Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Monday, 2 April 2012

Egg Run 2012

Tekst & fotografie Onno “Berserk” Wieringa

Egg Run 2012
De jaarlijkse Egg Run werd dit jaar op verzoek van de ziekenhuizen en instellingen, een week eerder gereden. Dus niet de zaterdag voor Pasen, maar de week ervoor. Op de vertreklocaties in Roden, Amsterdam, Breda en Veghel was een terrein ingericht om de vele motorrijders, waarvan sommigen mooi als Paashaas verkleed, te ontvangen. Bij binnenkomst, vanaf een uur of tien, werd het al gauw gezellig druk en bij binnenkomst droegen alle deelnemers €10,- bij voor de goede doelen. De netto opbrengst van deze 8e Egg Run 2012 gaat naar Stichting de Regenboogboom. De opbrengst van 2011 is naar de Stichting Opkikker gegaan.

Dit jaar was ‘onze’ opstapplaats Amsterdam, waar we hartelijk ontvangen werden door de organisatie en het Moto Zoom Team, wat  de Egg Run sponsorde. Dreigende luchten en zo nu en dan een klein buitje weerhielden honderden motorrijders er niet van om naar Moto Zoom in Amsterdam te komen om zich voor een goed doel in te zetten. Na de 10,- euro betaald te hebben (daar kreeg je een pin, sticker en een bon voor een broodje en koffie voor) mocht je je officieel Egg Runner noemen. En dat houdt in; met een groep naar een ziekenhuis of instelling rijden en daar langdurig zieke kids met een bezoekje verblijden, ze een knuffeldier en een zak paaseieren geven en ze, als dat mogelijk was en mocht, meenemen voor een kort ritje op de motor. Voor we vertrekken mag Egg Run contactpersoon voor Amsterdam, Jan-Paul Heemskerk, diverse donaties in ontvangst nemen, waaronder een bijzondere van het BMW forum; een cheque met een bedrag van 1100,- !Vanuit Amsterdam vertrokken zes groepen naar verschillende instellingen. De hiervoor ingerichte parkeerplaatsen stonden ’s morgens algauw bomvol, de straat stond even later ook vol en zelfs tot om de hoek moesten de vele motoren geparkeerd worden! In een grote tent was koffie en een broodje, in de winkel van Moto Zoom, gelegen aan Jarmuiden in A’dam, was het een drukte van belang en buiten hield een DJ de stemming er in met muziek, tot het om twaalf uur tijd was voor de groepen  om te vertrekken.


Van Amsterdam reden we mee met de groep die naar het logeerhuis van Dennendal in Den Dolder reed, om daar een bezoek aan de kids te gaan brengen. Na een enerverende tocht (een van de gevaarlijkste groepstochten die ik ooit heb meegemaakt, ik wist gelijkweer waarom ik het liefst altijd alleen rijd…)  kwamen we in Den Dolder aan. Al aan het begin van het terrein staan kinderen enthousiast te juichen als de grote groep motoren aankomt. Veel kinderen zijn onder de indruk van de lawaaiige, glimmende monsters. Voorzichtig worden ze met ontzag bekeken en het duurt een kwartiertje voor ze ook aan de in dik leer (het was fris!) geklede berijders gewend zijn. Als het ijs gebroken is en de eerste kinderen voorzichtig op de motoren gaan zitten, worden de eitjes en knuffeldieren haastig opgeruimd en willen ze allemaal wel eens achterop, of in het Kawasaki zijspanbakkie van het als prachtige Paashazen verklede stel Binsma, meerijden. Blije gezichten van de kinderen, lachende motorrijders, de een na de ander wil een rondje meerijden, veel getoeter en ronkende uitlaten maken het plaatje compleet. Heerlijk om te zien en dankbaar om mee te kunnen helpen om de kinderen een fijne dag te geven! “De mooiste dag van mijn leven!” roept zelfs een meisje, een jongen moet van enthousiasme zó hard lachen dat er geen woord meer uitkomt, maar zijn gezicht spreekt boekdelen.  

Sommige kinderen kunnen er echt geen genoeg van krijgen en kruipen bij elke motor waar even een plaatsje achterop vrij is, gauw op de motor en zo vliegt de middag weer voorbij. Met weinig moeite kan je de kinderen enorm veel plezier geven en ze even hun nare omstandigheden laten vergeten. De Egg Run is een prachtig initiatief en gelukkig zien we elk jaar meer en meer motorrijders meedoen. Hou voor de datum en gegevens voor de Egg Run van volgend jaar de site in de gaten, eggrun.nl
        Bedankt allemaal en tot volgend jaar!

No comments:

Post a Comment