Riding!

Riding!
Riding my FXDWG

Sunday 26 May 2013

Koning Zelfbouw Dag 2013, MotoPort Hengelo

Door Onno “Berserk” Wieringa & 'The 13 Crew'

BMW Edwin Mensink wint titel ‘Koning Zelfbouw  2013’
 

Vandaag was de Koning Zelfbouw Dag bij MotoPort Hengelo. Rond de dertig zelfbouw motoren hadden zich ingeschreven voor de wedstrijd en gedurende de hele dag was het een gezellige drukte in de zaak van Goos Bos, eigenaar van MotoPort Hengelo.
In de middag kreeg de driekoppige jury de taak om de mooiste drie motoren eruit te pikken. Geen eenvoudige opgave, temeer omdat alle motoren in een klasse deelnamen en er bij alle motoren gekeken werd naar criteria als ‘overall looks’, afwerking & details, techniek – engineering, spuitwerk en last but not least, de mate van zelfbouw die de eigenaar / bouwer in zijn motor had gestoken.


 











































































Na lang kijken en vergelijken, de lijst met criteria uitgebreid en grondig checken en een lang gesprek, was de jury eruit. 



Eerste plaats en winnaar van de eretitel ‘Koning Zelfbouw 2013’ werd Edwin Mensink met zijn futuristisch ogende BMW R1100GS. De heel eigen look en stijl, de prachtige afwerking en het cleane uiterlijk werden genoemd, maar zeker ook het lef om op basis van een BMW een custom bike te creëren waren de doorslag om Edwin met eer te kronen tot Koning Zelfbouw 2013!




Op de tweede plaats eindige de Yamaha TR1 van Maarten Poodt. Zijn verwoording van een Café Racer op basis van de TR1 is een staaltje van inzicht en vooral van durf, want ook deze motor is voor velen niet de eerste keuze om er het ‘mes in te zetten’! Toch wist hij met deze Café Racer sfeer van weleer te vatten en vast te leggen in deze motor, iets wat de jury direct opviel.


Op de derde plaats eindigde de VF Sabre van Erik Wieringa. Ook hij koos voor een ‘moeilijk model’ wat customizing betreft. De eigen stijl, het technische inzicht en de fraaie oplossingen zoals de vork simpel enkele graden onderuit zetten zonder het balhoofd aan te passen en de steunen die het achterspatbord te allen tijde close op de band houden, ontgingen de jury niet. Strak en simpel maar met veel technisch vernuft een custom in ’t schuurtje achter het huis bouwen werd door de jury met de derde plaats beloond.


Maar zoals winnaar Edwin het tijdens de prijsuitreiking mooi verwoordde, “Alle deelnemers aan de Koning Zelfbouw Dag 2013 bij MotoPort Hengelo zijn winnaars!” Naast een mooie trofee en tegoedbonnen voor spullen bij MotoPort Hengelo te besteden, kregen de prijswinnaars eeuwige roem en een welverdiend applaus en respect van het publiek en hun medebouwers.  

Hieronder een aantal van de leukste foto's gemaakt tijdens de Koning Zelfbouw Dag 2013 MotoPort Hengelo. 
Met dank aan Goos Bos 
en zijn team van Moto Port Hengelo voor een grandioze dag!



















































 




 

























No comments:

Post a Comment