Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Monday, 15 July 2013

Harleydag Woerden 2013

Harleydag Woerden 2013
Tekst & fotografie Onno "Berserk" Wieringa en de '13 Crew' / www.madnessphotography.nl

Woerden, het Exercitieveld. Al jarenlang het vertrouwde beeld van Harleydag Woerden. Dit jaar nog groter dan ooit, met records qua aantallen bezoekers en motoren en dat met een temperatuur die dik door de 20 graden schoot, een strak blauwe lucht en overgoten met een stralende zon.Onder de 'Jump-Break' - 'Meer Lezen' 
nog meer tekst en honderden foto's van Harleydag Woerden 2013!


Rond drie uur stond het veld gewoon tjokvol, de zijstraten om het Exercitieveld en zelfs tegenoverliggende straten stonden vol motoren. Maar het is zeker niet alleen het mooie weer wat zoveel bezoekers naar een van Hollands’ grootste Harleydagen lokt. Elk jaar weer maken ze in Woerden een zeer gevarieerd programma, waarbij de ene show naadloos aansluit op de volgende. En ook al zijn de thema’s de afgelopen jaren vaak nagenoeg hetzelfde, er wordt veel variatie in aangebracht. Zo rijden er elk jaar andere stutrijders, dit jaar het Custom Stuntz Team; Johnny en Stephanie, op hun door Authorized Harley-Davidson Dealer American Lifestyle gesponsorde Harley-Davidson Sportster en Buell. Op het kleine, donkere weggetje, met daarin ook nog een scherpe, blinde bocht, wist het pasgetrouwde stel het publiek van de Harleydag Woerden 2013 kostelijk te vermaken en met hun waanzinnige stunts in extase te brengen. Wheelies en stoppies, achterstevoren gezeten rijden zonder te zien waar ze heen rijden, burn-outs en krijsende banden die driftend het asfalt worden overgejaagd zijn slechts enkele voorbeelden wat het stel uithaalt. Echt prachtig om te zien en hulde aan Custom Stuntz dat zij zo’n knappe show onder zulke lastige omstandigheden weten neer te zetten!Maar er was meer, veel meer tijdens de Harleydag Woerden 2013. Live muziek van een leuke rockabilly band en een goede coverband, veel eten en drinken, een grote hoek voor de kids met een enorm springkussen waar zij zich goed vermaakten, een plein met daarop de motoren van de organisatoren van Harleydag Woerden 2013, een burn-out show waarbij de arme Kawasaki het uitgilde van pijn, de band in rook opging en de Kawa zelfs zó heet werd dat ie spontaan alle koelvloeistof uitkotste, de dametjes van het Jupiler Team die vrolijke rode hoedjes uitdeelde en dansacts op het podium uitvoerde, nou ja, je ziet het, er was ook dit keer weer meer dan genoeg te doen en te zien op de Harleydag Woerden 2013! En dan waren er natuurlijk nog de enorme rijen motoren om te bekijken. De hele dag was het een komen en gaan, stoere bikers die alleen of in grote groepen aankwamen, terwijl er tegelijkertijd weer een groep vertrok. Dreunende uitlaten in Woerden, het mag allemaal tijdens de Harleydag Woerden!
Met dank aan Ruud, een van de mannen van Harleydag Woerden 2013, voor het bedienen van de hoogwerker waardoor we mooie overzichtsplaatjes vanaf grote hoogte konden maken.Johnny & Stephanie, het pasgetrouwde stel wat 'Custom Stuntz' heet. 
Mooi gedaan, bedankt!
Het valt niet mee om 'n biker te zijn...

Op het veld, in een grote U-vorm, waren de standhouders met hun handel aanwezig. Harley-Davidson Rotterdam had een grote tent met nieuwe modellen naar Harleydag 2013 Woerden meegenomen, Xtreme Wear was er met de nieuwste Galvania helmen, die nu zelfs de E1 Europese goedkeuring hebben en gecustomized geleverd kunnen worden met spuitwerk naar wens in elke uitvoering! Verder alle denkbare Biker goodies en variërend van gereedschappen tot T-shirts en petjes, werkelijk alles was er te koop. De sfeer was uitermate gezellig en ontspannen, tot eind van de middag was het druk en rond vijven begon de gebruikelijke leegloop, iedereen keerde tevreden naar huis. In de stralende zon nog wel, met de wetenschap dat Woerden weer een opperbeste Harley Dag was: Harleydag Woerden 2013 gaat ook ditmaal weer de geschiedenisboeken in als een goedbezochte dag, waar wederom geen enkel verkeerd woord gevallen is. Houden zo!

Met hartelijke dank aan de hele Harleydag Woerden 2013 Crew!  
Geniet van de rest van de foto's van Harley Dag Woerden 2013!

'Later, als ik groot ben, wil ik ook zo eentje...' 

 
  

Bedankt allemaal en tot volgend jaar op de Harleydag Woerden!

No comments:

Post a comment