Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Monday, 16 April 2012

50 jaar H-DCN april 2012, Garderen

Door Onno “Berserk” Wieringa

50 jaar H-DCN


Ruim zeshonderd gasten werden op het 50 jarig jubileum van de Harley-Davidson Club Nederland verwacht. Op de vrijdagavond waren al zo’n 300 aanwezigen naar het feest van ‘50 jaar H-DCN’ in ‘t Golden Tulip hotel in Garderen gekomen. De eigenaar die zelf ook Harley rijdt, begreep precies wat de H-DCN wilde en speelde daar perfect op in. De locatie was dan ook alleen voor Harley-rijders gereserveerd. Men kon in het hotel, de bungalows of in een tent overnachten, op de grasvelden mocht zonder problemen gekampeerd worden tijdens het feest van ‘50 jaar H-DCN’.

Supermooie en cleane Sportster Caféracer

Het programma op de zaterdag was naar keuze een toerrit onder leiding van de Toercommissie van de H-DCN naar het beroemde American Motorcycle Museum te Raalte van Max Middelbosch, of op eigen gelegenheid H-D Dealer Motor Saloon in Amersfoort te bezoeken. Speciaal voor dit jubileum werd bij de Motor Saloon gratis koffie met gebak aangeboden. Een groep van zo’n zestig H-DCN leden koos voor de eerste optie en zij kwamen na een mooie rit rond één uur in Raalte aan. Velen van hen die nog nooit bij Max waren geweest,  (schaam je!) waren zichtbaar diep onder de indruk van de prachtige collectie die daar tentoongesteld staat. (Hierover binnenkort meer in Bigtwin Magazine met een uitgebreide reportage)

Bij het American Motorcycle MuseumIndian Scout 101;  If only I had the money..


Terug in Garderen bij het feest van ‘50 jaar H-DCN’, bleek het daar nog rustig, ondanks de gure wind waren velen de omgeving aan het verkennen. Stands van onder andere Motor Saloon, Big-Rivers en On the Road waren bij de ingang van het Golden Tulip opgesteld, zij hadden leuke aanbiedingen met kleding en collectibles en showden de nieuwste modellen van Harley-Davidson. Aan het eind van de middag werd het al snel drukker. Door het mooie weer was er buiten een gezellige drukte rond de ingang van het hotel. Het was een echte reünie en gezien het grote aantal grijze baarden leken de meeste leden de oprichting van de H-DCN in 1962 bewust nog mee te hebben gemaakt. De slogan ‘Still going Strong’ is dus niet alleen van toepassing op de motoren! De krasse grijsaards van nu bleken vroeger al op motoren rond te scheuren die nu allen klassiekers zijn. Veel foto- en videomateriaal werd tentoongesteld tijdens het feest van ‘50 jaar H-DCN’ en alle mooie verhalen van vroeger werden uitgebreid verteld. Een stuk geschiedenis van Harley-rijdend Nederland!


Op de bike show tijdens het feest van ‘50 jaar H-DCN’, stonden motoren van leden, helaas was de show erg klein met een tiental motoren, en was niet duidelijk welke motor van wie was en stond alles een beetje door elkaar. Dat had wel wat beter gekund, dan was het ook veel leuker geweest om naar te kijken. Er stonden klassiekers, oude antieke exemplaren en een moderne, maar vreselijk mooie Sportster caféracer. Binnen in de hal van het hotel stonden  motoren uit de collectie van Max Middelbosch, zoals een 65’er Panhead en verder waren er oude foto’s en leuke dingen van vroeger te zien. Een gezellige bar, het Grand Café,  was het trefpunt overdag tijdens het feest van ‘50 jaar H-DCN’, waar op een groot scherm oude video’s en diavoorstellingen speelden en oude herinneringen opgehaald werden. In een grotere zaal was, ook overdag, live muziek met ’s avonds onder andere bands als Woodworks, CC Jerome & Jetsetters en From USA. In gepaste stijl werd het feest op de zaterdagavond uitbundig gevierd. H-DCN, van harte gefeliciteerd met jullie 50-jarig jubileum!
"Eerst was ie zó lang..."

  "Toen werd ie zó dik...`

"En toen werd ik wakker..!"

Ík ben gek!

Nee, ík ben gek!

Oh, dan zijn we samen gek!

Ik wil een Forty-Eight!


Wat zou een H-D Rally zónder Paul zijn?!
Met 7 man kijken hoe een luchtbed wordt opgepompt...What the f*ck is going on...?


                                          Met dank aan de H-DCN !
Binnenkort een reportage over het feest van ‘50 jaar H-DCN’ in Bigtwin Magazine!

1 comment:

  1. harry riemersma3 May 2012 at 09:58

    Petje af voor de super organisatie van dit fant 50 jarigjubileum feest ik had dit nooit willen missen ik ben trots lid te zyn van onze hdcn harry riemersma oud voorzitter

    ReplyDelete