Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Monday, 22 July 2013

Antwerp Vintage Reunion, Wommelgem 2013

Antwerp Vintage Reunion 
Wommelgem 2013

Antwerp Vintage Reunion, Wommelgem

Tekst & fotografie Onno “Berserk” Wieringa & ‘The 13 Crew’ / www.MadnessPhotography.eu


Niet alleen Amerikaanse voertuigen, maar alles op wielen van voor 1975 was van harte welkom op de  Antwerp Vintage Reunion 2013 in Wommelgem. En juist dat gemengde, van motoren en auto’s, klassiekers, custom cars, Hot Rods en Europese auto’s als oude VW’s en Opels, Amerikaanse motoren, originele en bobbers, coole choppers en café racers, , maakt de Antwerp Vintage Reunion 2013 in Wommelgem zo geliefd om naar toe te gaan. De locatie, Fort II bij Wommelgem, net ten zuiden van Antwerpen is prachtig. Oude bakstenen verdedigingswerken en oud wapentuig als kanonnen en bijbehorende bunkers geven de plek een unieke sfeer, die nog eens versterkt wordt door de vele in Rockabilly stijl uitgedoste mensen op de Antwerp Vintage Reunion 2013 in Wommelgem. 

Lees meer en bekijk alle foto's na de 'Jump - Break' 'Meer Lezen'
De Antwerp Vintage Reunion 2013 in Wommelgem is een eendaags evenement wat om 10.00 ’s morgens al begon. Het begon met wat grijze luchten, maar tegen de middag klaarde het op en een stralende zon overgoot de Antwerp Vintage Reunion 2013 in Wommelgem met een heerlijke warmte. Jammer jammer jammer dat de live muziek in een (te) lage tent speelde, met zulk mooi weer was het veel mooier geweest als ze de tent hadden weggelaten! Met vier leuke bands werd de Vintage Reunion omlijst, zo speelden de Tijuana Prison Band, Lust-Off, de Wild Deuces & Belle Starr en de Drugstore Cowboys onvervalste Rockabilly en Rock ’n Roll muziek die perfect bij het sfeertje paste. 


Het was de vijfde keer dat de  Antwerp Vintage Reunion 2013 in Wommelgem door een enthousiaste crew werd georganiseerd. En gelijk ook de drukste, want zelfs het veldje net na de entree werd benut om de massaal toegestroomde, hoofdzakelijk Amerikaanse, auto’s kwijt te kunnen. Classic Customs, Street Rods, verlaagde Panel Vans, klassieke mooi gerestaureerde Amerikaanse sleeën zoals je ze in oude film ziet en heel veel mooie Mustangs stonden op het terrein. Ook enkele vrachtauto,s bestelwagens en heel coole pick-ups stonden in de zon te blinken. Je kon er van bovenop een van de vestingmuren mooi naar kijken, ertussendoor lopen en een praatje met de eigenaren maken. Bij de motoren was het wat dunner gezaaid, toch stonden er mooie fietsen, klassiekers als H-D Electra’s, ranke Triumphs en old school choppers zoals een strak afgewerkte Iron Head en de Panhead chopper van Danny, die zelf elk jaar begin september het evenement de ‘Old Skool Bike & Car Show’ in Maldegem organiseert. Ook een klassieke Puch motor ontbrak niet, evenals een setje Solexen!
Naast en tegenover het podium stonden stands, waarbij enkele opvallende, zoals die van Incastienen, de bekende pinstriper die zijn handen vol had aan de vele opdrachten die hij kreeg, variërend van een helm tot een enorme contrabas van een strakke pinstriping te voorzien. En over contrabassen gesproken, Brandon Clubb was ook op de Antwerp Vintage Reunion 2013 in Wommelgem met zijn Superior Bassworks, gespecialiseerd in alles wat cello’s en contrabassen te maken heeft. Sinner Supply en andere kledingstands waren er, de dames bij Cherry Lips hadden een uitgebreide collectie Rockabilly kleding en accessoires bij zich, maar waar elke liefhebber likkebaardend bij bleef staan was de Chevrolet ElCamino met daarop een echte Harley-Davidson Topper scooter en een bijzondere en zeer zeldzame H-D Baja Factory Racer! Drie juweeltjes in één dus, nog eventjes doorsparen, ben ik bang…

In België lijkt het allemaal wat gemoedelijker en gezelliger te zijn, zeker op een evenement als de Antwerp Vintage Reunion 2013 in Wommelgem. Het is een prachtige gelegenheid om te proeven van de vriendelijke sfeer, de mooie motoren en auto’s, maar vooral de bijbehorende mensen te zien en te spreken. Ben je niet geweest? Bekijk dan de foto’s van de Antwerp Vintage Reunion 2013 in Wommelgem hieronder en proef de sfeer bij het Fort, maar vergeet niet om volgend jaar zelf een kijkje te gaan nemen!        Incastienen Pinstriping
Brandon Clubb, Superior Bass Works Incastienen Pinstriping

Thanks for watching the photo's of the 
Antwerp Vintage Reunion 2013 in Wommelgem


No comments:

Post a Comment