Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Tuesday, 16 July 2013

King Cruise Amsterdam 14 juli 2013

King Cruise Amsterdam


King Cruise Amsterdam 14 juli 2013
Tekst & fotografie Onno “Berserk” Wieringa and ‘The 13 Crew’ / www.madnessphotography.euKing Cruise, waar Amerikaanse motoren en auto’s een gezellige, ongedwongen meeting hebben,  is verhuisd naar de nieuwe locatie, Borchland, schuin tegenover de Arena in Amsterdam Zuid-Oost. De King Cruise Meeting wordt dit jaar vijf maal georganiseerd en is altijd druk bezocht.Zondag 14 juli was het weer tijd voor de tweede King Cruise editie in Amsterdam. Door het prachtige weer waren de verwachtingen hoog, zou het druk worden, zouden er naast de vele Amerikaanse custom cars ook wat heftige Hot Rods en bijzondere Bikes komen? Druk was het zeker, zelfs met de motor leek het even of er naar een plek gezocht moest worden. Rijen dik stonden de motoren geparkeerd, veelal Harley-Davidsons, maar ook enkele andere merken waren met mooie custom Bikes vertegenwoordigd op de King Cruise. Helaas weinig echte choppers of oude Bikes, misschien moeten de motorjongens nog een beetje wennen aan de King Cruise, of weet niet iedereen dat het niet alleen voor Amerikaanse auto’s maar zeker ook voor motoren is?!

Meer tekst en alle foto's onder de 'Jump-Break' - 'Meer lezen'


Er waren op de King cruise Amsterdam ditmaal zoveel auto’s, dat het –toch best grote!- terrein ’s middags helemaal vol stond. Veel mooi spul, panel vans, custom cars, mooie authentieke, strak gerestaureerde klassiekers, verlaagde stationcars, van alles, maar helaas geen hordes Hot Rods, maar het wagenpark wat er stond was al ‘eye candy’ genoeg voor de liefhebbers. De enthousiaste vrijwilligers die op elke King Cruise belangeloos helpen, hadden er de handen vol aan om alles in goede banen te leiden. Maar dankzij hen verliep alles vlekkeloos, thanks!
Het is een waar genot om langs de vele auto’s die de King Cruise Amsterdam bezoeken te lopen en aandachtig te bekijken. Zo’n beetje alle stijlen en merken zijn er vertegenwoordigd. Van oud tot modern, van dikke opgepepte V8’s in dragracemonsters tot relaxt pruttelende cruisers en Led Sleds. Uiteraard zagen we veel bekende auto’s en eigenaren, ook hier is het een klein wereldje, wat veel raakvlakken met de bikerscene heeft.

Burn-Outs tijdens de King Cruise zijn, heel erg jammer - maar zeer terecht, verboden, dus veel actie is er niet, maar door het komen en gaan is er steeds weer iets nieuws te zien en de vette klappen van de V-Twins mengen zich genoeglijk tussen de mooi rochelende V6 en vooral V8 uitlaatmuziek die zo herkenbaar is van deze blokken. Over muziek gesproken, soms speelt er op de King Cruise een leuke band, deze keer helaas niet, iets wat echt gemist werd! Een gezellige muzikale Rockabilly of Rock ’n Roll noot is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met deze Lifestyle. Hopelijk volgende King Cruise weer.

Er is op de King Cruise in Amsterdam ook een swapmeet, je kunt onderdelen en dergelijke kopen en verkopen en er zijn stands met Amerikaanse memorabilia. Op het terrein waar de King Cruise is, bij Borchland, is een goede horeca gelegenheid waar je lekker kunt zitten en genieten van een hapje of drankje. Ook als je geen Amerikaan hebt is het zonder meer leuk om er eens een kijkje te gaan nemen.     

De volgende King Cruise is op 11 augustus en de laatste van het jaar op 8 september

Next generation Hot Rodders!


'Australian John'
It's MY ride!Who the F*ck is Mark?!?
 


De volgende King Cruise is op 11 augustus en de laatste van het jaar op 8 september


Route beschrijving:
Rijdend op de A2 Amsterdam-Utrecht/Utrecht-Amsterdam, neem je de afslag Duivendrecht/Ouderkerk aan de Amstel. Aan het einde van de afslag linksaf. Op deze weg, de Burgemeester Stramanweg, volg je de borden parkeren P2. Dan kom je via de Holterbergweg op de Borchlandweg. Aan deze weg ligt Borchland, the place to B!No comments:

Post a Comment