Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Monday, 8 July 2013

Harleydag Gouda 2013

Harleydag Gouda 2013Harleydag Gouda 2013

Tekst & fotografie Onno “Berserk” Wieringa / Madness Photography en ’13 Crew’

Een ‘gezellig’ ontvangstcomité wachtte de vele bezoekers van Harleydag Gouda 2013 op. Een blauw ME bus, een politiebus en enkele politie motoren stonden pontificaal bij de entree van Harleydag Gouda 2013 en vele geüniformeerde ambtenaren waren druk met alles in de gaten te houden. Kentekens opschrijven, mensen aanhouden… Waarvoor eigenlijk? “Om de mensen uit te leggen dat er een Harleydag is en om te laten weten dat we alle kentekens noteren,” antwoordt een vriendelijk lachende politieagente. “Oh, waarom?” Nou, dan weten we precies wie er zijn geweest, en als er dan wat gebeurd weten we wie er op welke motor was!” “Euh, maar jullie filmen toch altijd alles op twee wielen met de videoauto? Dat is toch veel makkelijker?” Bedenkelijk kijkend; “Ja, dat wel, maar nu kunnen we alles terugkijken!” Oh, en een videofilm dus niet? Soms begrijp ik de polities dus echt niet. Misschien is dat maar goed ook. Want zo te zien knap je daar niet van op. We laten de politiemensen hun werk verder in alle rust doen en gaan genieten van het feit dat de Harleydag Gouda 2013 toch doorgang heeft gekregen, slechts drie weken voor het evenement werden de nodige vergunningen afgegeven!

Een positief teken, de gemeentes en justitie hebben inmiddels in de gaten dat áls er al iets zou spelen, dat zeker niet publiekelijk uitgevochten zal worden. Daarnaast was ook het weer tijdens de Harleydag Gouda 2013 natuurlijk meer dan perfect, met ruim 25 graden en een blauwe hemel bijna on-Nederlands aandoend! In grote getale kwamen de motoren dan ook naar de Harleydag Gouda 2013 op de nieuwe locatie, het aan de andere kant van Gouda gelegen industrieterrein waar de straten algauw mudvol motoren stonden. Op het plein van de Harleydag Gouda 2013 stonden standhouders met de bekende Biker goodies, Xtreme Wear had de nieuwste collectie Galvania helmen (met Europese E1 goedkeuring!) net binnen en liet ook veel gecustomizede helmen zien, Happy Days’ Gerard had weer een nieuwe collectie kleding en vooral leuk T-shirts bij zich, Wiley X had de zeker vandaag broodnodige zonnebrillen te koop en verder waren er veel snuisterijen en kledingstands. The Big Red Machine had een grote supportstand en bij de bar was het de hele dag stampvol, terwijl de band vanaf het podium aan de andere kant er stevig op los speelde. 
In de straten er omheen stond het vol motoren, groepen kwamen aanrijden en groepen reden weg, constant het een komen en gaan van bezoekers aan de Harleydag Gouda 2013. Het was gewoon een rustige en gezellige dag waar ook opvallend veel dagjespubliek rondliep. Rondkijken, motoren en mensen bekijken, muziek luisteren en met oude bekenden babbelen, de Harleydag Gouda 2013 was weer prima! 


Harleydag Gouda 2013 was weer prima! 

No comments:

Post a Comment