Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Wednesday, 4 November 2015

FAAK 2015 - European Bike Week Faakersee, Austria

Achttien jaar Faak!
FAAK 2015 - European Bike Week Faakersee, Austria

“Elk jaar hetzelfde” of “Elk jaar een superfeest!” “Wij gaan voor het feesten!” ”Wij gaan om te rijden.” Iedereen beleeft Faak op z’n eigen manier. Feit blijft wel dat Faak het grootste (dit jaar zelfs dik over de 100.000 bezoekers, er worden al aantallen van 125.000 genoemd!) Open Air motorevenement in Europa is. En dat alles gratis is, vergeten sommige negatievellingen ook vaak.   


In de afgelopen 18 jaar is er veel, maar ook weinig veranderd. De gezelligheid, goede sfeer het mooie rijden door de waanzinnig mooie natuur, het is er gelukkig allemaal nog steeds. Ook de gratis entree, nergens hoef je te betalen, niet bij de concerten en niet bij de bikeshows. Wat is er wel veranderd? Het terrein bij Drobollach is verdwenen. Maar Area 1 is er bijgekomen. Area 1, ook wel Indian Village genoemd, was dit jaar groter dan ooit, heeft nu een eigen bike show, er staat een Wall of Death, waarin een van ’s werelds meest getalenteerde rijders, Jagath Perera, ongelooflijke kunsten uithaalt. 


 Er komen steeds meer merken naar Faak, waar ook op de nieuwste modellen kan worden gereden. Demo Rides zijn een mooie manier om even een nieuw merk en model uit te proberen, en daar wordt gretig gebruik van gemaakt. Harley-Davidson, het merk wat Faak in 1998 opzette om de viering van 95 jaar H-D ook voor de Europese rijders bereikbaar te maken, investeert elk jaar enorme bedragen, moeite en tijd om de European Bike Week, zoals Faak officieel heet, elke keer weer te doen plaatsvinden en om alles in goede banen te leiden. En daar
mogen we nog steeds best wel dankbaar voor zijn!

Steeds meer ‘vreemde’ merkenrijders komen naar Faak, maar ook steeds meer buitenlanders, vooral uit de zuidelijk en oostelijk gelegen landen. Er kwamen altijd al heel veel Italianen, die toch wel de sfeermakers van Faak zijn! Maar de laatste jaren zien we ook meer Fransen en Spanjaarden verschijnen. Uit oostelijke richting zijn het de Roemenen, Hongaren, Slovenen en Polen, maar zelfs ook steeds meer Russen die de pelgrimstocht naar Faak ondernemen. Dit gemêleerde gezelschap beweegt zich op onnavolgbare wijze op de wegen in en rond Faak. Verschillende talen, culturen, smaken en gewoontes versmelten gemoedelijk in de zee van chroom en staal. 

Met een zeer bescheiden budget (€500,- inclusief reis heen en terug, eten en drinken en slapen in een goed pension in Faak) kan je gemakkelijk een week lang plezier hebben op het grootste evenement in Europa. Grijp die kans, ‘Get Faaked!’ en kom volgend jaar ook!
Onno “Berserk” Wieringa

 Sorry, due to technical problems we were not able to publish these pictures sooner. 
But here they are! 
Onno “Berserk” Wieringa

Words & Pics Onno "Berserk" Wieringa - www.madnessphotography.nl 

Please check out the 600 photo's we made 
at Faak 2015, the European Bike Week, Faakersee, Austria 2015 
on www.madnessphotography.nl  Photo Galleries 2015No comments:

Post a Comment