Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Monday, 30 June 2014

Black Sheep MC Heerenveen Summer Party 2014 Unicycle Races

Unicycle Races Black Sheep MC 
Summer Party 2014 Heerenveen

De jaarlijkse Summer Party bij de Black Sheep MC in het Friese Heerenveen was weer goed bezocht. Vrienden, bekenden en veel leden van bevriende clubs waren aanwezig. 
Spectaculair hoogtepunt op de zaterdagmiddag was de Unicycle Race
 op de naast het clubhuis gelegen racetrack.


Van allerlei soorten en merken donormotoren worden gebruikt om de unicycles aan te drijven. De Demons MC en de Rogues MC gebruiken een vet Harley-Davidson motorblok dat met dikke klappen de baan over dendert, anderen gaan voor feljankende Japanse viercilinders. De vele feestgangers die elk jaar bij het feest van de Black Sheep MC te gast zijn, waren dit jaar gelukkig in grote getale wat eerder gekomen, om in de stralende zon te kunnen kijken hoe de Unicycle teams van diverse clubs van start gingen.


Unicycle bouwen
Nog nooit bij een Unicycle race geweest? Dan heb al veel plezier en leedvermaak gemist! Plannen om zelf ’s mee te doen? De regels in het kort zijn als volgt: van een motor wordt de complete voorkant verwijdert. Het voorwiel en de voorvork gaan er helemaal uit. Aan de zijkanten van de motor worden twee buizen bevestigd, die als een soort geleider of slee werken. Het zadel wordt een stuk naar achteren verplaatst, en de rijder hangt als het ware achter de motor. Het stuur wordt meestal op de bovenste framebuis bevestigd, waar de rijder zich dan aan vast kan houden en gas kan geven. De houding en plaats waar rijder en stuur zich bevinden zijn dus best wel belangrijk. Zo komt bij gas geven de voorkant omhoog, en met het lichaamsgewicht van de rijder wordt gestuurd, door de balans naar de zijde waar de rijder heen wilt te verplaatsen. Het achterwiel wordt vervangen door een oud crosswiel en in grote lijnen heb je dan een Unicycle! De naam Unicycle is ontstaan omdat er maar één wiel in de motor zit; uni staat voor één, net als bi in bike staat voor twee, en tri als in trike voor drie, simpel hé! Een Unicycle kan goedkoop van een oude motor worden gemaakt, natuurlijk bij voorkeur ééntje die aan de voorkant platgereden is. Het kost dus weinig, en met een paar dagen knutselen heb je weer een leuk speeltje erbij!


Spelregels
De bedoeling is om een stuk rechtuit te rijden, van dertig meter lang. De voorkant mag de grond niet raken en net als bij dragracen gaat het tussen twee rijders per keer. Degene die het eerst de dertig meter heeft afgelegd, en waarvan de voorkant de grond tijdens de ‘run’ niet heeft geraakt, heeft gewonnen. Dat klinkt allemaal heel simpel, maar vergeet niet dat je alleen met je lichaamsgewicht de Unicycle de goede kant op kunt sturen en dat je ondertussen óók de voorkant hoog moet houden. Je moet dus een goede balans moet hebben en gevoel er voor hebben; niet te veel gas geven, want dan graaft het achterwiel zich in, en ook niet te weinig, want dan komt de voorkant op de grond. Er zijn nu, na de eerste enthousiaste races die in 2002 begonnen, veel Unicycle race teams in Nederland en België actief, waaronder de Rogues MC, Black Sheep MC, Animals MC, Demons MC, Spiders MC, Gringo’s MC, Vagabonds MC, Rebel Crew, de CMA en jongens van de MCS Katwijk.


Nadat de kluiten aarde en het stof waren neergedaald, de heerlijke herrie van de Unicycles was verstomd en de Unicycles weer op de trailers werden gezet, werd het algauw tijd voor de Summer Party!Photo’s G-Rat – Madness Photography


Kijk voor alle 175 foto’s van Unicycle Races bij de Black Sheep MC Heerenveen Summer Party op www.madnessphotography.nl bij Photo Galleries 2014

No comments:

Post a Comment