?!

Ruim 100 foto's van de Harleydag Apeldoorn op www.madnessphotography.nl bij Photo Galleries 2015. 

Binnenkort een verslag in Bigtwin Magazine 
van de Harley Dag Apeldoorn

Tekst en fotografie Onno “Berserk” Wieringa

No comments:

Post a comment