Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Friday, 22 November 2013

Junior Biker Build-Off Bigtwinshow 2013

Tekst & Fotografie Onno “Berserk” Wieringa – Madness Photography

 Junior Biker Build-Off  2013
Koning Willem1 College uit ‘s Hertogenbosch wint Junior Biker Build-Off 2013


Drie dagen lang was het zweten, sleutelen, improviseren en vooral bouwen. Zenuwachtig scharrelden de jeugdige monteurs in spé rond de twee Kawasaki’s die onder het kritisch oog van de jury, leerkrachten en het publiek opgebouwd moeten worden. In slechts enkele dagen tijd moesten de kale rijwielgedeeltes volwaardige, legale custombikes worden. Een zware taak!


Alpha College

Koning Willem1 College

Koning Willem1 College

Alpha College

Tijdens de Bigtwin Bikeshow in Rosmalen werd ook vorig jaar gestreden om de titel JuniorBiker Build-Off winnaar, dit jaar werd wederom in samenwerking met hoofdsponsor Bigtwin en een aantal andere sponsoren de Junior Biker Build-Off georganiseerd. De twee teams, Het Koning Willem1 College uit ‘s Hertogenbosch en het Alfa College uit Hoogeveen, gingen met hun leerling- motorfietsmonteurs de uitdaging aan. In een compleet ingerichte werkplaats in de Eventronhal werden in slechts drie dagen twee oude saaie Kawasaki’s, die beide voor slechts €100,- aangekocht waren, verbouwd tot een Café Racer en Bobber. 
De regels waren simpel; de motoren moesten legaal blijven, dus er mocht niet aan het frame worden geslepen en dergelijke en ook de bedrading moest intact blijven. Uiterlijk mocht van alles gedaan worden en met de onderdelen die HOCO Parts beschikbaar had gesteld kon het technische gedeelte als aandrijflijn, banden, remmen et cetera in topconditie gebracht worden, met de Highway Hawk Parts van MotoLux werd het uiterlijk verfraaid met voetsteunen, uitlaten, handvatten, verlichting en dergelijke en EM Parts had smeer en poetsmiddelen ter beschikking gesteld. Het spuitwerk was van te voren al door Global Paint gedaan, zodat beide Kawasaki’s geheel compleet opgebouwd konden worden.

Global Paint verzorgde het spuitwerk

De vergrijzing in de motorscene zet ongenadig hard door, nieuwe, jonge rijders zijn steeds minder te vinden, niet in het minst door de steeds strengere en duurdere regelgeving wat rijbewijzen en dergelijke betreft. De motorbranche doet er alles aan om te overleven, daar horen ook goede monteurs bij. De jongedame en heren die aan de Junior Biker Build-Off  (JBBO) meededen, verdienen dan ook allemaal een grote pluim voor hun inzet. Bigtwin had een grote stand en faciliteiten voor de JBBO verzorgd en Tweewieler Academy, onder bezielende leiding van Peter van den Barselaar, was de JBBO organisator. Enthousiast gingen de teams aan de slag.Na drie dagen stress en het oplossen van vele problemen konden de motoren voorgesteld worden op het podium, waarna de prijsuitreiking volgde. Zowel het publiek als de vakjury hadden de beide motoren kritisch beoordeeld. Helaas had het Alpha College zich niet helemaal aan de regels gehouden, het frame van de cool uitziende bobber was met de slijptol gemodificeerd en bovendien was er (teveel) met de bedrading gerommeld. Beide Kawa’s zagen er mooi uit, de winnaar werd bekend gemaakt: de Café Racer van het Koning Willem1 College Team had gewonnen! 

De Café Racer van het Koning Willem1 College Team 
is Junior Biker Build-Off 2013 winnaar! 

De jury had veel bewondering voor de sleutelkunsten van de jonge monteurs maar doorslaand argumenten voor de eerste plaats van het KWI College waren onder andere de mooie stijl en afwerking. Het Alpha College kreeg ook de verdiende lof maar omdat zij de regels overschreden hadden moesten zij genoegen nemen met de tweede plaats.

Met hartelijke dank aan de sponsoren van de Junior Biker Build-Off:

Bigtwin Magazine (Stand & faciliteiten)
Tweewieler Academy (organisatie) 
Highway Hawk – MotoLux (Custom parts en accessoires)
HOCO Parts (onderdelen, zoals banden, remdelen, accu’s etc)
VOCOR International Tools (compleet ingerichte werkplaats)
Global Custom Paint (spuitwerk van de motoren)
EM Parts (smeer en poetsmiddelen)

Kijk voor alle foto's van de Junior Biker Build-Off op 

No comments:

Post a Comment