Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Monday, 23 June 2014

Harley-Davidson Club Twente 50 jaar!

Tekst & fotografie Onno “Berserk” Wieringa

Harley-Davidson Club Twente 50 jaar!Voorzitter van de H-DC Twente Henk Veneberg,
 verwelkomt ons bij de ingang

vlnr Tjitse v/d Schoot, Martin ‘Pleeboy’ Veldhuizen en Hans Schaeffer

Drie leden die al vanaf het eerste uur bij H-DC Twente zijn, Tjitse v/d Schoot, Martin ‘Pleeboy’ Veldhuizen en Hans Schaeffer, zijn bereid om even voor de camera te poseren. Droge Twentse humor en vooral hechte vriendschap met een gezamenlijke passie voor de Harley-Davidson zijn kenmerkend voor deze jonge mannen, maar ook voor de hele club. De oprichters van de H-DC Twente doen nog steeds hun ‘dagelijkse taak’ bij de club en gastvrijheid, gezelligheid en een
goede rally organiseren zijn voor hen het belangrijkste.En dat wordt door de hele club uitgedragen en de bezoekers van H-DC Twente waarderen dat dan ook enorm en komen van heinde en verre. Zo’n duizend Harley-Davidson rijders kwamen naar het terrein in Bornerbroek, op de zaterdag was het kampeerterrein zelfs helemaal vol en moest er zelfs een extra veld bij gepakt worden. Waar bij andere Rallies vaak ‘vergeten’ wordt dat er overdag ook iets leuks op het programma moet staan, is daar bij Twente wel aan gedacht. Bij de grote feesttent is er muziek, een kleine Biker Market waar stands van handelaren met leer, sierraden en dergelijke, maar ook bedrijven als TB Travel in samenwerking met Eagle Rider, VG Frames en meer stonden en  verder de Steile Wand van Henny Kroeze zorgden voor vertier voor degenen die niet meereden in de mooie toertocht door het Twentse landschap die rond het middaguur vertrok.  

Eind van de middag werd het steeds drukker, meer bezoekers kwamen, de toertochtrijders kwamen terug, de kateraars ontwaakten (vrijdagavond was het ook al zeer gezellig!) en de band speelde weer rauwe rocksongs. Henny Kroeze wist met zijn vaste rijder, Jagath Perera weer iedereen te verrassen met de meest moeilijke stunts, daarbij de zwaartekracht tartend en het publiek vaak tot hun ontsteltenis, verbazend. Wat niet iedereen in de gaten had, was dat op zaterdagmiddag een belangrijk stukje Wall of Death geschiedenis werd geschreven, euh, gereden! Voor de eerste maal reed Henny namelijk samen met zijn lieftallige dochter Kim Kroeze in de Wall of Death! Een bijzonder moment, niet alleen omdat er geen of nauwelijks dames in de Steile Wand rijden, maar vader en dochter die samen in de Wall of Death op een oude Indian rijden, wordt bijna helemaal nooit vertoond - bedankt voor jullie mooie show!

En van daaruit terug naar de begane grond, met beide voetjes op de aarde, want Thijs had weer een fraaie collectie poep ’n pispott’n meegenomen, zoals het hoort ongewassen en soms letterlijk, ‘vers van de pers’! Goede handschoenen dragen bleek geen overbodige luxe… Bij het Pott’n Gooi’n was het de bedoeling om zover mogelijk te gooien, maar degenen die de pot goed stuk wisten te smijten kregen ook als beloning van het publiek een groots applaus. De zware porseleinen potten vlogen door de lucht, maar vaak waren het toch de kleinere mennekes die verder gooiden dan de grote kerels. Net als bij vechtpartijen, hou die kleintjes in de gaten!
Tegen etenstijd kreeg het team in de volledig in eigen beheer neergezette keuken het nog drukker, voor weinig kon je uit zeven menu’s kiezen en het eten was echt lekker en goed, iets wat je zelden op een rally meemaakt, complimenten voor het keukenteam! Twente is waarschijnlijk ook de enige club met een eigen biercarrousel, wc-wagen en dergelijke, de enthousiaste leden van de club hielpen iedereen met een vrolijk gezicht en overal was de gezellige, vrolijke sfeer die een rally zo leuk maakt en waar naast vele Nederlanders ook enorm veel buitenlanders graag op af komen.

H-DC Twente, gefeliciteerd met jullie 50-jarig jubileum en bedankt voor weer een gezellige Rally!

Kijk voor alle (300) foto's van de H-DC Twente op www.madnessphotography.nl. 
Kijk bij Photo Galleries 2014 of klik HIER

No comments:

Post a Comment