Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Sunday, 22 June 2014

2014 H.O.G. Benelux Rally XXL Larochette, Luxemburg

H.O.G. Benelux Rally XXL Larochette, Luxemburg

Bijna 2000 bezoekers, 1000 motoren in de Parade en zóveel muziek en gezelligheid 
dat het niet in aantallen uit te drukken is; XXL is de meest toepasselijke term!


Al eerder werd de H.O.G. Benelux Rally, in 2010, door het Luxembourg Chapter tot volle tevredenheid van iedereen op camping Birkelt in Larochette georganiseerd. Dit jaar pakten zij weer groot-groter-grootst uit met de H.O.G.  XXL Benelux Rally.


Een kleine 2000 bezoekers, waaronder leden van H.O.G. Chapters afkomstig uit zo’n beetje heel Europa, hadden een heerlijk weekend, met veel muziek, gezelligheid, kameraadschap en dat alles in de perfecte omgeving van Larochette, een waar motorparadijs met veel mooie wegen te midden van de prachtige natuur. Tel daar een heel goed georganiseerde rally en het beste weer wat een
motorrijder zich kan wensen bij op en je begrijpt dat de H.O.G. XXL Benelux Rally de boeken ingaat als een groot succes! 

“A HUGE Thank You for keeping the brand alive!” aldus Tonit M. Calaway, Vice President Human Resouces bij Harley-Davidson tijdens haar vurige speech op de zaterdagavond. Zij is speciaal uit Amerika gekomen om de H.O.G. Benelux Rally bij te wonen en rijdt met haar Sportster Low door Luxemburg om de prachtige omgeving te bewonderen. “The Benelux Rally is wonderfull, very well executed, and in such a nice area!” Enthousiast en vol passie vertelt zij over haar werk bij de Motor Company; “I love working for the Motor Company. Working with people who love motorcycles is great. Harley-Davidson riders are so dedicated.” En met een dankbare blik, “They love our Bikes, that’s something we don’t take for granted! We at H-D want to stay connected, keeping our finger on what the customer want.” En trots rijdt ze even later vooraan in de ellenlange Parade van zo’n duizend glimmende en diepronkende Harley-Davidsons mee!

Op alle dagen waren er Ride-Outs, zelfstandig of onder deskundige leiding van het Luxembourg Chapter, kon je op de camping in het zwembad genieten, lekker eten en drinken of shoppen op de Biker Market. De dag begon met een heel uitgebreid en goed ontbijt, ’s avonds was de uitstekend verzorgde BBQ een optie maar kon je ook heerlijk eten in het restaurant.

Alles was lekker dicht bij elkaar en de bezoekers die niet lang bleven, konden hun motoren veilig op het ‘aankomst terrein’ parkeren. Huisjes, tenten en vlakbij goede hotels, bij de XXL Rally was er voor iedereen ruim voldoende keuze hoe je ‘m wilde doorbrengen, van heel eenvoudig tot erg luxe. En in het stadje Larochette moest je even lekker op een terrasje zitten en onder het genot van een koffie alle langsrijdende motoren bekijken. Van bovenaf het Chalet van Larochette had je een prachtig uitzicht en hoorde je de ronkende Harleys tot ver in de omtrek!


Op het XXL Rally terrein, midden op de camping, was de grote feesttent gesitueerd. Veel leuke bands traden op, met name op zaterdagavond. Eerst Claudia Losito, daarna Lata Gouveia en daarna ging het los met hoofdact PRB- Experience. 

Claudia Losito

Lata Gouveia

Lata Gouveia

Lata Gouveia

Lata Gouveia

De drie jonge meiden die al eerder een daverend succes op H.O.G. en andere grote bikerrallies waren, speelden ook ditmaal weer de sterren van de hemel. Al na de eerste tonen gespeeld te hebben, stroomde de tent vol en met een enthousiasme en een ‘drive’ zetten zij een concert neer waarmee zij binnen enkele tellen de menigte aan het dansen kregen. Met covers van alle bekende, hoofdzakelijk tachtiger jaren rockbands die vol overgave door de jonge dametjes werden gespeeld, kon de avond niet meer stuk. Priscilla speelt gitaar en zingt veel nummers. 

PRB- ExperienceDe vergelijking met Joan Jett & The Blackhearts in haar beginjaren is gauw getrokken, met een lekker agressieve blik en rauw gitaarspel is zij, slechts  20 jaar oud, nu al een echte rockster! Drumster en zangeres Laura weet zowel het drumstel als het publiek weergaloos te bespelen en is het ‘kloppend hart’ van PRB. De supercoole bassiste heet ook Laura. Haar gezicht verandert bij elke toon en varieert van diepemotioneel tot hilarisch gekkenbekkenwerk, een genot om naar deze drie rockers te kijken en te luisteren! Met z’n drieën zetten deze jonge meiden een geluid neer wat vaak de originele sound van menige band zelfs overtreft!  De tent bleef dan ook stampvol tot om één uur ’s nachts, toen het concert tot veler spijt afgelopen was.

Maar de volgende dag had ook iets leuks in petto, de inmiddels befaamde Parade, die ditmaal door het Luxemburgse landschap trok en in de stad zelf een muziekfestival aandeed. De enorme stoet van liefst 1000 Harleys trok erg veel bekijks en eindigde op een grote parkeerplaats in het centrum. Omdat het de dag erna tweede Pinksterdag was, bleven veel mensen een dag extra op de rally, die ook zondag’s avonds weer een uitgebreid programma had. Terugkijkend op de XXL H.O.G. Rally in Luxemburg kunnen we dan ook zeggen dat het een superweekend was, met dank aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt, in het bijzonder H.O.G. Luxembourg Chapter en dealer; H-D Luxembourg, het H-D Events Team onder bezielende leiding van Liza van Hernen, Camping Birkelt en uiteraard aan alle bezoekers!

(kijk voor alle 700 van de HOG XXL Benelux Rally Larochette 2014 foto’s op www.madnessphotography.eu bij Photo Galleries 2014 of klik HIER)


No comments:

Post a Comment