Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Friday, 23 September 2011

High on Heels & Tetra Electra Faak 2011

Door Onno ”Berserk” Wieringa
Stage & Static photography by Onno “Berserk” Wieringa @ Madness Photography
High on Heels & Tetra Electra – Faak ‘11


High on Heels gaf tijdens de European Bike Week in Faak, Oostenrijk, dit jaar spetterende optredens in de Choppers Bar. Met deze dames kon ik gezellig backstage praten over Faak, de sfeer en hun band.
 v.l.n.r. / Holly, Percussion / Annie, Sax / Kelly, DJ / Rachel, Vocals                               
High on Heels is een Engelse band die al ruim drie en een half jaar bestaat. De meiden van High on Heels spelen het liefste op H-D evenementen, vooral omdat de sfeer er zo goed is en de mensen zo vriendelijk zijn; en helemaal niet agressief zoals iedereen denkt. “I fell in love with Bikes,” aldus Holly, die de percussie speelt in High on Heels.


“Overal is het leuk om te spelen, maar vooral in het buitenland,” zo vertellen de dames van High on Heels. DJ en zangeres Kelly verteld dat de band High on Heels is ontstaan toen de meiden via kennissen aan haar geïntroduceerd werden. “It’s a real Sisterhood,” vertelt ze enthousiast, “als je elkaar ontmoet weet je dat het goed zit, de ‘klik’ was er gelijk. There’s got to be a vibe!”
DJ Kelly
Samen plezier hebben is heel belangrijk voor High on Heels, ze spelen gemiddeld zo’n drie keer per week samen. Alle vier de bandleden spelen fulltime, niet alleen in High on Heels, maar ook in soloprojecten. “We hebben een erg sterke invloed op elkaar qua muziek,” aldus Kelly, “zoals bijvoorbeeld mijn invloed als House DJ en de Balkan invloed van Annie, die van oorsprong Tsjechische is.”
Annie
De dames van High on Heels zien een sterke gelijkenis met de H-D scene; “Een goede verwantschap; H-D is ook passievol, de liefde en de vrijheid voor iets hebben, dat hebben wij in de muziek ook. The Spirit of Freedom!” Naast bloedmooi zijn de meiden van High on Heels ook enorm getalenteerd, zo zal je bemerken als je een concert van hen bezoekt. Stampende house muziek met melancholische sax solo’s, de zangkunsten van Rachel en de razendsnelle drumbeats van de altijd lachende Holly vormen een combinatie die een ongekend niveau halen.
Rachel
En ja, ze dragen alle vier high heels! High on Heels wil de organisatie van European Bike Week 2011, H-D, de geluids- en lichttechnici en in het bijzonder Suzanne Lee-Barnes en haar team een ‘Big Thanks!’ laten horen!                       Website: www.highonheels.co.uk
Holly, Annie, a Happy me..., Kelly and Rachel (Photo courtesy of Frank Ratering)
 
                        A big thanks to High on Heels for their time and friendship!


In de muziek zien en horen we steeds meer bands die niet alleen een zangeres hebben, maar bands die geheel uit vrouwen bestaan. Zo speelden meerdere bands die alleen uit vrouwen bestaan dit jaar tijdens de European Bike week in Faak. Op de Main Stage speelt Tertra Electra leuke nummers, gebaseerd op klassieke muziek. Na afloop van het concert mocht ik  een exclusief interview met de dames van Tetra Electra afnemen. 
                     Tetra Electra, Sarah, Violin / Rhian, Cello / Polly, Viola / Cat, Violin
De band Tetra Electra, afkomstig uit de UK, bestaat nu drie jaar. Drie violistes en een celliste vormen ‘Electric String Quartet’ Tetra Electra. Het favoriete land / evenement waar zij het liefste optreden: Oostenrijk, Faak. De vier meiden zijn elkaar tijdens de studie tegengekomen. Zij hebben alle vier succesvol een opleiding aan het Music College gevolgd, alle vier hebben zij daar hun ‘Degree’ gehaald. Ze spelen met de band Tetra Electra full time.
Tetra Electra tijdens Faak 2011
“De bikerscene, vooral de H-D scene vinden wij erg leuk, vriendelijke mensen, we krijgen veel goede reacties,” zo vertellen de dames. Tetra Electra speelt verder in verschillende muzikale samenstellingen. De band Tetra Electra speelt alleen maar op elektronische strijkinstrumenten, deze ongewone combinatie zorgt voor een unieke sound die gebaseerd is op klassieke muziek.
De optredens van Tetra Electra, die enthousiast en vrolijk zijn, gaan gepaard met een bijzondere sfeer, het publiek vindt het prachtig en zichtbaar genieten de goedlachse dames tijdens hun performance. Gedurfd en apart; de muziek van Tetra Electra wordt door de duizenden stoere bikers gewaardeerd en welverdiend krijgen zij dan ook na elk optreden een daverend applaus.
         Sarah, 28, Viool, Rhian, 28, Cello, Polly, 29, Viool, Cat, 29, Viool, and me again...
De dames van Tetra Electra rijden (nog) niet zelf op een motor, maar willen het in de nabije toekomst wel graag gaan doen! Ze vinden Harley-Davidson helemaal te gek, en vragen zich af of H-D het misschien zou zien zitten om ze met een Harley te sponsoren..?  Binnenkort is de website online: www.tetraelectra.co.uk.


  A big thanks to Tetra Electra for their time and friendship!
No comments:

Post a Comment