Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Monday, 7 October 2013

Motormarkt Hardenberg

Motormarkt Hardenberg Najaar 2013


 
 De Motormarkt Hardenberg wordt 2 maal per jaar gehouden. Traditiegetrouw vond dan ook  op de eerste zaterdag van oktober de najaarsmarkt plaats.Met meer dan tienduizend vierkante meter oppervlakte in de manege, tent, en buitenveld is de Motormarkt Hardenberg een van de grootste motorbeurzen van Nederland.


 “Het is een grote ronkende show van klassieke en antieke motorfietsen en bromfietsen. Van het weerzien met uw eerste motor of bromfiets en misschien treft u wel de motor van uw dromen aan. Wie weet wat dat zal losmaken. De Motormarkt Hardenberg is een waar paradijs voor de liefhebber van oude en antieke motorfietsen. Dankzij de prachtig gerestaureerde motorfietsen en bromfietsen. Van Primitieve pioniers tot modellen uit de jaren vijftig, zestig en zeventig,” aldus de organisatie, die ons van harte welkom heet. Henk en Lo, de twee grote drijfveren achter de Motormarkt Hardenberg doen er alles aan om Motormarkt Hardenberg aantrekkelijk te maken voor zowel de standhouders als de bezoekers.


Motormarkt Hardenberg is dit jaar zelfs groter dan ooit tevoren, het hele veld, de tent en de manege stonden boordevol, waardoor er zelfs nog een extra veldje aan het terrein werd toegevoegd om ook daar standhouders met hun opude motoren en bromfietsen kwijt te kunnen. Amaicaal, gezellig en echt een sfeer voor de en door liefhebbers, dat hangt in de lucht als je in Hardenberg aankomt. Oude mannetjes in stofjassen staan hevig te discussiëren over types en bouwjaren, jong rockers staan, net als de oudere jongeren dat in het verleden deden, te kwijlen bij een Puch met hoog stuur. Er staan juweeltjes van Italiaans design op twee wielen, stoere Café Racers en Superbikes uit de Eighties. Cross, Trial en Enduromotoren, en heel veel bromfietsen. Maar ook gereedschappen, documentatie, onderdelen, speciale accessoires, materialen en onderhoudsmiddelen vind je te kust en te keur op de Motormarkt Hardenberg.


Mooie stationair-machines als een Wolsely, zelfs een enkel stoommachientje en ook hard to find chopper en bobber onderdelen kom je een enkele keer tegen. Bandenboeren doen goede zaken en ook de motorkleding en helmen lijken goede handel te zijn. Bij de stands met miniatuurmotoren wordt aandachtig gezocht naar dat ene modelletje ‘zo eentje had ik vroeger’ en het mooie weer zorgde voor een goede stemming. Van mooi gerestaureerde klassiekers tot verroeste, nauwelijks herkenbare, barrels, op de Motormarkt in Hardenberg was het weer allemaal te zien en te koop!


Motormarkt Hardenberg is een aanrader voor iedereen die van motoren en brommers houdt, ongeacht bouwjaar, type of merk. Alleen de gezellige sfeer en het snuffelen door de enorme hoeveelheden onderdelen is al dik de moeite waard om erheen te rijden. Oh ja, buiten lijkt het daar wel een openluchtmuseum voor motoren! 

 
De volgende Motormarkt Hardenberg is in 2014, op de laatste zaterdag van maart. Komt all´n Brommers kiek´n!   
 
Kijk voor de foto´s op www.madnessphotography.nl  

KLIK HIER voor alle foto's Motormarkt Hardenberg Najaar

No comments:

Post a Comment