Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Sunday, 10 June 2012

'Koning Zelfbouw' 2012 MotoPort Hengelo

                  Door Onno “Berserk” Wieringa  Koning Zelfbouw Wedstrijd bij MotoPort Hengelo

De eerste ‘Koning Zelfbouw’ wedstrijd bij MotoPort Hengelo was zonder meer een groot succes. Een twintigtal zelfbouw motoren deed mee en de vakjury koos de mooiste drie motoren er uit.

Gedurende de hele dag kwamen honderden mensen op de ‘Koning Zelfbouw’ wedstrijd van MotoPort Hengelo af, die in de showroom van MotoPort Hengelo werd georganiseerd door Goos Bos en zijn MotoPort Team. De bezoekers kregen gratis drinken zoals koffie en frisdrank, getrakteerd werd er op  broodjes hamburger en men kon profiteren van leuke aanbiedingen in de zaak. De motoren die meededen in de ‘Koning Zelfbouw’ wedstrijd van MotoPort Hengelo waren zo divers als maar kan in de customscene. De oude Indians van Steile Wand racer Henny Kroeze, met prachtig spuitwerk van Ben Oud’s Motorspuitwerk.nl, strakke en agressief ogende Streetfighters stonden er naast gemoedelijke choppers en bobbers. De geblazen (supercharger) Suzuki B-King van Kees Vreeman, die we kennen van zijn spuiterij Motordesign, samen met de Kawasaki Z1300 met Turbo waren ook publiekstrekkers bij de ‘Koning Zelfbouw’ wedstrijd van MotoPort Hengelo. Diverse mooie Intruders, veel op Yamaha XS-gebaseerde fietsen, en uiterst zeldzame klassieke racers, ook allemaal stukjes huisvlijt stonden rij na rij, die allen veel bewondering wekten. De eigenbouw motor van collega Dolf Peeters kreeg terecht ook de nodige belangstelling bij de ‘Koning Zelfbouw’ wedstrijd van MotoPort Hengelo; zijn van een Daf motorblok met Volkswagen carburateurs voorziene Rus is nou écht ‘s een low-budget zelfbouwsel (brouwsel?).


Luc van Gorp's XS 650 Yamaha chopperDucati met Zwitsers Condor blok, toepasselijk Condati genoemd 
Diverse stands waren bij de ‘Koning Zelfbouw’ wedstrijd van MotoPort Hengelo aanwezig, onder andere framebouwer VG die mooie frames liet zien, Vulcavite ‘wassen zonder water’ gaf demo’s en enkele special painters lieten hun artistieke kunsten zien bij de ‘Koning Zelfbouw’ wedstrijd van MotoPort Hengelo. Foto’s werden op verzoek door collega-fotograaf Bart de Grunt gemaakt in zijn studio en Bike Design stelde de nieuwste producten ten toon. Highway Hawk had haar coole minibike neergezet, samen met de Yamaha die zij als custom cruiser hebben omgebouwd. De motor is opgebouwd met de nieuwste producten die je allemaal in de Highway Hawk catalogus vindt. (www.highwayhawk.com) De drie Yamaha V-Maxxen die door internationaal beroemde custombouwers Walz, Roland Sands en Lazareth zijn gebouwd stonden te pronken bij de ingang.

De Suzuki B-King met Supercharger van Kees Vreeman

Dolf Peeters' creatieB-King met Supercharger

Kawasaki Z1300 met Turbo

Indians van Henny Kroeze met spuitwerk van Ben Oud
VG Motorcycle met mooie frames op de stand


Yamaha XS 650 'Bastard'

Suzuki Intruder 1400 Special van Frans Wilbers
Buiten was er ook veel te zien, veel custombikes kwamen bij MotoPort Hengelo een kijkje nemen bij de ‘Koning Zelfbouw’ wedstrijd, waaronder spectaculaire motoren zoals een rode Honda zescilinder, klassieke Norton 850 Commando, diverse Streetfighters en andere zelfbouw motoren die creatief in elkaar gesleuteld waren, hadden over belangstelling niet te klagen.
Han met zijn Suzuki 'Cosmopoliet'
De Suzuki 650 van Han Sie Dhian Ho viel op door zijn functionaliteit, enthousiast vertelt de Indonesiër; “Het tegen modder ineffectieve veel te korte spatbordje met ook te weinig profiel is vervangen door een Belgisch Sarolea spatbord, het achterspatbord is verlengd, de sissybar afgezaagd om meer plaats te krijgen voor een verlengd en verbreed duozadel. Het voorste deel van het zadel is iets verhoogd, het verschil was te groot met duozadel, wat resluteerde in slecht stuurgedrag.”Tenslotte, “Als hommage aan de Norton ES-2 500 cc 1-pitter, is de tank in rood-zwart belijning in Norton-stijl gespoten.”

Luc van Gorp, derde priis

Maarten Poodt, tweede prijs

Stephan Teutelink, eerste prijs Koning Zelfbouw 2012!
Om 16.00 uur was de prijsuitreiking waarbij Luc van Gorp, die helemaal uit België met zijn gifgroene Yamaha XS 650 was gekomen, de derde prijs in ontvangst mocht nemen, Maarten Poodt met zijn Yamaha TRX850 de tweede plaats had en trots mocht Stephan Teutelink de eerste prijs in ontvangst nemen bij de ‘Koning Zelfbouw’ wedstrijd van MotoPort Hengelo. Zijn op een XS 650 Yamaha gebaseerde oude stijl hardtail bobber / chopper oogstte de meeste bewondering van de jury. Hij mag zich komend jaar ´Koning Zelfbouw´ noemen. Opmerkelijk dus dat vele grote en imposante motoren voorbij gestreefd werden door kleinere bikes, maar ook dat de top drie door alleen maar Yamaha’s gedomineerd werd. 
Volgend jaar wordt door MotoPort Hengelo de ‘Koning Zelfbouw’ wedstrijd weer georganiseerd.
www.motoporthengelo.nlRSD V-Max

Lazareth V-Max
Walz V-MaxYamaha Custom Cruiser van Highway Hawk

Mini custombike van Highway Hawk
Bart fotografeerde de deelnemers

Gratis hamburgers voor alle bezoekersDolf Peeters bij zijn eigenbouw op basis van een Russisch frame, Daf motorblok en Volkswagen carburateurs.
        Bedankt allemaal en tot volgend jaar!


No comments:

Post a Comment