Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Friday, 22 June 2012

Ben Saunders onthult Harley-Davidson

Door Onno “Berserk” Wieringa

Ben Saunders onthult zijn Harley-Davidson ‘48’ - Dark Custom Streetbike.

Gisteren werd onder grote belangstelling de Harley-Davidson ‘Forty-Eight’ onthuld die Ben Saunders heeft ontworpen en samen met Harley-Davidson Amsterdam gebouwd heeft. Niet alleen zijn motor werd onthuld, ook de nieuwe kledinglijn werd voor het eerst getoond.


Ben trots op zijn eerste Harley-Davidson!
Onder grote belangstelling van de pers werden zijn bike en kleding getoond en snorrende en klikkende camera’s legden alles vast.Ben ontwierp zijn Harley-Davidson ‘Forty-Eight’ en richtte zich daarbij op de ‘Old School’ looks. De spatborden werden ingekort, een side mount kentekenplaathouder en een cool solo zadel zijn onderdelen die werden gemodificeerd of zelfs helemaal vervangen werden. In het oog (en in het oor!) springen de Fred Kodlin uitlaten. De Harley-Davidson 'Forty-Eight' van Ben Saunders werd in de werkplaats van Harley-Davidson Amsterdam opgebouwd.Samen met monteur Bert op de foto.
Bert bouwde de '48' samen met Ben op.
De Springer voorvork met daarop het fraaie stuur, de koplamp en de oude stijl handvatten maken de motor van Ben pas écht helemaal ‘Old School´. De bekende tatoeëerder wijst naar nog meer details, waarvan velen eigen ontwerp zijn zoals de ´Fighter´ boksbeugel op het Screamin´ Eagle luchtfilter. De voetsteunen en schakelpook zijn Harley-Davidson accessoires.
Ben Saunders introduceert zijn kledinglijn

Cut the Cake!
Ben Saunders ontwierp, uiteraard, ook het spuitwerk op zijn Harley. Arjan Monster, G.L.Paints, bracht het ontwerp aan op de ‘Forty-Eight. Samen met Simone Bokma, Dealer Principal van Harley-Davidson Amsterdam, ontwierp hij ook een bijpassende kledinglijn met zijn design met daarin Maori symbolen verwerkt. De kledinglijn omvat onder andere T-shirts, sweaters met capuchon en petjes. De exclusieve kledinglijn wordt alleen bij Harley-Davidson Amsterdam verkocht.
Ben Saunders en Sharon van XtremeWear overhandigt de Galvania helm
Van XtremeWear kreeg Ben Saunders nog een bijpassend cadeau; hij kreeg van Sharon de helm overhandigd die hij altijd al graag wilde hebben. De Galvania helm wordt door ExtremeWear verkocht en is goedgekeurd.

Binnenkort meer foto’s op www.madnessphotography.eu
Een uitgebreid verlag lees je binnenkort in Bigtwin magazine.

1 comment:

  1. Hij dendert als een Duitse Wehrmacht soldaat met veel herrie door de straten, alleen uit fashion-statement-overwegingen. Geen historisch besef en geen idee waarschijnlijk hoe shockerend zo´n moffenhelm is.

    ReplyDelete