Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Tuesday, 3 April 2012

H-DC Liberator Bikeshow & Onderdelenbeurs Aarle-Rixtel 2012

Door Onno “Berserk” Wieringa

H-DC Liberator Bikeshow & Onderdelenbeurs Aarle-Rixtel 2012De tweede maal op de nieuwe locatie, de bikeshow en onderdelenbeurs van Harley-Davidson Club ‘Liberator’, leek het vorig jaar allemaal helemaal perfect te zijn, toch wisten ze er in Aarle-Rixtel nog veel aan te verbeteren!


Een groot terrein stond de H-DC Liberator Bikeshow & Onderdelenbeurs Aarle-Rixtel ditmaal weer ter beschikking, waar ruim voldoende parkeergelegenheid was, zowel voor de motoren als voor auto’s gratis! Er stond een gezellige grote feesttent met daarin de bar en live muziek, verder een hal met daarin veel stands en een mooie bikeshow en ook buiten stands en veel activiteiten zoals een crossbaan waar de jeugd zich op 50 en 70cc crossers mocht uitleven, Unicycle demonstraties, een auto die voor de jongeren klaarstond om gesloopt te mogen worden en een buitenterras en bar. Oh ja, de entree was ook nog eens gratis! Wat wil je als bezoeker nog meer?


De stemming was dan ook opperbest tijdens de H-DC Liberator Bikeshow & Onderdelenbeurs Aarle-Rixtel 2012, zeker omdat de zon zich het grootste deel van de dag, tegen alle weersvoorspellingen in, zich veel liet zien en tegen twaalven begonnen de parkeerplaatsen langzaam vol te lopen. Alle merken welkom was aangekondigd en ook al was het hoofdzakelijk H-D wat de klok sloeg, toch kwamen ook vele andere merken een kijkje nemen bij de H-DC Liberator Bikeshow & Onderdelenbeurs Aarle-Rixtel wat de sfeer en afwisseling alleen maar ten goede kwam. Van hightech choppers tot een mooie Knuckle met zijspan, racemonsters en toermotoren, van alles was er tussen de geparkeerde motoren te zien. ‘Brommerts Kiek’n’ is dan ook een van de leukste dingen op evenementen als deze.


In de grote hal van de H-DC Liberator Bikeshow & Onderdelenbeurs in Aarle-Rixtel waren veel handelaren met oude onderdelen, de bekende biker spulletjes, kleding en zoals altijd stond kunstschilder Hans van Eck er met zijn mooie schilderijen. In het midden van de hal was een gedeelte met gebruikte Harley’s, het mooiste echter was de enorm zeldzame privécollectie oude motoren die ernaast stond. Pope, Excelsior, Indian, veel bijzondere Harley’s en merken waar veel mensen waarschijnlijk nooit van gehoord hebben stonden er te pronken. Prachtig! Central H-D had een stand met kleding, een spuiter was er en zocht je een coole zonnebril of mooie glitterhelm, dan kon je je in Aarle-Rixtel uitleven.Op het buitenterrein van de H-DC Liberator Bikeshow & Onderdelenbeurs Aarle-Rixtel werd voor mooie prijzen door jongeren op de crossbaan in de 50cc en 70cc klasse geracet, tussendoor werden unicycle demonstraties gegeven die metershoge stofwolken veroorzaakten, gepaard met brullende motoren. Een oude auto mocht worden afgetuigd en dat liet de jeugd zich niet ontnemen. De auto werd helemaal in elkaar gebeukt en getrapt en de een sloeg nog harder dan de ander. Daar zijn auto’s tenminste goed voor! Het buitenterras was al vroeg druk bezet, binnen in de feesttent speelde een band en was het aan de bar druk en gezellig, net als op het hele terrein tijdens de
H-DC Liberator Bikeshow & Onderdelenbeurs Aarle-Rixtel.
.


Gelukkig maar dat H-DC Liberator twee jaar geleden de oude locatie, in het dorp zelf, de rug toe heeft gekeerd en deze prachtplaats aan de Lieshoutseweg heeft gevonden. De club mocht dan ook terecht veel complimenten in ontvangst nemen wat betreft de H-DC Liberator Bikeshow & Onderdelenbeurs Aarle-Rixtel van 2012. De indeling was ditmaal iets veranderd, er was nog meer te doen en te zien dan vorig jaar en iedereen keerde na het weekend dan ook tevreden naar huis!

www.hdcliberator.nl

H-DC Liberator Aarle-Rixtel, bedankt en tot volgend jaar! 

2 comments:

  1. Onno, bedankt voor het mooie verslag. Het is helemaal geweldig! Hopelijk tot volgend jaar, groetjes uit het Zuiden...

    ReplyDelete