Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Friday, 18 July 2014

Harleydag Woerden viert Tiende Editie!

Tien jaar Harleydag Woerden! 

 Tekst & fotografie Onno “Berserk” Wieringa en ’13-Crew’

Woerden viert feest, omdat het de Tiende Editie van de beroemde Harleydag Worden is, omdat er een vergunning voor is afgegeven, omdat het prachtig weer is en omdat de dag in opperbeste stemming door iedereen werd doorgebracht!Het Exercitieveld, in het centrum van Woerden was de hele dag het luidruchtige middelpunt van de stad. Honderden en honderden Harley-Davidsons, glimmend in de zon, reden met de bekende dikke klappen uit de V-Twinblokken af en aan en het veld stond begin van de middag tjokvol motoren. Opvallend is dat bij de Harleydag Woerden er altijd zoveel bijzondere motoren zijn, vooral de oudere types zoals de Shovel, Pan-, Knuckle en zelfs vele Flatheads zijn ruim vertegenwoordigd en maken het dik de moeite waard om enkele malen het veld over te lopen om alle bikes in ogenschouw te nemen.

 Vorig jaar was er vanaf een uur of twee al een duidelijke leegloop waarneembaar, dit jaar bleven velen gelukkig lekker lang hangen en toen Chris, een van de Harleydag Woerden mannen, mij de hoogwerker tegen half vier nog een keer liet gebruiken, kon je goed zien dat het veld nog steeds redelijk vol stond!

Thanks Chris!


Jacob en zijn oude Shovel, nu samen op weg naar de Lofoten. 


Dit jaar geen burn-outs, maar ander motorspektakel in de vorm van de SF-Tuning testbank die de ene na de andere motor de pk-waarheid liet bekennen. Harley-Davidson Amsterdam had een stand met nieuwe H-D’s, gecustomizede modellen en occasions, langs het veld stonden de talloze kramen met onmisbare bikerspulletjes en bij de bar was het weer goed toeven. Een enorm springkussen voor de kids, veel muziekaal vertier en het spetterende, vonkentrekkende en rubberende optreden van Arian van Zweden en zijn vriendin Petra was weer tenenkrommend om te zien!
Het Harleydag Woerden Team krijgt terecht een grote pluim voor hun perfecte organisatie, vriendelijkheid en gastvrijheid. We hebben weer genoten van een dag vol motorplezier in een ontspannen sfeer, zoals het hoort. Gelukkig was de burgemeester hier ook van overtuigd en werd de vergunning tijdig afgegeven! Er was geen politieagent te bekennen, verkeersregelaars hielpen het vele verkeer in goede banen te leiden en in Woerden bleef het nog lang ronken van de vele motoren. Tot volgend jaar!


In een van de eerstvolgende edities van Bigtwin Magazine 
de volledige reportage van Harleydag Woerden 2014. 
Wil je alle 200 foto’s van de Harleydag Woerden zien, kijk dan op www.madnessphotography.nl bij Photo Galleries,
 of klik HIER

No comments:

Post a Comment