Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Wednesday, 23 July 2014

Antwerp Vintage Reunion 2014

Antwerp Vintage Reunion 2014

Tekst & fotografie Onno “Berserk” Wieringa & ’13-Crew’ 
 Wommelgem, net iets ten zuiden van Antwerpen. In een perfecte setting bij het oude Fort II, waarvan de bouw reeds in 1860 begon, staan rijen motoren, talloze Hot Rods, custom cars en bijzondere voertuigen. De Antwerp Vintage Reunion vindt weer plaats en  de organiserende Vultures Car Club Belgium heeft er weer de handen vol aan om alle voertuigen naar de goede plaatsen te dirigeren.De opkomst tijdens de Antwerp Vintage Reunion was weer enorm en ondanks het feit dat het een kleine scene is en er door de minder rooskleurige financiële situatie die de laatste jaren Europa van grote investeringen afhield, zien we toch weer motoren en auto’s ten tonele verschijnen die we niet eerder hadden gezien. En dat ondanks tropische temperaturen van ruim 35 graden en het onplezierige vooruitzicht op zwaar onweer later op de dag. Het terrein bij Fort II leent zich door de lay-out en de mooie oude gebouwen als de ideale decoratie voor dit soort machines. Op het Antwerp Vintage Reunion middenterrein stond een rij hot rods, omringt door rijen custom cars. De regel ‘stricktly pre-‘75’ werd niet echt nageleefd, want er stond ook genoeg jonger spul tussen, iets wat eigenlijk niemand erg vond.


 

Op het naastgelegen podium speelden diverse bands als de The Raffle Kings, Lew Lwis & The Twilight Trio, Highway 54 en Chrystal & Runnin’ Wild, muziek die naadloos aansluit bij de vele getatoeëerde en van tuinbroeken, petticoats en rockabilly outfits voorziene Antwerp Vintage Reunion bezoekers die enthousiast stonden te dansen en zichtbaar genoten. De barberdame was druk vetkuiven aan het maken, - je moet er toch cool uitzien? - maar  sommige heren keken wel met een ietwat pijnlijke blik als resoluut de weerbarstige haren rechtovereind werden geborsteld.  
Op de omliggende aarden wallen en grasvelden stonden de auto’s te pronken; veel Amerikaanse custom cars, maar ook de luchtgekoelde VW’s waren op de Antwerp Vintage Reunion van de partij met Kevers en busjes. Hier en daar verspreid wat oude gepimpte Volvo’s en enkele Franse oldtimers ertussen. Hordes ‘creatieve fotografen’ waren overal aan de slag om details en logo’s vast te leggen vanuit de meest onmogelijke hoeken, het Antwerp Vintage Reunion publiek vergaapte zich aan de voertuigen met de felste kleurtjes en de vele kids die op de Antwerp Vintage Reunion aanwezig waren vermaakten zich ondertussen prima met minibikes, gekke fietsjes en bolderkarren.


Het eten en drinken was goed voor elkaar, al was er door de drukte een lange wachttijd bij de bonnenverkoop. De standhouders stonden langs de muren van het fort en bij het Antwerp Vintage Reunion open terrein en waren goed vertegenwoordigd met Rockabilly kleding, oude, echte Vintage spulletjes als oude koffers en platenspelers en zelfs coole fietsen en hier en daar wat gebruikte onderdelen verkoop.


De Antwerp Vintage Reunion is echt een bijzonder evenement, waar iedereen die van aparte motoren, auto’s en de rockabilly levensstijl houdt zich prima vermaakt. Enig minpuntje is dat de pers die uiteindelijk voor veel leuk beeldmateriaal en een goede  coverage, en dus veel publiek zorgt, afgesnauwd wordt en de volle mep entree moet betalen. Dat is jammer, want als je moet betalen om te mogen werken en net twee uur hebt gereden om voor hen een leuke reportage te maken, verwacht je wel een wat hartelijker welkom. Dat zouden we volgend jaar graag anders zien, verder is de Antwerp Vintage Reunion een topevenement!

Lees het hele verslag van de Antwerp Vintage Reunion 2014 
en bekijk de foto’s op www.madnessphotography.nl 
bij Event Reports
Wil je alle 350 foto’s van de Antwerp Vintage Reunion zien, kijk dan op www.madnessphotography.nl bij Photo galleries 2014 of klik HIER

Binnenkort de hele reportage van de Antwerp Vintage Reunion in Bigtwin Magazine

No comments:

Post a Comment