Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Wednesday, 31 July 2013

Historisch Motorsport Evenement Classic Grand Prix Barneveld 2013

Historisch Motorsport Evenement Barneveld 2013


De Classic Grand Prix tijdens de Historische Races Barneveld 2013 werden na een korte onderbreking, rond 12.00 uur was er een enorme onweersbui, verder verreden onder een stralende zon. Veel bezoekers waren wijselijk na 14.00 uur naar het Historisch Motorsport Evenement Barneveld 2013 gekomen toen de onweersbui van de radar verdwenen was en door grote inzet van de vele vrijwilligers konden alle klassen in de Classic Grand Prix toch nog een volledige manche rijden. Er werd gestart in de 50cc, 125, 250, en 350cc klasse, warna de 500cc Veteranen klasse van start ging, gevolgd door de 125cc Oud klasse en de 500cc Classics. Als afsluiter van het Historisch Motorsport Evenement Barneveld 2013 reed de spectaculaire zijspanklasse. In de pauzes van de Classic Grand Prix tijdens het Historisch Motorsport Evenement Barneveld 2013 was er een prachtig optreden van Johnnie en Stefanie, die samen ‘Custom Stuntz’ vormen en op een Harley-Davidson Sportster en een Buell XB9 de gekste toeren op hun motoren uithalen.Maar er was nog veel meer te zien tijdens het Historisch Motorsport Evenement Barneveld 2013; er was een grote onderdelenmarkt, diverse demo’s en de mooiste plekjes rond het Barneveldse stratencircuit blijven nog steeds de pitsstraten waar driftig gesleuteld, gestart en afgesteld wordt. Waarna de motoren bulderend en knetterend het circuit weer opgingen om hun manche van de Classic Grand Prix te rijden, de berijder vaak even oud als de klassieke motor! Beroemde merken als Vincent, Mondial, Triumph, Aermacchi, Norton, Benelli, BMW, Ducati, Sparta, AJS, Suzuki, Yamaha, Harley-Davidson en Matchless om maar een paar te noemen, komen tijdens het Historisch Motorsport Evenement Barneveld 2013 aan de start en doen je het water in de mond lopen. 

Kijk voor meer tekst en foto's na de 'Jump - Break' 'Meer Lezen'
Wil je alle 500 foto's zien kijk dan op de website, www.madnessphotography.eu, klik op Photo Galleries 2013 en scroll naar beneden naar Historisch Motorsport Evenement 2013


Bij de zijspannen was onze aandacht uiteraard vooral op de prestaties van het Ironhead Racing Team gericht, rijders Richard en zijn vriendin Kim reden weer de sterren van de hemel met hun zwarte combinatie met startnummer 21. In de pits lieten zij hun nieuwe project zien, een nog veel snellere Ironhead Sportster die hier in verband met het reglement helaas niet mee mocht rijden, maar waar zij op andere races al heel mooie resultaten hebben behaald. 

Op de parkeerplaatsen rond de Classic Grand Prix in Barneveld stonden de motoren rijen dik, vooral veel oude, klassieke merken en modellen, maar ook speciale racers en fraai zijspancombinaties. Het Historisch Motorsport Evenement Barneveld 2013 werd voor de 23ste maal gehouden en alle echte liefhebbers van snelle, klassieke motoren kunnen een dag lang genieten van de geur van racebenzine, oliedampen snuiven en een prachtig racespektakel aanschouwen.

We hebben met diverse camera’s de sfeer proberen vast te leggen, de foto’s staan dus niet op chronologische volgorde, maar we hopen dat jullie zo een indruk krijgen van de  mooie racedag op 27 juli, het beroemde Historisch Motorsport Evenement Barneveld 2013!

Wil je alle 500 foto's zien kijk dan op de website, www.madnessphotography.eu, klik op Photo Galleries, 2013, en scroll naar beneden naar Historich Motorsport Evenement 2013

No comments:

Post a Comment